bato-adv
کد خبر: ۶۳۹۳۱۰

(ویدئو) داخل بزرگترین ساختمان چوبی آسیا؛ مثل ورود به جنگل!

(ویدئو) داخل بزرگترین ساختمان چوبی آسیا؛ مثل ورود به جنگل!

بزرگترین ساختمان چوبی آسیا در‌های خود را باز کرده است. این ساختمان گواهی انرژی صفر دریافت می‌کند، به این معنی که به همان اندازه انرژی مصرف می‌کند که تولید می‌کند. این مرکز به نام الهه یونانی زمین «گایا» نامگذاری شده است.

تاریخ انتشار: ۰۱:۴۳ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۲

داخل بزرگترین ساختمان چوبی آسیا؛ مثل ورود به جنگل!

فرارو- بزرگترین ساختمان چوبی آسیا به نام گایا در سنگاپور رونمایی شد.

به گزارش فرارو، سنگاپور مدت‌هاست که خود را به‌عنوان «باغ‌شهر» معرفی می‌کند، اصطلاحی که در دهه ۱۹۶۰ توسط لی کوان یو اولین نخست وزیر سنگاپور ابداع شد. در دهه‌های پس از آن، این جزیره برنامه‌های درختکاری گسترده‌ای را آغاز کرده است و معماری به اصطلاح «بیوفیلیک» را با فضای سبز که اغلب در نمای‌های شهری بالا می‌آید یا از آسمان‌خراش‌ها بیرون می‌ریزد بکار گرفته است.

همه چیز از نرده‌ها گرفته تا نیمکت‌ها، چارچوب در‌ها تا جداکننده‌های اتاق (و حتی ایستگاه اتوبوس مجاور) یک ساختمان شش طبقه جدید پردیس کالج در سنگاپور با استفاده از چوب ساخته شده‌اند. این ساختمان دارای دهلیز‌هایی با نور خورشید، مناطق مطالعه در هوای آزاد با پس‌زمینه‌های سرسبز و آسانسور‌هایی است که در بستر گیاهان گرمسیری فرود می‌آیند.

تیر‌ها و ستون‌های سازه‌ای نیز همینطور هستند. در واقع، این ساختمان تقریباً به طور کامل از چوب انبوه ساخته شده است. این بنا که در ۴۳۵۰۰ متر مربع (۴۶۸۰۰۰ فوت مربع) گسترده شده است، اکنون بزرگترین ساختمان چوبی آسیا از نظر مساحت است.

این پروژه که گایا نام داشت، به افتخار الهه زمین یونان باستان، در ماه می‌افتتاح شد و هزینه ساخت آن ۱۲۵ میلیون دلار سنگاپور (۹۳ میلیون دلار) اعلام شده است.

تویو ایتو معمار مشهور ژاپنی گفت: من همیشه سعی می‌کنم در طراحی‌هایم ارتباط و احساسی از طبیعت، مانند درختان و آب را تصور کنم.

ایتو که در سال ۲۰۱۳ برنده جایزه پریتزکر (که اغلب به آن نوبل معماری می‌گویند) گایا را با همکاری شرکت سنگاپوری RSP طراحی کرد.

گایا همچنین دارای یک سالن بزرگ با ۱۹۰ صندلی و ۱۲ سالن سخنرانی و همچنین امکانات تحقیقاتی، دفاتر دانشکده و تراس‌های مطالعه مطبوع است.

این سازه با چوب برداشت شده از درختان صنوبر در اتریش، سوئد و فنلاند ساخته شده است. چوب قبل از ارسال به سنگاپور در اروپا به صورت پانل‌ها و تیر‌های سنگین پیش ساخته شد.

طی سال‌های اخیر سازه‌های چوبی در مقیاس بزرگ در سراسر جهان ساخته شده است. آسمان‌خراش چوبی میلواکی با ۲۸۴ فوت (۸۶.۵ متر) ارتفاع، بلندترین سازه چوبی انبوه جهان است.

شهر‌های آسیایی اغلب در پذیرش این روند کندتر از شهر‌های اروپایی و آمریکای شمالی بوده اند. قوانین ساختمانی سنگاپور در زمان تصویب گایا فقط به معماری چوب اجازه می‌داد تا ارتفاع ۲۴ متری (۷۹ فوت) افزایش یابد، اگرچه این محدودیت ارتفاع از آن زمان برداشته شده است. اما ایتو ۸۱ ساله معتقد است که نگرش‌ها در آسیا به سرعت در حال تغییر است و می‌افزاید: سنگاپور به‌ویژه سریع این چیز‌ها را به واقعیت تبدیل می‌کند.

اداره ساختمان و ساخت و ساز سنگاپور (BCA) ادعا می‌کند که استفاده از چوب انبوه می‌تواند گرد و غبار و سر و صدا را در سایت‌های ساختمانی کاهش دهد و در عین حال سرعت پروژه‌ها را تا ۳۵ درصد افزایش دهد. طرفداران ساختمان‌های چوبی می‌گویند که آن‌ها همچنین ممکن است ایمن‌تر - و کمتر در معرض سقوط فاجعه بار - از ساختمان‌های فولادی باشند (اگرچه همه کارشناسان موافق نیستند).

طراحان گایا همچنین یک لایه از چوب را به تیر‌های ساختمان اضافه کرده‌اند که در صورت آتش‌سوزی، از چوب زیر آن محافظت می‌کند.

به گزارش فرارو، طراحان گایا می‌گویند که در ساخت این سازه میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای صرفه جویی شده در طول فرآیند ساخت و ساز را محاسبه نکرده اند، آن‌ها ادعا می‌کنند که در حین کار، این سازه ۲۵۰۰ تن کمتر دی اکسید کربن نسبت به معادل‌های بتن یا فولاد تولید می‌کند، یک صرفه جویی سالانه معادل خروج بیش از ۵۵۰ خودرو جاده ها.

این صرفه جویی در انرژی فقط مربوط به مواد نیست. برای نمونه، نمای بیرونی ساختمان دارای باله‌های استراتژیک است که بر روی نما سایه می‌اندازد و به خنک نگه داشتن آن کمک می‌کند.

مقامات سنگاپور گایا را به عنوان ساختمانی با «انرژی صفر» معرفی کرده اند که (با کمک پنل‌های خورشیدی روی پشت بام) به همان اندازه انرژی تولید می‌کند که مصرف می‌کند.

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین