یک متخصص طب سنتی ایرانی به بیان توصیههایی برای پیشگیری از گرمازدگی پرداخت.این متخصص طب سنتی ایرانی ضمن بیان اینکه یکسری از گیاهان با طبع خنکی که دارند میتوانند به اصلاح مزاج و کاهش حرارت بدن فرد کمک کنند، عنوان کرد: از جمله سادهترین این گیاهان خیار، کاهو و درصد کمتری هندوانه است و برای تهیه آن میتوان خیار را رنده کرد و به همراه سکنجبین به صورت شربت سکنجبین و خیار مصرف کرد
علیرضا عباسیان در خصوص راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی گفت: راهکارهای مقابله با گرمازدگی به ۲ دسته شامل راهکارهایی برای افرادسالم و برای افرادی که دچار بیماریهای زمینهای هستند، تقسیم میشود، همچنین راهکارهای مقابله با گرمازدگی شامل راهکاریی برای پیشگیری از گرمازدگی و راهکارهایی برای درمان آن است.
به گزارش میزان، وی ادامه داد: افراد سالم برای پیشگیری از گرمازدگی باید پیشبینیهای لازم را داشته باشند و هنگامی که قصد طی کردن مسیری را دارند باید در نظر داشته باشند که تا چه اندازه در معرض آفتاب و محیطهای گرم قرار میگیرند و به ویژه اگر در خارج از شهر از جمله محیطهای بیابانی و جاده حضور دارند باید از وضعیت سفرشان پیشبینی مناسبی داشته باشند.
عباسیان ضمن اشاره به اینکه این پیشبینیها باید کمی بدبینانه باشد و برای مثال برای مسیری که به طور معمول ۵ ساعته طی میشود باید ۸ ساعت تدابیر اندیشیده شود ادامه داد: سادهترین راهکار برای پیشگیری از گرمازدگی استفاده از آب و املاح است که در دسترسترین املاح نمک است چرا که ما در مواجهه با گرما آب و املاح بدنمان را با تعریق از دست میدهیم و اگر بتوانیم این کمبودها را جبران کنیم میتوانیم بخش عمدهای از مشکلاتی که به سبب گرمازدگی ایجاد میشود را رفع میکنیم.
این متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه مشکل دیگری که در گرما با آن مواجه میشویم بالا رفتن دمای بدن است، افزود: درست است که قرار گرفتن در سایه و استفاده کولر میتواند از بالا رفتن دمای بدن جلوگیری کند، اما از آنجایی که تعریق سبب خنک شدن بدن میشود تامین آب و املاح مورد نیاز بدن مشکل افزایش دمای بدن را هم رفع میکند، اما اگر آب و املاح مورد نیاز بدن تامین نشود دمای بدن هم افزایش پیدا میکند و ممکن است فرد دچار هاپیرترمی و گرمازدگی شود.
عباسیان با تاکید بر اینکه همه افراد باید هنگام خروج از منزل و در شرایطی که قصد طی کردن مسیری در خارج و یا داخل شهر را دارند آب و کمی نمک به همراه داشته باشند و برای تامین آب و املاح مورد نیاز بدنشان از آن استفاده کنند، اظهار کرد: مصرف مایعات شیرین برای افرادی که قصد پیشگیری از گرمازدگی را دارند و یا دچار این عارضه شدهاند چندان توصیه نمیشود مگر اینکه مایعات ترش و شیرین باشد که در اصطلاح طب سنتی ایرانی به آن سکنجبین گفته میشود، به همین دلیل محلول خنک و رقیق سکنجبین را توصیه میکنیم که از ریختن حدود ۳ قاشق سکنجبین رقیق در آب درست میشود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از تمام شربتهای ترش و شیرین نظیر شربت غوره، شربت آبلیمو و تاحدودی شربت آلبالو توصیه میشود، توضیح داد: مصرف شربتهای شیرین نظیر شربت عسل و یا شربت شکر ساده توصیه نمیشود چرا که ممکن است بیماریهایی نظیر دیابت را تشدید کند.
این متخصص طب سنتی ایرانی ضمن بیان اینکه یکسری از گیاهان با طبع خنکی که دارند میتوانند به اصلاح مزاج و کاهش حرارت بدن فرد کمک کنند، عنوان کرد: از جمله سادهترین این گیاهان خیار، کاهو و درصد کمتری هندوانه است و برای تهیه آن میتوان خیار را رنده کرد و به همراه سکنجبین به صورت شربت سکنجبین و خیار مصرف کرد، با توجه به اینکه بافتهای خیار آب را به خوبی در خود نگه میدارد هنگامی که وارد دستگاه گوارش میشوند مانع خروج سریع آب به سرعت به شکل عرق یا ادرار از بدن میشوند و به همین دلیل و آب به تدریج وارد چرخه بدن میشود و از گرمازدگی جلوگیری میکند.
عباسیان ضمن اشاره به اینکه استفاده از هندوانه به افراد سالم توصیه میشود چرا که درصد قند بالایی دارد، متذکر شد: تدابیر گرمازدگی برای افراد بیمار بسته به نوع بیماریشان متفاوت است، یرای مثال به بیماران مبتلا به دیابت نباید نوشیدنیهای شیرین و یا حتی نوشیدنیهای ترش و شیرین داده شود و لازم است یک متخصص به بیماران قلبی و کلیوی در مواجهه با گرمازدگی کمک کند.
وی با بیان اینکه از جمله گیاهان مفید دیگر که تقریبا میتوان برای همه افراد مورد استفاده قرار گیرد گیاه خرفه است به ویژه اگر این گیاه در آب و ماست و یا دوغ خیسانده و سپس در دهان نگه داشته شود میتواند از گرمازدگی پیشگیری کند، گفت: راهکار دیگر عدم مصرف مواد غذای حاوی ادویهجات تند است، هنگامی که فردی قصد طی کردن مسیری در زمان گرمای هوا را دارد نباید طی آن روز و شب قبلش ادویهجات تند استفاده کند و در مقابل میتوانند از ادویهجات ترش مزه نظیر گردلیمو و یا گرد غوره و یا ادویهجاتی که طبع سرد دارند مثل تخم گشنیز و سماق برای مزهدار کردن غذا استفاده کند.