bato-adv
یازدهمین هفته متوالی مثبت نماگر هموزن به ثبت رسید

احتیاط بورس در کانال جدید

احتیاط بورس در کانال جدید
اصلی‌ترین دلیلی که این روز‌ها قیمت‌های تالار شیشه‌ای را به جلو هدایت می‌کند نقدینگی سرگردان در سطح جامعه است که برای در امان ماندن از گزند تورم راهی بازار‌های سرمایه‌گذاری شده و در این اثنا بازار سرمایه را به‌عنوان یکی از پناهگاه‌هایی که قابلیت حفظ ارزش پول افراد را دارد، به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی انتخاب کرده‌ است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲

روند درخشان بورس تهران هفته قبل نیز تداوم یافت و شاخص‌های سهام با ثبت بازدهی مثبت هفتگی، دومین هفته معاملاتی اردیبهشت را به اتمام رساندند. در هفته‌ای که گذشت، شاخص‌کل بورس تهران توانست با افزایش ۳۲/ ۶‌درصدی همراه شود تا محدوده روانی و مهم ۲‌میلیون و ۵۰۰‌هزار واحدی را برای اولین‌بار در طول تاریخ فتح کند.

به گزارش دنیای اقتصاد، همچنین نماگر هم وزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نماد‌های معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد، در هفته گذشته عملکرد بهتری نسبت به شاخص‌کل داشت و با رشد ۸۲/ ۸‌درصدی، به پیشروی خود در کانال ۸۰۰‌هزار‌واحدی ادامه داد. شاخص‌کل فرابورس نیز هفته گذشته، پرفروغ ظاهر شد و با ثبت بازدهی ۴۷/ ۷‌درصدی، کار خود را به اتمام رساند.

فوران نقدینگی در بورس تهران

می‌توان گفت اصلی‌ترین دلیلی که این روز‌ها قیمت‌های تالار شیشه‌ای را به جلو هدایت می‌کند نقدینگی سرگردان در سطح جامعه است که برای در امان ماندن از گزند تورم راهی بازار‌های سرمایه‌گذاری شده و در این اثنا بازار سرمایه را به‌عنوان یکی از پناهگاه‌هایی که قابلیت حفظ ارزش پول افراد را دارد، به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی انتخاب کرده‌ است.

با وجود تورم بیش از ۵۰‌درصد در اقتصاد کشور و پایین بودن نرخ سپرده‌ها دیگر کسی در اندیشه نگهداشت پول خود در بانک‌ها نیست و با توجه به نرخ بهره حقیقی منفی و برای مصون‌ماندن از کاهش ارزش پول ناشی از افت ارزش‌ریال، مردم ترجیح می‌دهند تا با خرید دارایی‌های مختلف از افت ارزش پول خود ممانعت به‌عمل آورند.

بعد از ریزش تاریخی بازار سهام در معاملات سال‌۹۹، اعتماد از این بازار رخت بر بسته بود و فقدان اعتماد به قانون‌گذاران و سیاستگذاران که هر از گاهی با ظهور رفتار‌های متناقض از سوی این گروه از افراد، همچون جرقه‌ای در انبار باروت، روند بازار سهام را روزبه‌روز ملتهب‌تر می‌کرد، اما در ماه‌های اخیر شاهد بازگشت و احیای اعتماد ازدست رفته بودیم که با کسب بازدهی‌های شیرین در ماه‌های اخیر همراه شد.

تزریق پول از سوی حقیقی‌ها به گردونه معاملات همچنان ادامه دارد و در ماه‌جاری نیز کفه ترازوی تغییر مالکیت‌ها به سمت پرتفوی حقیقی‌های بازار سنگینی کرده است. معمولا در بازار‌های مالی، بعد از اینکه روند صعودی قدرتمندی در یک بازار شکل‌گرفت، پول‌هایی که در بازار‌های دیگر قادر به کسب بازدهی بالاتر از بازار مذکور نیستند، به سمت مرز‌های آن بازار روانه می‌شوند و همین موضوع فشار تقاضا را در آن بازار تشدید می‌کند.

می‌توان گفت یکی دیگر از دلایل رشد قیمت‌ها در بازار سهام در این روزها، ورود پول از سایر بازارهاست که با مناسب دیدن اوضاع بازار سهام، ورود مستمری به این بازار دارند. ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز در هفته‌های اخیر در سطوح بالایی تثبیت‌شده که این موضوع از پویایی بازار سهام نشات می‌گیرد. نکته مثبت دیگری که در معاملات این روز‌های بورس تهران به چشم می‌خورد، استقبال مستمر از خرید سهام در جریان دادوستد‌ها است.

روند تکراری این روز‌های بورس تهران به‌گونه‌ای است که تعدادی از سهامداران با توجه به دلایلی نظیر استراتژی معاملاتی خود، شناسایی سود در نماد‌های مختلف، ترس از ریزش بازار و اتمام روند صعودی، اقدام به‌فروش سهام خود می‌کنند که همین موضوع موجبات سرخپوشی نماگر‌های سهام را در ابتدای ساعات معاملاتی فراهم می‌کند، اما عطش تقاضا برای سهامداری در چرخه معاملات بازار سهام به حدی بالاست که عرضه‌های صبحگاهی را به‌راحتی در خود هضم می‌کند و برنده بلامنازع نبرد همیشگی خریداران و فروشندگان، خریداران هستند که جریان قیمت‌ها و نماگر‌های بازار سهام را رو به بالا هدایت می‌کنند و در این میان فروشندگان صبحگاهی با مشاهده تغییر روند در کلیت بازار، به صف نشینان ظهر تبدیل می‌شوند.

نمود آمار‌های پولی در بورس

از دلایل دیگری که سمت تقاضا را در معاملات بورس تهران تقویت کرده، آمار‌های مربوط به کل‌های پولی است که در آخرین گزارش بانک‌مرکزی (بهمن ماه) نقدینگی کشور به ۶‌هزار و ۱۰۳‌هزار‌میلیارد تومان رسیده است. نکته قابل‌توجه این آمارها، افزایش ادامه دار سهم پول از نقدینگی است. این نسبت در پایان بهمن به ۳/ ۲۵‌درصد رسیده و به موازات این موضوع نسبت پول به شبه پول در سطوح تاریخی سیر می‌کند.

نسبت پول به شبه پول در پایان دومین ماه از زمستان به ۹/ ۳۳ رسیده‌است؛ در واقع می‌توان این‌چنین استنباط کرد که بخشی از پول‌هایی که در ماه‌های اخیر روانه بورس تهران شده و قیمت‌ها و نماگر‌های این بازار را تحت‌تاثیر قرار داده، حاصل افزایش سهم پول از نقدینگی بوده‌است و پول‌هایی که ماندن آن در قالب سپرده در بانک‌ها برای صاحبانشان مطلوبیت ایجاد نمی‌کرد، راهی بازار‌های مختلف و خاصه بازار سهام شده‌اند که نمود عینی این قضیه در ورود پول حقیقی به بازار سهام در ماه‌های اخیر آشکار شده‌است.

همچنین یکی دیگر از عواملی که سبب شد در هفته گذشته تب خرید سهام در بورس تهران داغ باقی‌بماند، خروج دلار از کانال‌های ۵۰ و ۵۱‌هزار‌تومانی و رسیدن به محدوده‌های ۵۶‌هزار‌تومان بود که سبب افزایش تقاضا در کلیت بازار سهام و به‌خصوص سهام دلاری بازار شد.

برچسب ها: بورس
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین