bato-adv
وعده و وعیدهای دومین مرد ثروتمند جهان

ایلان ماسک نابغه است یا احمق؟

ایلان ماسک نابغه است یا احمق؟
هیچ یک از تعهدات جسورانه او محقق نشده اند. ما منتظر خبر وعده بعدی او در مورد خودروهای بدون سرنشین هستیم. شاید در سال 2024 میلادی! موضوع بدتر از وعده های محقق نشده ماسک نگرش او به منتقدان اش است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۹ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲

فرارو- زمانی که "ایلان ماسک" در اکتبر سال گذشته سهام توئیتر را خریداری کرد چشم انداز جسورانه‌ای برای آن اپلیکیشن ارائه کرد. این میلیاردر گفته بود که خرید او تسریع کننده روند ساخت اپلیکیشن "ایکس" برای همه کارهاست. اپلیکیشنی که قرار است عملکرد اپلیکیشن چینی "وی چت" را تقلید کند. اپلیکیشنی که کاربران از طریق آن می‌توانند پول جابجا کنند و بازی‌های ویدئویی و خرید آنلاین انجام دهند. با این وجود، تاکنون غیر از ثبت یک شرکت هلدینگ به نام X Corp نشانه‌هایی  از پیشرفت در ساخت اپلیکیشن به اصطلاح همه چیز و همه کاره وجود ندارد.

به گزارش فرارو به نقل از اسپکتیتر، منتقدان سرسخت ماسک هشدار می‌دهد که در عمل ممکن است مسیر او به یک اپلیکیشن "هیچ چیز" منتهی شود: پس از حذف بخش عمده‌ای از نیروی کار توئیتر و طراحی مجدد تیک‌های آبی. بعد از اشتراک همراه با پرداخت پول، تجربه کاربری توئیتر به سرعت در حال بدتر شدن می‌باشد و شهرت آن خدشه دار شده است. بسیاری از کاربران ممکن است وسوسه شوند که اگر اپلیکیشن جایگزینی وارد صحنه شود توئیتر را ترک کنند.

اکنون توئیتر که زمانی یک انجمن عمومی آزاد و باز به نظر می‌رسید، تبدیل به انجمنی شده که در آن افرادی که بیش‌ترین پول را پرداخت می‌کنند، بلندترین صدا را برای فریاد زدن دارند؛ در حالی که دیگران به حاشیه رانده می‌شوند.

با بدتر شدن اوضاع حتی کارکنان توئیتر نیز با مشکل مواجه می‌شوند. اوایل هفته جاری یکی از کاربران موفق شد نام خود را به دیزنی تغییر دهد و به اشتباه به دلیل تلاش‌هایش تاییدیه طلایی دریافت کرد. او در توئیتی نوشت: "این واقعا واقعی نیست درست است"؟

وضعیت توئیتر و وعده‌های ماسک برای طراحی مجدد آن بخشی از روند گسترده‌تر حرکت دومین مرد ثروتمند جهان است که بیش از اندازه امیدوار می‌باشد.

ماسک در سال ۲۰۱۵ میلادی در مورد برنامه‌های تسلا برای خودرو‌های بدون راننده گفته بود: "حدس من برای این که چه زمانی به استقلال کامل خواهیم دست خواهیم یافت تقریبا سه سال است".

او در سال ۲۰۱۷ میلادی وعده داده بود که صرفا ظرف مدت چند ماه "ما قادر خواهیم بود یک عملیات نمایشی از خودران بودن کامل سیستم در تمام مسیر از لس آنجلس تا نیویورک را انجام دهیم".

او در آوریل ۲۰۱۹ میلادی به سرمایه گذاران گفت: "سال آینده مطمئنا ما بیش از یک میلیون تاکسی رباتیک در جاده‌ها خواهیم داشت".

او در تماسی با سرمایه گذاران بی صبر و مشتاق در ژانویه ۲۰۲۲ میلادی گفته بود: "حدس شخصی من این است که ما در سال جاری به وسیله نقلیه به خودران کاملی دست خواهیم یافت".

این در حالیست که هیچ یک از تعهدات جسورانه او محقق نشده اند. ما منتظر خبر وعده بعدی او در مورد خودرو‌های بدون سرنشین هستیم. شاید در سال ۲۰۲۴ میلادی!

موضوعِ بدتر از وعده‌های محقق نشده ماسک، نگرش او به منتقدانش است. "دونالد ترامپ" رئیس جمهور سابق امریکا در مصاحبه‌ای در سال ۱۹۹۸ میلادی به "بی بی سی" گفته بود:"من تنها به ایده چشم در برابر چشم باور دارم". اگر پرسش مشابهی برای ماسک مطرح می‌شد، او ممکن بود همان پاسخ را ارائه دهد یا حتی فراتر از آن برود.

به نظر می‌رسد علیرغم آن که ماسک در طول دوران حرفه‌ای‌اش مشتاق "عدم انجام دادن" بوده در مورد هر فردی که ایده هایش را دوست نداشته هر کاری توانسته انجام داده و زمانی که به اظهار بیزاری نسبت به دشمنان اش می‌پردازد اندکی به تخیل پردازی روی می‌آورد.

شنیع‌ترین نمونه آن در سال ۲۰۱۸ میلادی رخ داد زمانی که "ورنون آنسورث" غواص بریتانیایی که جان ده دانش آموز گرفتار شده در غاری سیل زده در تایلند را نجات داده بود. آنسورث که بعدا برای تلاش‌هایش مدرک MBE را دریافت کرد گفته بود که راه حل پیشنهادی ماسک برای نجات دانش آموزان "غیر قابل اجرا" بود. پاسخ ماسک آن بود که آنسورث "فردی کودک آزار است". ماسک برای اثبات ادعای بی اساس خود ده هزار دلار خرج کرد تا یک کارآگاه خصوصی استخدام کند. او بعدا عذرخواهی کرد و پس از پایان ماجرا در دادگاه اظهارات خود را پس گرفت.

پوشش رسانه‌ای این رویداد‌ها و هم چنین برخی از گزارش‌های موجود درباره خوب نبودن وضعیت سرمایه گذاری‌های تجاری او باعث شده تا این میلیاردر توجه خود را به روزنامه نگاران معطوف کند.

ماسک خبرنگاران را متهم می‌کند که بخشی از "رسانه‌های قدیمی" هستند که هدفشان گمراه کردن مخاطبان است. از بین بردن تیک‌های آبی روزنامه‌ها پس از خرید توئیتر، اقدامی تلافی جویانه علیه مطبوعات محسوب می‌شود. با این وجود، در میان میل همیشگی او به انتقام نشانه‌هایی از نبوغ نیز در ایلان ماسک دیده می‌شد.

این کارآفرین زمانی که در دهه بیست عمر خود قرار داشت اولین استارت آپ اینترنتی‌اش را به قیمت بیش از ۳۰۰ میلیون دلار (۲۴۰ میلیون پوند) فروخت. او در سن ۳۰ سالگی شرکت پی پال را به قیمت ۱.۵ میلیارد دلار (۱.۲ میلیارد پوند) خریداری کرد و سپس تسلا را خلق کرد.

متقاعد کردن امریکایی‌هایی که عادت به مصرف انرژی فسیلی عادت داشته‌اند به این که خودرو‌های برقی جذاب‌تر هستند و هم چنین راضی کردن آنان به کنار گذاشتن سنت‌های چندین دهه‌ای صنعت خودروسازی عظیم و پرافتخار غول‌هایی مانند فورد، شورولت و کرایسلر به خودی خود یک شاهکار عظیم محسوب می‌شود.

با این وجود، رشد یک شرکت با چنان موفقیتی که اکنون ارزش آن بیش از مجموع سه خودروساز ذکر شده است، موضوعی کاملا متفاوت محسوب می‌شود. تکامل کسب و کار و فناوری پشت آن چندان قابل توجه نبوده است.

ماسک هم چنین می‌گوید که در حال توسعه عرصه رباتیک برای کمک به درمان بیماری‌های مغزی تهدید کننده زندگی است تا قدم‌های آزمایشی به سوی آینده‌ای فراانسانی بردارد. با چنین اظهاراتی به نظر می‌رسد آسمان سقف و حد و مرزی برای آرزو‌های او نیست!

ماسک مصمم است تا یک ماموریت فضایی به مریخ را به منظور ایجاد اولین تمدن خارج از زمین برای محافظت از آینده نسل بشر انجام دهد. با این وجود، همانند توئیتر بسیاری از این برنامه‌های جسورانه ممکن است هرگز محقق نشوند.

با این وجود، تنها یک احمق می‌تواند با قاطعیت درباره موفق نبودن برنامه‌های ماسک شرط بندی کند، همچنان که بسیاری از تحلیلگران پیش‌تر سرنوشت هولناکی را نیز برای تسلا پیش بینی کرده بودند. عمیقا آزاردهنده است که فکر کنیم شخصی به ظاهر بداخلاق ممکن است روزی بشریت را از انقراض نجات دهد، اما در حالی که شانس کمی وجود دارد، واقعیت آن است که تنها ممکن است ماسک بتواند آن را نجات دهد.

ترجمه: زهرا فدایی

bato-adv
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۳
عوضی و کلاش
ناشناس
United Arab Emirates
۲۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
فعلا که خواب همه تون را با طرح اینترنت اش مختل کرده است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
آخه مگه هرکی پول دار شد یعنی نابغه است؟ اکثر نوابغی که می شناسم تقریبا توی فقر یا یه زندگی خیلی معمولی زیست کردن (موتزارت، ماری کوری، ادیسون، تسلا، انیشتین، فروید، باب راس، پاستور، ابوعلی سینا، فردوسی، ریچارد هک، استفن هاوکین، و الی آخر) و اکثر پولدارهایی هم که می شناسم نبوغی ازشون سر نزد بجز جلب توجه از سوی یه مشت پول پرست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
ابله شیاد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
يك احمق پارانوئيديه
ثروت و قدرت زياد سرنوشتش ميشه اخراي عمر نادرشاه افشار بدليل توهم قدرت زيادي دچار پارنوئيد شد
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
نابغه مثل فوتبالیستهای هرفه ای ده تا شوت میزنه ولی فقط دوتاش گل میشه ولی جرعت و هوش گل زدن را داره. اونام که ایراد میگیرن بلد نیستند چهارتا استار شیپ میترکونه تا یکیش به مدار بره
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
هردوش هم باهوشه هم احمق
ایلان ماسک زرنگه
بوقتش احمق میشه محاسبات دیگران را بهم میریزه
بوقتش باهوش میشه تحسین همه را بر می انگیزند
بسته به شرایط رول خودش را خوب بلد است بازی کند
خصوصیت انسانهای موفق نمیزارن کسی دستشان را بخواند کسی نمیتونه سر از درون انها در اورد
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین