تنشهای بازار مسکن و خودرو این روزها دغدغه بسیاری است که برای تامین هر کدام از این دو کالا در فاصله زمانی کوتاه باید هزینه چندبرابری صرف کنند؛ به نحوی که بازار مسکن و خودرو در این دوره، افزایش بیش از ۱۵ برابر داشته است.
قیمت خودرو و مسکن در هفت سال گذشته به حدی افزایشی شده که این دو کالای مصرفی جزء سبد کالای لوکس قرار گرفته است.
به گزارش ایلنا، در سالهای گذشته چراغ قیمت خودرو در بازار همواره قرمز بوده و به تبع آن نیز قیمت کارخانهای افزایش داشته است و به فراخور افزایش قیمت خودرو بازار مسکن هم با شیب تندتری بالا رفته است.
تنشهای بازار مسکن و خودرو این روزها دغدغه بسیاری است که برای تامین هر کدام از این دو کالا در فاصله زمانی کوتاه باید هزینه چندبرابری صرف کنند؛ به نحوی که بازار مسکن و خودرو در این دوره، افزایش بیش از ۱۵ برابر داشته است.
بررسی قیمت خودرو در بازار طی این سالها نشان دهنده افزایش قیمتی است که به عنوان مثال یک خودرو پراید را از ۲۱میلیون تومان در سال ۹۵ به ۳۶۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۲ رسانده است.
البته بهتر است یادآور شویم که این میزان کمترین افزایش قیمت در سالهای گذشته است و افزایش نرخ در محصولاتی مانند ایران خودرو و خودروهای وارداتی چندین برابر بوده است؛ به این صورت که قیمت خودرو تندر ۹۰ در سال ۹۵ از ۴۸میلیون تومان به یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان و خودرو ۲۰۷ از ۵۲ میلیون تومان در سال ۹۶ به یک میلیارد ۱۱۵ میلیون تومان رسیده است.
تغییرات قیمتی خودرو از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ به حدی است که طی دو سال گذشته قیمت ۲۰۶ از ۱۲۵ میلیون تومان به ۶۰۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دندهای از ۱۸۰ میلیون تومان به ۷۹۰ میلیون تومان و پژو پارس سال از ۱۳۸ میلیون تومان به بیش از ۶۱۰ میلیون تومان رسیده است.
در این میان قیمت برخی از خودروهای داخلی از جمله دنا پلاس و ۲۰۷ اتومات از یک میلیارد تومان هم عبور کرده است و با این وجود همچنان قیمت کارخانه نسبت به بازار تقریبا نصف قیمت بوده و همین موضوع منجر به افزایش تقاضای خرید خودرو از کارخانه شده است.
درحالی افزایش قیمتها در خودروهای خارجی شتاب بیشتری داشته است که خودروهای کم تقاضای چینی این روزها متقاضیان زیادی دارد و قیمت این خودروها به بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است.
به عنوان نمونه خودرو جک اس ۵ از ۹۵ میلیون تومان در سال ۹۵ به بیش از یک میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
خودروهای با کیفیت وارداتی نیز افزایش قیمت بیشتری داشته است و به عنوان نمونه بی ام و ۵۲۸ای از ۴۴۰ میلیون تومان در سال ۹۶ به ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
همچنین خودرو کیا اسپورتیج از ۱۵۵ میلیون تومان در سال ۹۶ به ۳میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سال جاری و بنزای ۲۵۰ از ۴۷۰ میلیون تومان در سال ۹۶ به ۱۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
اما تغیرات کیفیتی خودروها در مقابل افزایش قیمت در این سالها به حدی ضعیف بوده است که به گفته بسیاری از کارشناسان با وجود افزایش قیمت خودرو، اما کیفیت آن کمتر شده است.
یکی از مسئولان خدمات پس از فروش خودرو در این باره میگوید: بسیاری از خودروهای داخلی که از کارخانه به مشتری تحویل داده میشود عیبهای زیادی دارد و مالکان خودروها بارها با نقص فنی به نمایندگی مراجعه میکنند.
به گفته وی کیفیت پایین قطعات خودرو تحویلی و خراب شدن سریع قطعات مصرفی دو ایراد اصلی خودروها ست و با وجود اینکه مشتری هزینه چندبرابری را نسبت به گذشته پرداخت کرده، اما کیفیت خودرو چه از نظر بدنه و چه فنی ضعیفتر شده است.
اما بازار مسکن نیز از قافله افزایش قیمتها عقب نمانده و با هر بار افزایش قیمتی در بازار ارز و خودرو بازار ملک و مسکن هم افزایشی شده است.
قیمت آپارتمان ۶۰ متری از ۱۰۰ میلیون تومان در سال ۹۶ به بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در سال جاری رسیده است.
همچنین آپارتمان ۱۵۰ متری دو خواب از ۲۵۰ میلیون تومان در سال ۹۶ به بیش از ۶ میلیارد در سال جاری رسیده است. این بررسیها از بازار مسکن در نقاط مرکزی شهر است و یک ۵۰۰ میلیون، واحد آپارتمان در نقطه شمال شهر که در سال ۹۵تومان معامله میشد امروز بیش از ۱۰ میلیارد تومان قیمت دارد.
همچنین در اطراف شیراز افزایش قیمتها به حدی بوده که به گفته بسیاری از کارشناسان از قیمت سطح شهر پیشی گرفته است.
براساس بررسیها قیمت یک واحد مسکونی درحومه شهر شیراز از ۷۰ میلیون تومان در سال ۹۶ به بیش از ۲ میلیارد تومان رسیده است.
یکی دیگر از کارشناسان حوزه مسکن در شیراز میگوید: قیمتها به حدی افزایشی شده است که درحال حاضر در هیچ نقطهای از شهر شیراز واحد کمتر از یک میلیارد تومانی وجود ندارد و نرخ بسیاری از واحدهای با متراژ پایین تا ۵۰ متر که در سال گذشته ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون بود امروز بالای یک میلیارد و ۵۰۰ معامله میشود.
بنا به گفته وی به همین میزان درصد افزایش در واحدهای لوکستر بیشتر است و اگر واحدی در ۶ ماه سال گذشته ۵ میلیارد تومان بود امروز با ۲ برابر قیمت به فروش میرسد.
این مشاور املاک میگوید: با قیمت بسیاری از املاک در چندماه گذشته امروز تنها میشود خودرو داخلی و یا زمینی در حاشیه شهر خریداری کرد.
درحالی قیمت هر متر واحد مسکونی در مرکز شهر شیراز از ۳۰ میلیون تومان گذشته است که این مقدار در مناطق بالا شهر به بیش از ۲ تا ۳ برابر هم میرسد. در مرکز شهر و محدوده بولوار مدرس یک واحد آپارتمان ۱۶۵ متری، متری ۳۰ میلیون معامله میشود.
یکی از مشاورین املاک در محدوده قصردشت قیمت هر متر آپارتمان ۱۰۰ متری را بالای ۷۰ میلیون تومان و واحدهای لوکستر تا ۱۰۰ میلیون تومان اعلام میکند.
همچنین در منطقه بولوار شریعتی قیمت هر متر آپارتمان ۱۶۰ تا ۱۷۰ متری به ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان میرسد. در شمال غرب شیراز نیز هر متر واحد مسکونی بین ۳۰ تا ۴۵میلیون تومان قیمت گذاشته میشود.
در سالهای اخیر نرخ خودرو و مسکن به رشد بی سابقهای رسیده است و این روند افزایشی در هر دورهای با تنش در بازار ارز افزایش مییابد و رویای خانه دار شدن را برای بسیاری بر باد میدهد.