آمار دوازده ماهه سال ۱۴۰۱ گمرک ایران نشان میدهد صادرات ایران به ترکیه در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۳ درصدی از مرز ۷ میلیارد دلار عبور کرده و از ۶ میلیارد و ۷۹ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ به مرز ۷ میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
سازمان توسعه تجارت جزئیاتی از آمار صادرات ایران به ترکیه در سال ۱۴۰۱ منتشر کرد.
به گزارش ایسنا، پس از آنکه اعلام شد که تجارت غیر نفتی ایران رکوردی جدید به ثبت رسانده و صادرات ایران نیز رشدی قابل توجه داشته، آمارهایی از تجارت ایران با اصلیترین شرکای اقتصادی کشور نیز منتشر شده است.
در سالهای گذشته، جدا از چین، بخش مهمی از تجارت خارجی ایران به کشورهای همسایه اختصاص پیدا کرده است. امارات متحده عربی اصلیترین صادرکننده کالا به ایران بوده و عراق نیز دومین مقصد صادراتی کشور در ماههای گذشته بوده است.
در کنار آنها، ترکیه که از چند سال قبل وارد فهرست اصلیترین شرکای تجاری ایران شده، در سال گذشته نیز چه در حوزه صادرات و چه در واردات، رشدی قابل توجه را به ثبت رسانده و آمارهای سازمان توسعه تجارت نیز آن را نشان میدهد.
فرزاد پیلتن - مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران - با اشاره به مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سال ۱۴۰۱ گفت: آمار دوازده ماهه سال ۱۴۰۱ گمرک ایران نشان میدهد صادرات ایران به ترکیه در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۳ درصدی از مرز ۷ میلیارد دلار عبور کرده و از ۶ میلیارد و ۷۹ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ به مرز ۷ میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
وی افزود: این سطح از صادرات موجب قرار گرفتن این کشور در رتبه ۳ طرفهای صادراتی ایران در جهان و رتبه ۲ صادرات به ۲۱ کشور هدف توسعه صادرات ایران در سال ۱۴۰۱ شده است.
مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: مهمترین اقلام صادراتی ایران به ترکیه در سال ۱۴۰۱ شامل گاز طبیعی، آلومینیوم، اوره، پلی اتیلن، کاتد و قطعات کاتدویک از مس، مفتولات از مس، شمش و میله از آهن و فولاد و پلی اتیلن بوده است.
وی در ادامه یادآور شد: واردات ایران از ترکیه نیز در سال ۱۴۰۱ نیز نسبت به سال ۱۴۰۰ با ۱۵ درصد رشد از ۵.۲ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ به حدود ۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرده است.
پیلتن با بیان اینکه ترکیه در سال ۱۴۰۱ در رتبه ۳ مبادی وارداتی ایران از جهان قرار گرفته است، گفت: مهمترین اقلام وارداتی ایران از ترکیه نیز در سال ۱۴۰۱ شامل روغن دانه آفتابگردان، تراکتورهای جادهای برای نیمه تریلرها، ذرت دامی، موز، مولدها، جو، دانه سویا، الیاف سنتیتیک، روغن خام سویا و پودر جاذب و پلیمرهای اکریلیک جامد بوده است.