واضحترین تفاوت نودل و ماکارونی تفاوت در شکل ظاهری و رنگ آنهاست، اما تفاوت اصلی در مواد تشکیل دهنده خمیر آنهاست که باعث میشود کالری و ارزش غذایی متفاوتی داشته باشند.
نودل یا رشته فرنگی یک غذای اصلی و اصالتا آسیایی است که از برش خمیر فطیر (عمل آوری نشده) تهیه میشود. مرسومترین شکل رشته فرنگی نوارهای نازک و بلند شبیه به اسپاگتی است. برای پخت نودل کافی است آن ر در مقداری آب جوش به همراه مقداری نمک و روغن بپزید. قیمت ارزان و طبخ آسان و طعم خوشمزه نودل آن را به یکی از محبوبترین غذاها برای همه افراد به ویژه افراد شاغل تبدیل کرده است.
ماکارونی از غذاهای اصلی به شمار میآید. نوعی پاستای خشک است و در اشکال و طعم و رنگ متفاوت تولید میشود. تعریف ماکارونی در هر کشور میتواند متفاوت باشد، در کشور ما ماکارونی به صورت گسترده برای انواع اسپاگتی، ماکارونی طرح دار، نواری، میلهای شکل و ... به کار میرود.
۱. تفاوت در شکل نودل و ماکارونی
اولینتفاوت نودل و ماکارونی را میتوان در شکل ظاهری آنها دانست. نودلها به فرم نوارهای نازک و بلند و یا به شکلهای دیگر مانند موجی، لوله ای، رشتهای و صدفی در بازار در دسترس هستند. اما ماکارونی که نوع خاصی از پاستای خشک است به فرم لولههای نازک، نواری، سی شکل تولید میشود.
علاوه بر تفاوت در شکل و فرم، رنگ این دو ماده غذایی اندکی با یکدیگر متفاوت است. آردهایی که برای تهیه نودل استفاده میشوند، آردهای نرم هستند در حالیکه آرد ماکارونی از نوعی گندم سخت و زبر بدست میآید. آرد نرم نودل باعث میشود نودل یا رشته فرنگی رنگ روشنی داشته باشد و بافت آن نرم و لطیف باشد، درحالیکه آرد سمولینا پاستا یا ماکارونی به آن رنگ طلایی میدهد و بافت آن را لاستیکی و سفت میکند.
۲. تفاوت در مواد تشکیل دهنده
دیگر تفاوت نودل و ماکارونی میتوان به مواد تشکیل دهنده آنها اشاره کرد. برای تهیه ماکارونی معمولا از آرد سمولینا استفاده میشود. آرد سمولینا از نوعی گندم به نام دوروم بدست میآید.
برخی از ماکارونیها تنها با مخلوط کردن آب و آرد بدست میآیند که به آنها ماکارونی ساده گفته میشود. اما برای تهیه برخی از ماکارونیها آرد آن را با موادی، چون تخم مرغ و آب و در برخی موارد با بعضی سبزیجات ترکیب میکنند تا غنی شود. معمولا برای تهیه خمیر ماکارونی به آن نمک اضافه نمیکنند.
نودل یا رشته فرنگی از ترکیب آردهای نشاسته دار با آب و نمک ودر برخی موارد تخم مرغ تهیه میشود. برای تهیه آرد نودل یا رشته فرنگی از آرد گندم، آرد گندم سیاه، آرد برنج، آرد ذرت یا هر نوع آرد نشاسته دار دیگری میتوان استفاده کرد. در کشور ما معمولا نودل از آرد گندم یا برنج تهیه میشود.
۳. طرز پخت متفاوت ماکارونی و نودل
ماکارون را فقط میتوانید در آب بجوشانید تا آماده پخت شود و در صورت تمایل با سسهای مختلف مانند سس سبزیجات، گوشت، سویا و یا هر سس دلخواه دیگری آن را طعم دار کنید.
اما نودل را میتوانید با روشهای متفاوتی بپزید. پخت نودل در آب جوش همراه با مقداری نمک، روغن و ادویه، سادهترین و شناختهترین روش برای پخت این ماده غذایی است. با این حال نودل را میتوان سرخ کرد و یا از آن برای تهیه سالاد نودل یا سوپ نودل استفاده کرد.
۴. تفاوت در ارزش غذایی نودل و ماکارونی
نودل و ماکارونی هردو منبع غنی از کربوهیدرات هستند و میتوانند انرژی بدن را تامین کنند. به همین علت است که بسیاری از دوندگان شب قبل از مسابقه نودل یا ماکارونی میخورند تا انرژی کافی داشته باشند. اما ارزش غذایی و کالری ماکارونی و نودل متفاوت است.
مقایسه ارزش غذایی ۱۰۰ گرم نودل و ماکارونی پخته شده
اطلاعات تغذیهای ماکارونی نودل
کالری ۱۵۸، ۱۳۸
چربی کل ۰.۹ گرم ۲.۱ گرم
کلسترول ۰ میلی گرم ۲۹ میلی گرم
کربوهیدرات کل ۳۱ گرم ۲۵ گرم
پروتئین ۶ گرم ۴.۵ گرم
۵. ماکارونی و نودل با دو منشا متفاوت
دیگر تفاوت نودل و ماکارونی تفاوت در خاستگاه آنهاست. ماکارونی غذایی با اصالت ایتالیایی و نودل اصالتا آسیایی است و منشا آن چین است.
منبع: دلگرم