ماهی سالمون و قزل آلا از یک خانواده هستند؛ اما گوشت بدن ماهی سالمون صورتی است. با توجه به اینکه ماهی سالمون منبع غنی و مناسبی برای ویتامین D و E محسوب میشود و نسبت به ماهیان دیگر امگا ۳ و پروتئین بیشتری دارد، تقاضای نسبتاً زیادی برای آن وجود دارد. در این جا روش خها مناسب برای پختن این ماهی محبوب برای شما آورده شده است.
ماهی سالمون خوشمزه است و روش تهیه آن بسیار آسان است و برای شما فواید بسیار زیادی خواهد داشت. ماهی سالمون یک ماهی چرب با مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت قلب، پروتئین و مقدار زیادی ویتامین از جمله ویتامین B و آنتی اکسیدان ویتامین E است.
ماهی سالمون وقتی پخته، کبابی یا روی تابه سرخ شود طعم بسیار خوبی دارد. حتی به شکل دودی و یا در خورشت نیز مصرف میشود. این نوع ماهی به شکل کیک ماهی و همبرگر، به سالاد اضافه میشود یا به شکل دیپ و اسپرد در میآید.
نحوه انتخاب ماهی سالمون تازه
هنگام خرید ماهی سالمون تازه، ماهی هرگز نباید بوی ماهی و زهم بدهد. گوشت باید روشن و مرطوب باشد و در امتداد لبهها تغییر رنگ مشاهده نشود. اگر یک ماهی آزاد کامل میخرید، چشمهای آن باید روشن و شفاف باشد. پوست باید نقره ای، براق و در برابر لمس انعطاف پذیر باشد.
سرخ کردن ماهی همراه با تابه یکی از بهترین روشهای پخت فیله ماهی سالمون است. این روش سریع و آسان است و پوستی ترد را به ماهی میدهد. یک ماهی سالمون سرخ شده ساده راز یک شام خوش طعم و سالم در شب در ۳۰ دقیقه یا کمتر است.
فیلههای سالمون را با نمک و فلفل مزه دار کنید. در یک تابه بزرگ، کره یا روغن ریخته و فیلههای ماهی سالمون را به آن اضافه کنید. روی حرارت متوسط رو به بالا بگذارید و حدود ۵ یا ۶ دقیقه آن را بپزید.
به آرامی از یک کفگیر پهن برای برگرداندن ماهی استفاده کنید و از طرف پوست به مدت ۳ تا ۵ دقیقه زمان بدهیدتا زمانی که به طور کامل بپزد.
زمانی که میخواهید آن را نوش جان کنید، میتوانید کمی لیموی تازه به آن اضافه کنید.
نکته: برای تست پخته شدن ماهی سالمون، از نوک چاقو استفاده کنید تا بین تکههای ماهی را نگاه کنید. در مرکز فیلهها باید صورتی تیرهتر باشد. همچنین میتوانید یک دماسنج گوشت را در ضخیمترین قسمت فیله قرار دهید. دمای ۱۲۵ درجه فارنهایت را هدف بگیرید.
کباب کردن در فر همیشه یک روش بی دردسر و آیان برای پخت ماهی سالمون است. ماهی سالمون پخته شده برای مهمانیها یا آماده سازی غذا بسیار عالی است، زیرا میتوانید چندین تکه ماهی سالمون و سبزیجات را در یک ظرف قرار دهید و همه چیز را به طور همزمان بپزید.
فر را از قبل با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. ماهی سالمون را با نمک و فلفل مزه دار کنید و از طرف پوست به سمت پایین در ظرف پخت یا تابهای که کمی چرب کرده اید قرار دهید.
حدود ۱۲ تا ۱۵ دقیقه ظرف را در فر قثرار دهدا و اجازه دهید پخته شوند.
در این روش نیازی به چرخاندن ماهی نیست.
آیا نمیتوانید بین پختن ماهی سالمون در اجاق گاز یا در فر تصمیم بگیرید؟ شما میتوانید از هر دو رو استفاد کنید. تزیین در فر تکنیکی است که بسیاری از رستورانها برای بدست آوردن ماهی سالمون با ظاهری طلایی و ترد در بیرون استفاده میکنند.
در یک تابه مخصوص فر، روغن زیتون یا کره و ماهی آزاد چاشنی شده اضافه کنید. روی حرارت متوسط رو به بالا بگذارید و به مدت ۳ دقیقه بپزید.
ماهیتابه را به فر با حرارت کم با دمای ۲۷۵ درجه فارنهایت منتقل کرده و به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
با استفاده از دستکش فر، ماهیتابه را روی اجاق برگردانید و روی حرارت زیاد حدود ۳ دقیقه یا تا زمانی که پوست آن ترد شود بپزید. اگر زمان برای شما بسیار مهم است، دمای فر را تا ۴۰۰ درجه فارنهایت افزایش دهید و به مدت ۱۰ دقیقه برای مرحله تفت دادن منتظر مانده و سپس آن را بپزید.
ماهی سالمون کبابی دلیل خوبی برای گرم کردن کباب در هر فصلی است. پختن ماهی سالمون روی شعله باز، طعم دودی و پوسته کاملاً کاراملی شده را به ماهی میدهد، به علاوه تمیز کردن آشپزخانه نیز آسانتر میشود.
گریلها را روی حرارت زیاد گرم کنید و رندهها را کمی روغن بزنید.
فیلههای ماهی سالمون فصلی را به سمت پایین روی رندهها قرار دهید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه گریل کنید، یک بار بچرخانید تا به راحتی با چنگال پوسته پوسته شود.
این روش پخت بدون خطا از بخار برای پختن فیلههای خوش طعم ماهی سالمون در داخل یک کاغذ روغنی یا پاکت فویل استفاده میکند.
فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. یک تکه کاغذ روغنی را از وسط تا کنید، آن را باز کنید و یک طرف پوست فیله ماهی سالمون را به سمت پایین در یک طرف کاغذ قرار دهید. سالمون را با نمک، فلفل، برشهای لیمو و شاخههای شوید تازه مزه دار کرده و با روغن زیتون چرب کنید.
کاغذ روغنی را روی ماهی سالمون تا کنید و سپس لبههای آن را چند بار به سمت داخل تا کنید تا بسته روغنی بسته شود. بسته ماهی سالمون را روی یک قالب قرار دهید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بپزید.
سرخ کردن ماهی سالمون بدون روغن در سرخ کن بدون روغن، روشی آسان و همه کاره برای تهیه فیله ماهی سالمون سالم، خوش طعم و با پوستهای فوق العاده ترد در کمتر از ۱۵ دقیقه است. از سرخ کن بدون روغن میتوان برای تهیه تقریباً هر دستور پخت ماهی سالمون استفاده کرد. به سادگی مراحل را دنبال کنید و هنگامی که آماده طبخ شدید، به جای روش پیشنهادی، ماهی سالمون خود را در سرخ کن بدون روغن بریزید.
سرخ کن بدون روغن را از قبل با دمای ۳۷۰ درجه فارنهایت گرم کنید و سبد سرخ کن را با اسپری پخت و پز اسپری کنید.
ماهی سالمون را مزه دار کنید و فیلهها را به سمت پایین در سبد قرار دهید و روی هر کدام یک تکه لیمو قرار دهید. ماهی قزل آلا را در سرخ کن بدون روغن در حدود ۱۵ دقیقه سرخ کنید تا کامل پخته شود
ماهی سالمون تازه زمانی در بهترین حالت خود است که در همان روزی که آن را خریدید مصرف کنید. اما اگر میخواهید یک یا دو روز باقی بماند، آن را در پلاستیک بسته بندی شده قرار داده و در سردترین قسمت یخچال نگهداری کنید.
میتوانید ماهی سالمون را تا ۶ ماه منجمد کنید. برای یخ زدایی، آن را یک شب قبل از مصرف از فریزر به یخچال ببرید. یا اگر زمان کمی دارید، فیلهها را در آب خنک غوطه ور کنید. فیلههای یخ زده باید در حدود یک یا دو ساعت کاملاً ذوب شوند.
هرگز ماهی سالمون را در دمای اتاق ذوب نکنید، زیرا باکتریها میتوانند در قسمتهای بیرونی ذوب شده حتی زمانی که مرکز یخ زده باقی میماند تجمع کنند.