بریانی از آن دسته غذاهایی میباشد که هم در ایران و هم در کشورهای عربی طرفداران بسیاری دارد. روش تهیه و پرملات بودن این غذا به گونهای است که در سر صفره به شدت خودنمایی میکند و دل هر منتظر افطاری را خواهد برد! در داخل کشور بریانی اصفهان بسیار محبوب است و از نظر پرملاتی نیز که کاملا پرملات و به شدت سیرکننده میباشد.
ماه مبارک رمضان از جمله ماههایی میباشد که مهمانیهای شبانه خانوادگی در آنها بیشتر از پیش اتفاق میافتد و خانوادهها یکدیگر را برای افطاری و شام پس از آن دعوت میکنند. تهیه شام مناسب در این مراسم بسیار مهم میباشد چرا که مهمانان امادگی کامل برای درنوردیدن بشقابها را دارند و از این رو هرچقدر غذای تولیدی خوشمزهتر باشد، تعریف و تمجید از آن بالاتر خواهد بود.
یکی از محبوبترین و رایجترین غذاهای این مهمانیها زرشک پلو با مرغ میباشد. طرز تهیه پلوهای ایرانی به طور کلی رویهای مشابه دارد که فقط زمانی روش تهیه به کل تغییر میکند که آشپز اقدام به مخلوط کردن مواد کند. زرشک پلو با مرغ در اکثر نقاط کشور به یک روش پخته میشود، ولی در این بین امکان استفاده از روشهای سرآشپز نیز وجود دارد. در روش معمول، مرغها به صورت مجزا پخته میشوند و برنج نیز مجزا پخته شده و در چند دقیقهی پایانی دم کشیدن آن، زرشک روی آن ریخته میشود.
سپس در زمان سرو، مرغ همراه با پلو سرو میشود. سرآشپزها میتوانند سس را به صورت مجزا تهیه کرده و در ظرفی مجزا برای سرو فراهم کنند.
در روش دیگر به وسیلهی سرآشپزهای کمی ماهرتر صورت میگیرد، مرغ مرحلهی پیش از دم کشی داخل پلو قرار میگیرد و به همین طریق پلو آماده میشه. در این روش هم مرغ باید قبل از قرار گرفتن داخل پلو کامل پخته بشه و طعم دار شده باشه و همراه با زرشک در داخل مرغ قرار بگیره.
با این که قرمه سبزی از جمله غذاهای بسیار لذیذ ما هست، ولی به دلیل چربی بالایی که دارد برای وعدهی شام پس از افطاری مناسب نیست، با این حال بسیاری از ایرانیها از این غذای بسیار خوشطعم برای شام این ایام استفاده میکنند.
در تهیه قرمه سبزی، توجه به پخت صحیح گوشت و لوبیا و همینطور استفاده از سبزیهای مخصوص و تازه اهمیت بالایی داد. اصطلاح جا افتادن در طرز تهیه خورشتهای ایرانی بسیار مهم است و به نوعی شالودهی کار زمانی خوشطعم میشود که خورشت سرآشپز جابیفتد!
برای جا افتادن استفاده از روغن نباتی واجب است، هر چند استفاده از این نوع روغن بخصوص در افرادی با سن بالا، به نوعی ممنوع نیز میباشد، ولی چه میشود کرد که سرآشپز برای اینکه غذای خوشطعمی تهیه کند از روغن نباتی استفاده خواهد کرد و گریزی به آن نیست.
در مراحل پایانی تهیه قرمه سبزی برای اینکه شوکی به خورشت وارد شود، چند جبه یخ داخل خورشت بیندازید و درب را بزارید، بعد از ۲ دقیقه خواهید دید که روغنها دور یخ جمع شده اند و کلک شما کارساز بوده!
بریانی از آن دسته غذاهایی میباشد که هم در ایران و هم در کشورهای عربی طرفداران بسیاری دارد. روش تهیه و پرملات بودن این غذا به گونهای است که در سر صفره به شدت خودنمایی میکند و دل هر منتظر افطاری را خواهد برد! در داخل کشور بریانی اصفهان بسیار محبوب است و از نظر پرملاتی نیز که کاملا پرملات و به شدت سیرکننده میباشد.
در مقابل بریانیهای جنوبی که در آنها از میگو و ماهی استفاده میشود و طعم تندتری دارد نیز در بین مردم طرفداران بسیاری دارد.
همچنین بریانی عراقی که هم با گوشت مرغ و هم گوشت قرمز تهیه میشود نیز بسیار خوشطعم و محبوب است و بیشتر در مراسمی که بزرگ خاندان حضور دارد محبوبیت بالایی دارد.
در تهیه بریانی نیز که به نوعی پلو خورشت مخلوط است، تجربهی سرآشپز اهمیت بسیاری دارد و به هیچ وجه پیشنهاد میشود تازه عروسها و کسی که برای اولین بار قصد تهیه چنین غذایی را دارد، در مراسمهای رسمی و شلوغ اقدام به تهیه بریانی نکن و غذاهای دیگر همچون زرشک پلو با مرغ را انتخاب کند.
عدس پلو از دیگر غذاهایی میباشد که در شام پس از افطار سرو میشود. این غذا به روشهای بسیار گوناگونی تهیه میشود که بستگی به منطفه و آشنایی آشپز با این روشها دارد. به عنوان مثال در طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده، در مرحلهی دم کشی مواد با هم مخلوط شده و سپس در داخل قابلمه ریخته میشود، در حالی که در عدس پلو با کشمش، در مرحلهی دم کشی فقط عدس و کشمش با برنج مخلوط میشود و مواد خورشتی به صورت مجزا تهیه خواهد شد.
به طور کلی روشهای پخت مختلف است، اما در تهیهی این غذا سعی کنید که غذا خشک نباشد چراکه خشک بودن غذا مانع از لذت بردن مهمانان از این پلوی خوشطعم خواهد شد.
پخت صحیح عدسها، طعم دار کردن گوشت و استفاده از ادویههای مناسب میتواند به تعریف و تمجید بیشتر شما منجر شود و مجلسی خوب و خوشی داشته باشید!
اصولا آش پایه ثابت تمامی شامهای مهمانی در ماه مبارک رمضان میباشد و از این رو حتما بهتر است پیش از سرو غذا این مورد روی سفره قرار داده شود.
بهترین آش برای این مراسم نیز آش رشتهی جا افتاده میباشد. بخصوص اینکه لوبیا و نخود آن باید به خوبی خوب پخته باشد.
سالاد برای چنین مراسمی ضروری است چرا که حجم معده را پرکرده و مانع از پرخوری خواهد شد. برای سالاد پیشنهاد میشود که مستقیما از سس استفاده نشود و مواد دارای افزودنیهای مختلفی باشند، همچون ماست و … و میزان سس کم باشد چرا که استفاده از سس در شام پیشنهاد مناسبی نخواهد بود.
در این مقاله به صورت مختصری ۴ غذای محبوب در سفرهی مهمانی شام پس از افطار را معرفی کردیم که از نظر محبوبیت نسبت به دیگر مواد غذایی محبوبیت بالاتری دارند. چنین انتخابهایی البته در مناطق مختلف کشور عزیزمان ایران از جنوب تا شمال آن ممکن است به صورت کامل متفاوت باشد.