طبق آخرین نقشه رنگبندی کرونایی کشور نیز در حال حاضر ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۳۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۹۸ شهر در وضعیت زرد و ۲۰۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند که این موضوع نشان دهنده افزایش آمار بیماران بستری است؛ بنابراین باید همچنان دستورالعملهای بهداشتی ضد کرونایی را رعایت کرد تا نوروز با درد کرونا و بیماری همراه نشود.
کرونا نهتنها هنوز تمام نشده، بلکه در آستانه نوروز ۱۴۰۲ روندی افزایشی را از خود نشان میدهد؛ موضوعی که زنگ خطر بالا رفتن موارد ابتلا، بستری و متاسفانه مرگ را به صدا درآورده است و تنها راه مقابله با آن توجه به رعایت پروتکلهای ضدکرونایی مانند استفاده از ماسک و رعایت بهداشت فردی است.
به گزارش ایسنا، روند کرونا در کشور افزایشی شده است و هرچند که شدت بیماریزایی سویههای اُمیکرونی کرونا نسبت به سویههای پیشین کمتر شده، اما باتوجه به افزایش سرایتپذیری آنها و بالا بودن انتقال، همچنان امکان بروز بیماری در افراد با ریسک بالا مانند افراد دارای بیماری زمینهای یا مسن وجود دارد که میتواند این افراد را بدحال کرده و حتی منجر به بستری شدن آنها شود و متاسفانه امکان افزایش فوتیها نیز وجود دارد.
بر همین اساس وزارت بهداشت اکیدا به مردم توصیه میکنند که در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۲، رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی گرفته، از روبوسی کردن و دست دادن در مهمانیها بپرهیزند، در مکانهای شلوغ و سربسته ماسک بزنند و اگر علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد، بدن درد، آبریزش بینی و... دارند، تا زمان رفع علائم در منزل بمانند.
طبق آخرین نقشه رنگبندی کرونایی کشور نیز در حال حاضر ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۳۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۹۸ شهر در وضعیت زرد و ۲۰۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند که این موضوع نشان دهنده افزایش آمار بیماران بستری است؛ بنابراین باید همچنان دستورالعملهای بهداشتی ضد کرونایی را رعایت کرد تا نوروز با درد کرونا و بیماری همراه نشود.
در عین حال اکنون بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور در هفته منتهی به ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۱، پایین و بالغ بر ۳۱.۰۳ درصد بوده است.
روند رعایت پروتکلهای بهداشتی را در هفته منتهی به ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۱ میتوانید در نمودار زیر مشاهده کنید:
در عین حال میانگین میزان رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی استانهای کشور در بازه زمانی ۱۷ تا ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، بالغ بر ۴۶.۷۲ درصد بوده است. در این شاخص بیشترین میزان رعایت در استان یزد با ۸۰.۸۸ درصد و کمترین میزان رعایت هم در استان گیلان با ۳۲.۷۳ درصد بوده است.
همچنین میانگین رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی کشور از ۱۰ تا ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، بالغ بر ۴۶.۷۲ درصد بوده است که استادیومها با ۹۵.۴۵ درصد بیشترین میزان رعایت و کارگاهها و صنایع کوچک با ۴۳.۰۵ درصد کمترین میزان رعایت را در این شاخص داشتهاند.
میانگین استفاده از ماسک در شاغلان و خدمتگیرندگان به تفکیک اماکن عمومی استانهای کشور از ۱۷ تا ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، ۱۵.۵۵ درصد بوده است که بیشترین میزان رعایت در استان هرمزگان با ۳۲.۹۶ درصد و کمترین میزان رعایت مربوط به همدان با ۴.۰۲۹ درصد رعایت بوده است.
همچنین میانگین استفاده از ماسک در شاغلین و خدمت گیرندگان به تفکیک اماکن عمومی کشور نیز از ۱۰ تا ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، ۱۵.۵۵ درصد بوده است که بیشترین میزان استفاده از ماسک در اماکن عمومی مربوط به فرودگاهها با ۷۸.۷۹ درصد و کمترین میزان استفاده از ماسک مربوط به مراکز تفریحی با ۱۱.۱۱ درصد است.
میانگین درصد رعایت پروتکل فاصلهگذاری در اماکن عمومی استانهای کشور از ۱۷ تا ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، ۲۸.۶۶ درصد بوده است که بیشترین میزان رعایت مربوط به یزد با ۵۰.۴۱ درصد و کمترین میزان رعایت مربوط به همدان با ۱۲.۳۷ درصد بوده است.
همچنین میانگین درصد رعایت پروتکل فاصلهگذاری در اماکن عمومی کشور از ۱۰ تا ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، ۲۸.۶۶ درصد بوده که فرودگاهها با ۸۱.۸۲ درصد بیشترین درصد رعایت و پایانههای مسافربری برونشهری با ۲۳.۵۰ درصد کمترین میزان رعایت را داشتهاند.
میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی استانهای کشور از ۱۷ تا ۲۴ اسفند ماه جاری، ۴۵.۲۲ درصد بوده است. در عین حال بیشترین میزان رعایت مربوط به استان یزد با ۷۰.۹۱ درصد و کمترین میزان رعایت مربوط به اصفهان با ۳۰.۳۳ درصد بوده است.
همچنین میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی کشور از ۱۰ تا ۲۴ اسفند ماه امسال، ۴۵.۲۲ درصد بوده است. فرودگاهها با ۸۷.۸۸ درصد رعایت تهویه مناسب، در بالاترین حد رعایت بودهاند و مدارس با ۴۴.۲۲ درصد در قعر رعایت این پروتکل قرار دارند.
در عین حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، بر اساس اقدامات ناشی از تشدید بازرسیها از تاریخ ۱۷ تا ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، از تعداد ۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۸۰۷ مرکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، بالغ بر ۱۵۱ هزار و ۲۸۰ مورد بازرسی انجام شده است.
همچنین طی این مدت تعداد ۲۸ هزار و ۱۹۰ مرکز از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار گرفته و به مراجع قضایی معرفی شدهاند و ۵۰۰ مورد از این مراکز نیز پلمب شدهاند.