شستن برخی مواد خوراکی پیش از اینکه پخته شود بسیار خطرناک است. مواد غذایی که باید ابتدا بپزید و بعد بشویید را در ادامه بشناسید.
شستن مرغ اشتباه بزرگی است که منجر به پخش میکروبهای آن در آشپزخانه میشود. بهتر است مرغ را مستقیما بپزید و برای بار دوم آب تمیز به آن اضافه کنید.
تخم مرغ را قبل از گذاشتن در یخچال نشویید، زیرا مادهای روی پوست تخم مرغ وجود دارد که از انتشار باکتری جلوگیری میکند. با شستن تخم مرغ این ماده از بین میرود.
با وجود اینکه قارچ دارای درصد بالایی از خاک است، ولی نباید آن را به مدت طولانی خیساند یا شست بلکه باید سر یعا آن را شست و سپس با حوله خشک کرد. قارچ را در داخل کیسه پلاستیک یا کاغذی در داخل یخچال و به صورت بلانچ شده در فریزر نگهداری کنید.
شستن گوشت باعث تغییر در طعم گوشت و پخش شدن باکتری در سراسر آشپزخانه میشود. باید حتما بعد از شستن گوشت، سینک و اطرافش را ضدعفونی کنید. قبل از گذاشتن گوشت داخل فریزر رطوبت گوشت را با دستمال بگیرید.
شستن ماهی مانند مرغ و گوشت خام باعث انتشار باکتری در آشپزخانه شما میشود. در عوض ماهیهایی را که روده و فلس شده اند از یک ماهی فروش معتبر بخرید. دستهای خود را به خوبی بشویید و سطوح محل کار آشپزخانه خود را تا حد امکان به خوبی تمیز کنید.
تنها بوقلمونهای بسته بندی که به نمک آغشته شده اند را میتوانید بشویید. شستن بوقلمون باعث پخش باکتری در آشپزخانه میشود.
شستن برنج دانه ریز قبل از پختن موجب از بین رفتن ویسکوزیته آن و سبک شدنش میشود.
شستن ماکارونی قبل از پختن قدرت جذب آن را از بین میبرد بنابراین بهتر است بعد از پختن در آب جوش آن را بشویید.
منبع: رکنا