شیرینی کرهای یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و مجلسی است که کره از مواد اصلی تشکیل دهنده آن است و برای پذیرایی در ایام نوروز بسیار مناسب است.
فراروـ با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینیهای رنگارنگ و خوشمزه خانگی رونق میگیرد. شیرینیهای خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی کرهای یا شیرینی وینی یکی از انواع شیرینیهای خشک و خوشمزه است که دستور پخت بسیار سادهای دارد و برای پذیرایی در ایام نوروز یک انتخاب مناسب است. پایه اصلی این شیرینی کره است و شما میتوانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی کرهای همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به پخت این شیرینی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
آرد سفید شیرینی: ۲ لیوان
کره: ۲۰۰ گرم
پودر قند: ۱۰۰ گرم
سفید تخم مرغ: ۱ عدد
وانیل: نوک قاشق چایخوری
نمک: ۱ پنس
نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشتکوب بکوبید و سپس الک کنید.
۱ ـ کره را نیم ساعت قبل از شروع پخت از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد؛ سپس داخل یک کاسه مناسب بریزید و پودر قند الک شده و وانیل را به آن اضافه کنید. حالا با دور تند همزن برقی به مدت ۲ دقیقه مواد را هم بزنید تا سفید و سبک شود.
۲ ـ در مرحله بعد سفیده تخم مرغ و نمک را به مواد بالا اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر با همزن برقی بزنید؛ سپس همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید.
۳ ـ حالا آرد را کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا مواد حالت خمیری پیدا کند و خمیر نرمی به دست بیاید. خمیر را داخل قیف بریزید و ماسوره گل رز را سر قیف قرار بدهید. کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و با قیف شیرینیها را با فاصله از هم به شکل دلخواه ماسوره کنید. سینی فر را داخل فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا شیرینی بپزد. برای فر برقی دمای ۱۵۰ درجه مناسب است. بعد از اینکه شیرینی پخت و کاملا خنک شد، آن را از روی سینی فر جدا کنید و داخل ظرف مورد نظر بچینید، نوش جان.
نکته
برای تهیه شیرینی کرهای کاکائویی میتوانید مقدار ۳ قاشق غذاخوری پودر کاکائو را با آرد سفید مخلوط و به مواد شیرینی اضافه کنید.