bato-adv

معنای لحظه چت جی پی تی برای رقابت فناوری آمریکا و چین چیست؟

معنای لحظه چت جی پی تی برای رقابت فناوری آمریکا و چین چیست؟
یک مقام چینی می‌گوید: چین متعهد به ایجاد جامعه‌ای با آینده‌ای مشترک برای بشریت در حوزه هوش مصنوعی است و تلاش می‌کند از رویکرد مردم محور و اصل هوش مصنوعی برای همیشه حمایت کند تا اطمینان حاصل کند که هوش مصنوعی ایمن، قابل اعتماد، قابل کنترل و قادر به بهتر انجام دادن کارهاست. تقویت توسعه پایدار جهانی و افزایش رفاه مشترک تمام بشریت هدف چین است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۸ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۱

فرارو- ظهور چت بات‌های ساخت آمریکا باعث آغاز فعالیت چینی‌ها شده است. اگر در حال خواندن این مطلب در اینترنت هستید احتمالا نام "چت جی پی تی" (Chat GPT) را شنیده اید. این چت بات مبتنی بر هوش مصنوعی که توسط شرکت کالیفرنیایی Open AI ساخته شده در جهان طوفانی به راه انداخته است.

به گزارش فرارو به نقل از فارین پالسی؛ تخمین زده می‌شود که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان ظرف مدت دو ماه از زمان راه اندازی چت جی پی تی از این برنامه استفاده کرده اند و مایکروسافت سرمایه گذاری‌ای چندین ساله و چند میلیارد دلاری در شرکت سازنده این چت بات انجام داده تا فناوری آن را در "بینگ" (Bing) موتور جستجوی خود ادغام کند.

گوگل در حال توسعه "بارد" (Bard) چت بات خود است. غوغای پیرامون چت جی پی تی و جایگزین‌های مشابه آن سبب شده تا بخش فناوری چین نیز وارد این عرصه شود. "بایدو" موتور جستجوی پیشرو در چین اعلام کرده که قصد دارد "ارنی بات" (Ernie Bot) را در ماه مارس عرضه کند این در حالیست که دیگر غول‌های فناوری چینی مانند علی بابا و جی دی دات کام (JD.com) نیز چت بات‌های خود را معرفی کرده اند.

چین سال‌ها وقت صرف توسعه قابلیت‌های هوش مصنوعی خود کرده و جاه طلبی هایش در این باره را در برنامه‌ای در سال ۲۰۱۷ میلادی ترسیم کرده بود. هدف گذاری چین در آن برنامه تبدیل شدن به یکی از "مراکز نوآوری جهان" در عرصه هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ میلادی بوده است. این اهداف باعث رقابت و هم چنین همکاری بین دانشمندان و شرکت‌های آمریکایی و چینی شده اند از جمله از طریق آزمایشگاه‌هایی که توسط بایدو، تنسنت و علی بابا در سیلیکون، ولی راه اندازی شده اند.

با این وجود، از آنجایی که رابطه بین دو اقتصاد بزرگ جهان به ویژه در عرصه فناوری به طور فزاینده‌ای متخاصم می‌شود ممکن است فضای همکاری میان دو کشور بر روی فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی به سرعت در حال کاهش باشد.

محدودیت‌های اعمال شده از سوی دولت بایدن در مورد صادرات تراشه‌های نیمه هادی پیشرفته به چین در اکتبر گذشته که تا حدی به ضرر هدف گذاری چین در ارتقای توانایی‌های آن کشور در عرصه هوش مصنوعی خواهد بود و تنها یکی از نشانه‌های بدتر شدن روابط میان دو کشور است.

چین هدف گذاری سال ۲۰۳۰ میلادی خود در عرصه هوش مصنوعی را به عنوان "لحظه اسپوتنیک" قلمداد می‌کند. با این وجود، تعریف لحظه چت بات با عبارات بیش از حد ملی گرایانه می‌تواند گمراه کننده باشد.

چت جی پی تی بسیار متفاوت از نوع فناوری‌ای است که به طور سنتی در آزمایشگاه‌های دولتی ایالات متحده توسعه یافته است. شاید بسیار زود باشد که چت جی پی تی را به عنوان پیروزی‌ای برای امریکا در نوعی مسابقه قلمداد کنیم. Open AI تنها یک شرکت است و نه کل ایالات متحده. اقدامات آن شرکت لزوما از سوی منافع ملی امریکا هدایت نمی‌شوند.

با این وجود، در مورد چین تمایلات ملی گرایانه نقش مهمی در سیاستگذاری‌ها ایفا می‌کنند. همتایان چینی Open AI به دلیل قوانین اغلب محدود کننده چین در عرصه فناوری، دستگاه سانسور گسترده آن کشور و کنترل گسترده‌تر دولت چین بر بخش خصوصی محاسبات متفاوتی خواهند داشت. در چین هوش مصنوعی مولد باید قوانین پکن را درباره تاثیر این محصول بر امنیت ملی رعایت کند.

"پل تریولو" معاون ارشد امور چین و مسئول سیاست فناوری در گروه آلبرایت استونبریج می‌گوید مقام‌های چینی هوش مصنوعی را یک فناوری حیاتی می‌دانند که نیازمند یک چارچوب قانونی است هم برای کنترل جنبه‌های منفی استقرار الگوریتم هوش مصنوعی و هم چنین برای ارائه درک روشنی به شرکت‌های فناوری از این که خطوط نظارتی برای تشویق نوآوری در کجا ترسیم می‌شوند.

چت جی پی تی در چین در دسترس عموم قرار نگرفته و گزارش شده که پکن شرکت‌های فناوری چین را از استفاده یا ارائه خدمات آن به عموم محروم کرده است.

دولت چین در تلاش است تا اعمال محدودیت بر دسترسی شهروندان چینی به چت جی پی تی و سانسور گسترده‌تر رسانه‌های اجتماعی در چین را با به تصویر کشیدن آن به عنوان بخشی از رقابت گسترده‌تر آمریکا و چین توجیه کند.

در واقع، این واقعیت محض است که اطلاعات بدون سانسور و رایگان خارج از دیوار آتش با تبلیغات و اطلاعات نادرست حزب کمونیست چین در مورد هر تعداد از موضوعات حساس مانند حقوق بشر در شین جیانگ مقابله می‌کنند. یکی از مقام‌های سفارت چین در واشنگتن می‌گوید که پکن بر روی مفید و ایمن نگه داشتن هوش مصنوعی متمرکز است.

این مقام چینی به "فارین پالسی" می‌گوید: "چین متعهد به ایجاد جامعه‌ای با آینده‌ای مشترک برای بشریت در حوزه هوش مصنوعی است و تلاش می‌کند از رویکرد مردم محور و اصل هوش مصنوعی برای همیشه حمایت کند تا اطمینان حاصل کند که هوش مصنوعی ایمن، قابل اعتماد، قابل کنترل و قادر به بهتر انجام دادن کارهاست. تقویت توسعه پایدار جهانی و افزایش رفاه مشترک تمام بشریت هدف چین است".

نکته جالب توجه آن است که چت بات بایدو یعنی "ارنی" در مورد اطلاعات انگلیسی زبان ویکیپدیا و ردیت که هر دو در چین مسدود شده اند آموزش دیده است. پیدا کردن راه‌هایی برای استفاده از فناوری هوش مصنوعی مولد بدون درگیری با سانسورچیان چینی برای شرکت‌های چینی کار دشواری خواهد بود.

در هر صورت شرکت‌هایی که در فضای فناوری چین فعالیت می‌کنند از محدودیت‌های بالا به پایین استفاده می‌نمایند. تمام آن شرکت‌ها در اجرای مقررات دولتی و الزامات سانسور در مورد سایر محصولات خود بسیار با تجربه هستند و موانع برای آنان آشنا هستند.

پکن همچنین احتمالا از هوش مصنوعی برای تولید تبلیغات حکومتی استفاده خواهد کرد. چین اساسا تولید کننده اخبار جعلی (فیک نیوز) است و می‌تواند از هوش مصنوعی برای تولید پروپاگاندای حکومتی یا اخبار جعلی با سرعت و مقیاسی استفاده کند که ممکن است برای افراد عادی امکان ناپذیر باشد.

تاثیرگذارتر از سانسور پکن در مورد توانایی چین برای توسعه اکوسیستم هوش مصنوعی می‌تواند کنترل صادرات ایالات متحده در سال گذشته باشد که مسیر فروش پیشرفته‌ترین تراشه‌های نیمه هادی و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت آن به شرکت‌های چینی را قطع کرد.

"تریولو" می‌گوید: " این تراشه‌ها برای توسعه مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی بسیار مهم هستند و محدودیت‌های صادراتی می‌تواند بزرگ‌ترین تاثیر رقابت فناوری ایالات متحده و چین بر توسعه هوش مصنوعی چین باشد".

این محدودیت‌ها زمان می‌برد، زیرا سازمان‌ها و شرکت‌های چینی مقداری از تراشه‌ها را از پیش ذخیره کرده اند. با این وجود، با گذشت زمان در صورتی که شرکت‌های چینی نتوانند راه حل‌هایی پیدا کنند از نظر آموزش الگوریتم‌های هوش مصنوعی بر روی سخت افزار‌های پیشرفته در مضیقه بیش تری قرار خواهند گرفت. این امر به ویژه در مورد مدل‌های زبان بزرگ که به بهترین وجه بر روی پیشرفته‌ترین سخت افزار آموزش داده می‌شوند صدق می‌کند.

برخلاف مبارزه بر سر رهبری جهانی سایر فناوری‌های پیشرفته مانند اینترنت نسل پنجم شبکه‌های همراه رقابت بر سر رهبری فناوری‌هایی که می‌توانند متن‌های هوشمندانه بنویسند مخاطرات بیش تری دارد.

رقابت بر سر هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور به طور گسترده پیامد‌هایی را به همراه دارد که فراتر از حوزه دیجیتال است. کشوری که در زمینه هوش مصنوعی پیشتاز است از مزایای اقتصادی قابل توجه و از امنیت ملی برخوردار خواهد شد.

آن چه در اینجا مطرح است این نیست که کدام کشور در عرصه هوش مصنوعی نقش رهبری کننده را ایفا می‌کند بلکه موضوع مهم آن است که کدام کشور قوانینی را برای نحوه استفاده از آن در سراسر جهان تعیین می‌کند. بنابراین، ارزش‌های دموکراتیک و مفهوم جوامع باز در مسابقه هوش مصنوعی در خطر است.

چت جی پی تی درباره قابلیت‌های هوش مصنوعی چین چه فکر می‌کند؟

چت جی پی تی درباره هدف گذاری چین به منظور تبدیل شدن به قطبی در عرصه هوش مصنوعی برای "فارین پالسی" نوشت: "چین در سال‌های اخیر سرمایه گذاری‌های قابل توجهی در هوش مصنوعی (AI) انجام داده است و قابلیت‌های آن در این زمینه به سرعت در حال پیشرفت است. نقاط قوت چین در هوش مصنوعی شامل پردازش زبان طبیعی، بینایی رایانه و یادگیری ماشینی هستند. این کشور در توسعه برنامه‌های کاربردی مبتنی بر هوش مصنوعی برای صنایع مختلف مانند مراقبت‌های بهداشتی، حمل و نقل و امور مالی پیشرفت چشمگیری داشته است.

با این وجود، چین در تمام این عرصه‌ها نقشی تحسین برانگیز ایفا نکرده است. باید به سیاست‌ها و ابتکار عمل‌های چین با هدف جمع آوری و تجزیه و تحلیل مقادیر زیادی از داده‌ها که نگرانی‌هایی را در مورد سوء استفاده احتمالی و نقض حریم خصوصی ایجاد کرده نیز اشاره نمود".

این چت بات در ادامه می‌نویسد: "به طور کلی، قابلیت‌های هوش مصنوعی چین به سرعت در حال پیشرفت هستند و این کشور آماده تبدیل شدن به یک بازیگر اصلی در چشم‌انداز جهانی هوش مصنوعی است. با این وجود، توجه و رسیدگی به نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی و کسب اطمینان از توسعه و استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی برای چین مهم خواهد بود".

  1. مرگ پرندگان در پی پرتاب‌های اسپیس ایکس!
  2. لوگوی جدید جگوار: نماد خودروسازی بریتانیا را نابود کردید!
  3. چرا پلوتون دیگر یک سیاره نیست؟
  4. دانشمندان فرمولی هوشمندانه برای حیات کشف کرده‌اند!
  5. دستگاه هوشمند جدید اپل زندگی در خانه را به کلی تغییر خواهد داد
  6. کدام گوشی آیفون بهترین گزینه برای خرید در سال ۱۴۰۳ است؟
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین