bato-adv
کد خبر: ۶۱۴۴۳۸

واکنش چین به ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا و اتحادیه اروپا

واکنش چین به ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا و اتحادیه اروپا
تیک‌تاک با اتهاماتی از قبیل جمع‌آوری اطلاعات کاربران روبه‌روست؛ این شرکت متهم است این اطلاعات را در اختیار دولت چین قرار می‌دهد و برخی از سازمان‌های اطلاعاتی نگران هستند که اطلاعات حساس با نصب این برنامه در دستگاه‌های دولتی افشا شود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۱

چین هشدار داد که ممنوعیت استفاده از تیک‌تاک از سوی موسسات رسمی اتحادیه اروپا، به اعتماد تجاری در اروپا لطمه وارد خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، در جدیدترین مرحله از جنگ بر سر اپلیکیشن اشتراک‌گذاری ویدئویی تیک‌تاک، پارلمان اروپا، کمیسیون اروپا و شورای اتحادیه اروپا نصب تیک‌تاک در دستگاه‌های این نهاد‌ها را ممنوع اعلام کرده‌اند.

این اقدام پس از اقدام مشابه دولت فدرال، کنگره و بیش از نیمی از ۵۰ ایالت آمریکا صورت می‌گیرد. کانادا هم استفاده از تیک‌تاک در دستگاه‌های دولتی را ممنوع کرده است. تیک‌تاک در میان نوجوانان محبوبیت زیادی دارد، اما این نگرانی وجود دارد که چین ممکن است از قدرت حقوقی و رگولاتوری خود برای به دست آوردن اطلاعات شخصی کاربران یا تلاش برای انتشار اطلاعات یا روایت‌های نادرست به نفع چین در این پلتفرم استفاده کند.

چین در برابر این اتهامات واکنش نشان داده و از طریق حزب کمونیست حاکم، بسیاری از پلتفرم‌های شبکه اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی از جمله یوتیوب، توییتر، فیس‌بوک، اینستاگرام و تیک‌تاک را مسدود کرده است. نسخه چینی تیک‌تاک، دوین (Douyin) نام دارد که مجاز است، اما محتوای آن، مشابه محتوایی که در تیک‌تاک دیده می‌شود، نیست.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس روزانه گفت: «اتحادیه اروپا مدعی است آزادترین بازار دنیاست، اما اخیرا تدابیر محدودکننده و سرکوب‌کننده غیرمعقول علیه شرکت‌های کشور‌های دیگر را بر اساس امنیت ملی به کار بسته است. این امر به اعتماد جامعه جهانی به فضای کسب‌و‌کار در اتحادیه اروپا لطمه وارد خواهد کرد.

اتحادیه اروپا باید حرف خود را با عملش تطبیق داده، به اقتصاد بازار و رقابت منصفانه احترام گذاشته و سوءاستفاده از مفهوم امنیت ملی را متوقف کند و یک فضای کسب‌و‌کار باز، منصفانه، شفاف و غیرتبعیض‌آمیز برای همه شرکت‌ها ایجاد کند.» کارکنان اتحادیه اروپا ملزم هستند تا ۱۵ مارس، تیک‌تاک را در دستگاه‌هایی که برای امور حرفه‌ای استفاده می‌کنند، حذف کنند.

تیک‌تاک همچنین از سوی اتحادیه اروپا برای رعایت مقررات دیجیتالی جدید تحت فشار قرار گرفته است. هدف از این مقررات، وادار کردن پلتفرم‌های آنلاین بزرگ برای پاک‌سازی محتوای مسموم و غیرقانونی تحت مقررات حریم خصوصی دیتای این بلوک است. البته چین تنها به اتحادیه اروپا بسنده نکرده است. به گزارش سیتنا، پس از آنکه دولت آمریکا به سازمان‌های دولتی دستور داد تا اپلیکیشن تیک‌تاک را به دلیل ملاحظات امنیتی طی یک ماه از سیستم‌های‌شان پاک کنند، چین تاکید کرد که آمریکا باید به اصول اقتصاد بازار و رقابت عادلانه احترام بگذارد، سرکوب شرکت‌ها را متوقف کند و فضایی منصفانه و بدون تبعیض را برای شرکت‌های خارجی در این کشور فراهم کند.

به گزارش بی‌بی‌سی، مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است: «ابرقدرتی مانند ایالات‌متحده نباید از نرم‌افزاری که این‌قدر مورد علاقه جوانان است بترسد.»

او گفت: «آمریکا باید به اصول اقتصاد بازار و رقابت عادلانه احترام بگذارد، سرکوب شرکت‌ها را متوقف کند و فضایی منصفانه و بدون تبعیض برای شرکت‌های خارجی در ایالات‌متحده فراهم کند.»

تیک‌تاک با اتهاماتی از قبیل جمع‌آوری اطلاعات کاربران روبه‌روست؛ این شرکت متهم است این اطلاعات را در اختیار دولت چین قرار می‌دهد و برخی از سازمان‌های اطلاعاتی نگران هستند که اطلاعات حساس با نصب این برنامه در دستگاه‌های دولتی افشا شود. فرمان اخیر پس از آن ابلاغ شد که دولت آمریکا با هدف محافظت از امنیت و حریم خصوصی چنین قوانینی را در دسامبر پارسال تصویب کرد.

کاخ سفید و سایر ادارات زیرنظر این نهاد، پیش‌تر این اپلیکیشن پرمخاطب را ممنوع کرده بودند. انتظار می‌رود جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا، لایحه‌ای را ارائه دهند که به دولت این اجازه را می‌دهد تا تیک‌تاک را به‌طور کامل ممنوع کند. به نظر می‌رسد این طرح علاوه بر این اپلیکیشن، هر نرم‌افزار دیگری را نیز که امنیت ملی این کشور را تهدید کند، شامل شود. تیک‌تاک در مقابل این تصمیم واشنگتن می‌گوید: «این کار صدای میلیون‌ها آمریکایی را سانسور می‌کند.»، اما یکی از نمایندگان کنگره گفته است که کاربران با استفاده از این اپلیکیشن اطلاعات خود را در اختیار چین قرار می‌دهند.

برچسب ها: تیک تاک چین
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین