شیرینی بادامی یکی از انواع شیرینیهای خشک آردی است که از ترکیب آرد با پودر بادام تهیه میشود و برای نوروز یک انتخاب مناسب است.
فراروـ با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینیهای خوشمزه خانگی رونق میگیرد. شیرینیهای خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی بادامی یکی از انواع شیرینیهای خشک مخصوص نوروز است که از ترکیب آرد با پودر بادام درختی، روغن و پودر قند تهیه میشود و دستور پخت بسیار آسانی دارد. شما میتوانید این شیرینی خوشمزه و زیبا را به راحتی در منزل تهیه کنید و برای پذیرایی در ایام نوروز از آن استفاده کنید.
در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی بادامی همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این شیرینی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
آرد سفید قنادی: ۱۵۰ تا ۱۸۰ گرم
پودر بادام: ۵۰ گرم
پودر قند: ۵۰ گرم
روغن جامد: ۱۰۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغنهای مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاههای فروش روغن موجود است و چربی آنها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هرگز از روغنهای صاف قنادی که در لوازم قنادیها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی میشوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمیکنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی استفاده کنید.
نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشتکوب بکوبید و سپس الک کنید.
۱ ـ برای شروع کار ابتدا روغن جامد را که از قبل آب کردهاید و به دمای محیط رسیده است، داخل یک کاسه بریزید و پودر قند و وانیل را به آن اضافه کنید. حالا با همزن برقی این مواد را خوب هم بزنید تا شفاف و روش شود؛ سپس زرده تخم مرغ را اضافه کنید و سه دقیقه دیگر با همزن بزنید و بعد همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید.
۲ ـ در این مرحله پودر بادام را اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر نرم و یک دستی شکل بگیرد.
۳ ـ خمیر آماده را روی میز کار پهن کنید؛ سپس با قالب یا کاترهای دلخواه خمیر را قالب بزنید. شیرینیها را داخل سینی فر با فاصله از هم بچینید؛ سپس سینی را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا شیرینی بپزد. بعد از اینکه شیرینی پخت، سینی را از فر خارج کنید و اجازه بدهید شیرینی کاملا خنک شود؛ سپس شیرینی آماده و خنک را داخل پودر قند بغلتانید و در ظرف سرو بچینید، نوش جان.