محققان گزارش میدهند کودکانی که در معرض داروهای اختلال بیش فعالی قرار گرفتند، بیشتر در معرض اختلالات عصبی رشدی مانند اختلال بیش فعالی یا اوتیسم نیستند.
این خبر ممکن است برای زنانی که در طول بارداری خود نیاز به مصرف داروهای اختلال بیش فعالی داشته اند، خوشایند باشد.
دکتر «ورلی برگینک»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه پزشکی آیکان، گفت: «ما میبینیم که تعداد زنان در سنین باروری که برای اختلال بیش فعالی دارو مصرف میکنند به سرعت در حال افزایش است، و بنابراین بسیار مهم است که دانش بیشتری به دست آوریم تا بتوانیم به این زنان مشاوره دهیم.»
برگینک در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «ما میدانیم که وقتی زنان از داروهای اختلال بیش فعالی استفاده نمیکنند، خطر تصادف یا از دست دادن شغل افزایش مییابد. این نتایج ممکن است به زنان در مورد استفاده از داروهای اختلال بیش فعالی در دوران بارداری کمک کند تا آگاهانه تصمیم بگیرند.»
محققان بیش از ۱ میلیون کودک متولد شده بین سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۱۵ در دانمارک را مورد بررسی قرار دادند و تا سال ۲۰۱۸ تحت نظر گرفتند.
این دادهها شامل تقریباً ۹۰۰ کودک بود که مادرانشان یا در طول بارداری به مصرف داروهای اختلال بیش فعالی ادامه داده بودند یا در دوران بارداری شروع به مصرف داروهای اختلال بیش فعالی کردند. همچنین شامل ۱۲۷۰ کودکی بود که مادرانشان قبل از بارداری مصرف داروهای اختلال بیش فعالی را متوقف کرده بودند.
تیم تحقیقاتی هیچ تفاوتی در احتمال ابتلاء به یک اختلال عصبی رشدی در بین گروهها پیدا نکرد.
محققان شرایطی را در نظر گرفتند که شامل اوتیسم و اختلال بیش فعالی، اختلال بینایی یا شنوایی، صرع، تشنج ناشی از تب یا تأخیر در رشد بود.
مطالعات قبلی نشان داده بود که برخی از داروهای مورد استفاده برای اختلال بیش فعالی میتوانند به جنین منتقل شوند و اثرات نامطلوبی داشته باشند.
در حال حاضر هیچ دستورالعمل بالینی در رابطه با بارداری و داروهای اختلال بیش فعالی وجود ندارد.
به گفته نویسندگان، تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. آنها افزودند که داروی اختلال بیش فعالی در دوران بارداری ممکن است با انواع دیگری از پیامدها علاوه بر شرایط رشد عصبی همراه باشد.