bato-adv
کد خبر: ۶۱۱۰۳۷
محاصره‌شدن روستا‌های کوهرنگ در برف/ ۱۱۰ خانه تخریب شده‌است

مدفون شده در برف کوهرنگ

مدفون شده در برف کوهرنگ
برخی از اهالی برعکس مسوولان نظرشان در مورد امدادرسانی مساعد نیست و از گلایه‌های‌شان می‌گویند. «از ۱۱ بهمن ماه تاکنون فقط دو روز گردنه چری (واقع در شهرستان کوهرنگ) باز بوده. حالا یک شهر و ۷۲ روستای اطرافش درگیر این بحران شده‌اند. منطقه «بازفت» جمعیتی بالغ بر ۲۲ هزار نفر دارد و آذوقه مردم هم تمام شده. برای باز کردن راه‌ها جز یک دستگاه «لودر و بولدوزر» فرسوده هیچ ماشین‌آلات دیگری نیست تا راه‌ها را باز کند. برای همین باز کردن مسیر‌ها به سختی و کندی انجام می‌شود.»
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۱

اهالی می‌گویند؛ حدود ۳۰ سال است که چنین برفی را به چشم ندیده بودند تا اینکه امسال به دلیل بارش شدید برف در خانه‌های‌شان محاصره شدند. ادامه‌دار بودن این بارش‌های سنگین که از ۲۲ بهمن ماه جاری آغاز شده، ارتفاع برف را در این منطقه به بیش از سه متر رسانده که این شرایط برای مناطق اطراف این شهرستان وضعیتی اضطراری ایجاد کرده و راه‌های شهرستان «کوهرنگ» واقع در استان چهار محال و بختیاری را مسدود کرده است. کافی نبودن تجهیزات امدادی هم، مشکلات مختلفی را برای مردم این شهرستان به وجود آورده به گونه‌ای که اکثر خانه‌های روستا‌های اطراف کوهرنگ در برف مدفون شده‌اند.

به گزارش اعتماد، «چلگرد» مرکز شهرستان کوهرنگ یکی از مناطقی است که برخی خانه‌هایش تخریب شده است. همچنین گردنه‌های کوهستانی از جمله «چری و شاه منصوری» نیز به علت حجم بالای برف مسدود هستند.

پرویزی، شهردار شهر چلگرد اعلام کرده: «برای بازگشایی معابر نیازمند «ماشین‌آلات» هستیم و امکان ریزش سقف و تخریب خانه‌های قدیمی زیاد است.»

خسرو کیانی، مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری نیز تاکید کرده که شهرستان کوهرنگ در وضعیت بحرانی و اضطراری قرار دارد.

به گفته برخی مسوولان هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری از ۲۲ بهمن تا ظهر چهارشنبه (۲۶ بهمن) بیش از «۳ هزار نفر» در برف و کولاک گرفتار شدند و به آن‌ها امدادرسانی شده است.

به دنبال وضعیت بحرانی این شهرستان احمد وحیدی، وزیر کشور نیز به چهارمحال و بختیاری سفر کرد و درباره وضعیت کوهرنگ عنوان کرد: «حجم برف در این منطقه بالاست. در برخی مناطق تا سه متر و در برخی مناطق دیگر که بهمن آمده ارتفاع برف به ۲۰ متر هم رسیده است. عملیات امدادرسانی در این شهرستان شروع شده و مشکلی وجود ندارد.»

صحبت‌های وزیر کشور در حالی است که نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری در مورد عملکرد مسوولان می‌گوید: «مسوولان واقعیت‌ها را آن‌گونه که هست مطرح نمی‌کنند و شرایط را خوب نشان می‌دهند. متاسفانه حق مطلب ادا نمی‌شود و مردم این روز‌ها با معضل بزرگی روبه‌رو هستند. راه‌های بسیاری در شهرستان کوهرنگ مسدود شده است و مردم نتوانستند برای خود آذوقه تهیه کنند. مشکلات به استاندار گفته شده، اما مساله فراتر از استان است. در مقطعی امکانات کوتاه‌مدت دراختیار این استان قرار داده شد، اما مجدد پس گرفته شد، بنابراین ما به امکانات دایمی نیاز داریم. رفع مشکلات، حمایت مسوولان کشور و تهیه امکانات را می‌طلبد.»

برخی از اهالی برعکس مسوولان نظرشان در مورد امدادرسانی مساعد نیست و از گلایه‌های‌شان به «اعتماد» می‌گویند. چکیده‌ای از گلایه‌های آنان به شرح زیر است، اما نام آن‌ها نزد خبرنگار «اعتماد» محفوظ می‌ماند.

[…]: «از ۱۱ بهمن ماه تاکنون فقط دو روز گردنه چری (واقع در شهرستان کوهرنگ) باز بوده. حالا یک شهر و ۷۲ روستای اطرافش درگیر این بحران شده‌اند. منطقه «بازفت» جمعیتی بالغ بر ۲۲ هزار نفر دارد و آذوقه مردم هم تمام شده. برای باز کردن راه‌ها جز یک دستگاه «لودر و بولدوزر» فرسوده هیچ ماشین‌آلات دیگری نیست تا راه‌ها را باز کند. برای همین باز کردن مسیر‌ها به سختی و کندی انجام می‌شود.»

[…]: «منطقه صمصامی (واقع در شهرستان کوهرنگ) و مسیر‌های اطراف آن که تنها راه ارتباطی به استان است با دستگاه‌های فعلی به هیچ‌وجه پاسخگوی نیاز منطقه ما نیست و تعدادی از این دستگاه‌ها قدیمی و از کار افتاده است. اهالی نمی‌دانند باید چه کار کنند!»

[…]: «گردنه چری همچنان بسته است. حتی لودری که آورده بودند، خراب شد و بولدوزر آن را بکسل کرد. وضعیت شهرستان ما بسیار بحرانی است و ارتباط تمام روستا‌های بازفت با شهرستان کوهرنگ و استان چهارمحال و بختیاری قطع شده. برف‌هایی هم که اهالی از پشت بام‌های‌شان به کنار ساختمان‌ها ریختند، تردد را با مشکل جدی مواجه کرده است.»

[…]: «۳۰ سال بود که چنین برفی را ندیده بودیم و این بارش برف بی‌سابقه بود. وقتی برف آمد بعضی از اهالی ترسیده بودند، چون نمی‌توانستند از خانه‌های‌شان بیرون بیایند و انگار همه‌مان در خانه‌های‌مان محاصره شده بودیم.»

بیش از ۲۰ روستا هنوز مسیرشان مسدود است

شهباز اکبری، فرماندار شهرستان کوهرنگ در مورد وضعیت این شهرستان به «اعتماد» می‌گوید: «از یکشنبه هفته گذشته بارش سنگین برف شروع شد و تا الان به طور میانگین دو و نیم متر ارتفاع برف در کل شهرستان است. در بعضی از نقاط، اما «چهار الی پنج متر» ارتفاع برف است. در حال حاضر کل جاده‌های مواصلاتی بعد از چند روز که مسدود بودند، باز شده است. از ۱۷۰ روستا که در معرض بارش شدید برف بودند، «۲۰ روستا» هنوز مسدود هستند و مسیر‌های ارتباطی‌شان بازگشایی نشده است. امدادگران با همکاری خود مردم مشغول برف‌روبی هستند. ارتفاع برف در سقف پشت بام‌ها به دو الی سه متر می‌رسد. در بحث امدادرسانی به برخی مناطق صعب‌العبور ناموفق ماندیم ولی حدود چهار روز امداد هوایی به این مناطق داشتیم. از دیروز هم این امداد هوایی شروع شده است.»

فرماندار کوهرنگ در ادامه درخصوص وضعیت بحرانی کوهرنگ می‌گوید: «یک‌سری از خانه‌ها که بافت قدیمی داشتند «تخریب» شدند یا بعضی از خانه‌ها ترک برداشتند که این خانه‌ها از سوی بنیاد مسکن ارزیابی می‌شوند و خساراتی به صاحب این خانه‌ها داده می‌شود. خدا را شکر تا به حال خسارت جانی نداشتیم، اما واقعا طی سی سال گذشته چنین برفی بی‌سابقه بوده است. اینجا ما شاهد کوهی از برف هستیم. بعضی از نقاط ما زیر برف دفن شدند. جاده‌های اصلی که باز شد آذوقه هم به موقع به دست مردم رسید.»

همت بدری فرد، دهیار روستای «دره دُر» واقع در شهرستان کوهرنگ نیز در مورد وضعیت روستای‌شان به «اعتماد» می‌گوید: «بارش شدید برف از شنبه شروع شد و تا ظهر چهارشنبه ادامه داشت. برای همین ارتفاع برف در شهرستان کوهرنگ به «۴متر» هم رسید و مشکلات زیادی را برای اهالی این شهرستان به وجود آورد. از جمله مسیر‌های «۲۲۳ روستا» مسدود شد. هنوز مسیر‌های ۳۰ روستا بازگشایی نشده است. منطقه «موگویی» کوهرنگ از آذر ماه شاهد بارش برف شدید بود و ارتباطش با مرکز استان یعنی شهر «چلگرد» قطع و همچنین اقلام غذایی اهالی آنجا تمام شده بود.

روز جمعه (۲۸ بهمن ماه) از طریق امدادرسانی به این مناطق اقلام مورد نیازشان هم تقریبا به دست‌شان رسید. بارش برف به قدری زیاد بود که مردم در برف‌روبی هم ماندند و نتوانستند پشت‌بام و اطراف خانه‌های‌شان را برف‌روبی کنند. در بعضی مناطق حدود سه متر برف روی پشت بام‌ها نشست که این حجم سنگین برف به سقف خانه‌ها فشار وارد کرد که حدود «۱۱۰ خانه» بر اثر فشار وارده از برف تخریب شدند. حدود «۵۰ خانوار» هم، چون امکان تخریب خانه‌های‌شان وجود داشت، خانه‌های‌شان را تخلیه کردند، اما «دولت» نتوانست جایی برای این خانوار‌ها تهیه کند برای همین آن‌ها به خانه‌های اقوام و نزدیکان‌شان رفتند. در حال حاضر مشکل بزرگی که در شهرستان وجود دارد برف‌هایی است که کنار ساختمان‌ها و خیابان‌ها روی هم تلنبار شده و جایی برای مابقی برف‌روبی ساختمان‌ها نگذاشته است.»

محسن ابراهیمی، مسوول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان چهارمحال و بختیاری نیز درباره وضعیت بحرانی اهالی این شهرستان به «اعتماد» می‌گوید: «در حال حاضر از شهر‌های مختلف به کوهرنگ امدادرسانی شده است. مسیر‌های اصلی بازگشایی شده ولی مسیر‌های روستایی هنوز نه… بیمار‌هایی که با اورژانس تماس گرفتند یک جورایی توانستیم به آن‌ها دسترسی پیدا کنیم. مثلا در این میان یک پسر بچه دچار «تشنج» و یک «زن باردار» برایش مشکل پیش آمد که آن‌ها را با بالگرد به بیمارستان منتقل کردند. البته این پسربچه از قبل هم دچار تشنج می‌شد، شاید این‌بار ترس باعث شد که تشنج کند.»

برچسب ها: کوهرنگ و برف
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین