تیجی فلایینگ فیش با وزن ۱.۶۳ کیلوگرم در شکل کنونی خود، میتواند به مدت شش دقیقه در هر بار شارژ باتری شناور بماند یا به مدت ۴۰ دقیقه زیر آب حرکت کند. همچنین، این کوادکوپتر میتواند تا عمق حداکثر سه متری فرود بیاید و حداکثر سرعت آن زیر آب، دو متر در ثانیه است.
دانشمندان چینی نوعی کوادکوپتر ابداع کردهاند که میتواند هم در آسمان به پرواز درآید و هم زیر آب شنا کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، اگرچه پهپادها میتوانند مسافتهای طولانی را به سرعت طی کنند اما فناوریهای مشابهی که برای محیط زیر آب ساخته شدهاند، میتوانند به کاوش در زیر آب بپردازند. «تیجی فلایینگ فیش»(TJ-FlyingFish)، بهترینهای هر دو فناوری را ارائه میدهد زیرا یک کوادکوپتر است که میتواند به اعماق آب هم راه یابد.
تیجی فلایینگ فیش در حال حاضر در قالب نمونه اولیه کاربردی، توسط گروهی از دانشمندان «موسسه تحقیقاتی شانگهای برای سیستمهای خودکار هوشمند»(SRIIAS)، «دانشگاه تونگجی»(Tongji University) و گروه تحقیقاتی سیستمهای بدون سرنشین در «دانشگاه چینی هنگکنگ»(CUHK) ابداع شده است.
تیجی فلایینگ فیش در نگاه نخست، بسیار شبیه به هر کوادکوپتر دیگری به نظر میرسد. این کوادکوپتر از یک بدنه گنبدی مرکزی و چهار بازو تشکیل شده است که هر یک دارای یک واحد محرکه شامل یک پروانه در انتهای خود هستند. هر واحد پیشرانه دارای یک جعبه دنده ویژه و بازویی است که روی آن نصب شده و به کوادکوپتر امکان میدهد تا به طور مستقل نسبت به همتایان خود بچرخد.
هنگامی که تیجی فلایینگ فیش در حال پرواز است، هر چهار واحد رو به بالا هستند و پایههای خود را با سرعت بالاتری میچرخانند. هنگامی که روی آب فرود بیاید، واحدها رو به پایین میچرخند و سپس سرعت چرخش را کم میکنند و پهپاد را به زیر سطح میکشند. تیجی فلایینگ فیش به منظور تحقق بخشیدن حرکت عمودی و افقی پس از غوطهور شدن کامل، زاویه و نیروی رانش هر واحد پیشران را در صورت نیاز تنظیم میکند. کوادکوپتر پس از اتمام کار میتواند با قرار گرفتن در زیر آب، به سطح بازگردد و پرواز کند.
تیجی فلایینگ فیش با وزن ۱.۶۳ کیلوگرم در شکل کنونی خود، میتواند به مدت شش دقیقه در هر بار شارژ باتری شناور بماند یا به مدت ۴۰ دقیقه زیر آب حرکت کند. همچنین، این کوادکوپتر میتواند تا عمق حداکثر سه متری فرود بیاید و حداکثر سرعت آن زیر آب، دو متر در ثانیه است.
پروفسور «بن چن»(Ben Chen)، پژوهشگر دانشگاه چینی هنگکنگ گفت: تیجی فلایینگ فیش کاملا مستقل است و در هیچ نقطهای از سفر آبی/خاکی خود به انسان نیاز ندارد. کاربردهای احتمالی این فناوری شامل بررسیهای هوایی/آبی، سنجش از راه دور و عملیات جستجو و نجات است.
دانشمندان «دانشگاه اوکلند»(Oakland University) آمریکا نیز پیشتر یک کوادکوپتر پرنده/ شناگر ساخته بودند که «لون کوپتر»(Loon Copter) نام دارد. لون کوپتر به صورت افقی روی آب فرود میآید، سپس آب را به درون محفظه خود پمپاژ میکند تا به سمت پایین متمایل شود. این کوادکوپتر با استفاده از ملخهای عمودی خود، در آب حرکت میکند و با پمپاژ آب به درون و بیرون از محفظه خود، به سمت پایین و بالا میرود.
چن و همکارانش، مقاله پژوهش خود را در کنفرانس بینالمللی «IEEE 2023» در مورد رباتیک و خودکارسازی، ماه مه در لندن ارائه خواهند کرد.
تیجی فلایینگ فیش را میتوانید در ویدیوی زیر مشاهده کنید.