اگر قرار باشد یکی از عبرتهای روزهای تلخ و پرالتهاب پاییز ۱۴۰۱ را برای سیاستگذاریهای پیش رو مورد توجه قرار دهیم، مساله حفظ مرجعیت نهادهای سیاسی در چهارچوب جمهوری اسلامی میتواند از شاخصترین آنها باشد. نهادهایی که درصورت القای پیام ناکارآمدیشان به جامعه، تکرار وقایع تلخ و آشوبهای داخلی پاییز ۱۴۰۱ دور از انتظار نخواهد بود.
روزنامه اصولگرای فرهیختگان ارگان دانشگاه آزاد در یادداشتی به پیام اقدام اخیر مقام معظم رهبری پرداخته است.
در این مطلب آمده است: پیامهای عفو گسترده رهبری بهطور واضح قابل فهم است و حس امیدوارکنندهای را به جامعه تزریق میکند. این عفو بهطور طبیعی وظایفی را متوجه دستگاههای کشور خواهد کرد. مثلا درخصوص ماموریتی مثل ترمیم شکافهای اجتماعی بهوجودآمده در جامعه بدون شک میتوان وظایفی را متوجه اعضای کابینه دولت بهعنوان نمایندگان قوه مجریه کشور دانست. با این مختصات که میتوان گفت میان میزان کارآمدی این افراد با حفظ یا تحلیل رفتن سرمایه اجتماعی نظام ارتباطی مستقیم برقرار است و ترک فعل یا قصور احتمالی هریک از مسئولان اجرایی کشور از این منظر بر شرایط اجتماعی ایران اثرگذار خواهد بود.
علاوهبر این مساله، نقش نمایندگان منتخب مردم در پارلمان هم از دیگر مواردی است که در شرایط فعلی کشور بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا میکند. به این معنا که هر قدر مردم احساس کنند میتوانند از طریق سازوکارهای قانونی و به واسطه نمایندگان خود در مجلس مطالباتشان را پیگیری کنند، طبیعتا هیچوقت در مسیر رادیکالیسم، التهاب و آشوب داخلی قدم برنمیدارند.
درنهایت اگر قرار باشد یکی از عبرتهای روزهای تلخ و پرالتهاب پاییز ۱۴۰۱ را برای سیاستگذاریهای پیش رو مورد توجه قرار دهیم، مساله حفظ مرجعیت نهادهای سیاسی در چهارچوب جمهوری اسلامی میتواند از شاخصترین آنها باشد. نهادهایی که درصورت القای پیام ناکارآمدیشان به جامعه، تکرار وقایع تلخ و آشوبهای داخلی پاییز ۱۴۰۱ دور از انتظار نخواهد بود.