bato-adv

صف‌آرایی جدید در بازار پنیر صبحانه؛ از شیراز تا بلغارستان

صف‌آرایی جدید در بازار پنیر صبحانه؛ از شیراز تا بلغارستان

پنیر بلغاری طعمی نزدیک به پنیر‌ لیقوان دارد. مدل‌های اسپونی و یونانی تقریبا همان پنیر خامه‌ای هستند

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۳ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۱

فرارو- قیمت پنیر در یک سال گذشته حدود ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است. قالب‌های ۵۰۰ گرمی پنیر صبحانه که قیمتشان در دی‌ماه امسال از نظر مرکز آمار به‌طور متوسط ۵۰ هزار تومان بوده، اوایل سال ۲۹ هزار تومان و دی‌ماه پارسال ۲۸ هزار تومان فروخته می‌شدند. البته این اعداد را برای پنیر‌های معمولی باید مدنظر قرار بدهیم وگرنه در بازار پنیر‌های جورواجوری با اسم‌های گول‌زننده مثل بلغاری، یونانی، اسپونی و ... پیدا می‌شود که معمولا گران‌تر فروخته می‌شوند.

۱- پنیر شیرازی رامک یک‌جور پنیر محلی کم‌چرب است. رامک ادعا می‌کند آن را از شیر تازه گاو درست می‌کند و آن را به‌اسم پنیر کم‌نمک، در قالب ۳۰۰ گرمی ۳۴ هزار تومان می‌فروشد. پنیر شیرازی رامک بافت نرمی دارد و روی بسته‌های آن عبارت "حاوی ۱۲ درصد پروتئین" دیده می‌شود

۲- پنیر اسپونی میهن به شکل پنیر‌های پروسس و شیوه خاص این نوع پنیر‌ها درست می‌شود. یعنی موقع درست کردن، چربی از پنیر جدا نمی‌شود و به‌همین دلیل محصول نهایی جزو لبنیات پرچرب دسته‌بندی می‌شود. برند میهن می‌گوید پنیر اسپونی این برند از شیر تازه گاو درست می‌شود و آن را در قالب ۳۰۰ گرمی ۳۹ هزار تومان می‌فروشد.

۳- پنیر یونانی مثل ماست یونانی چندسالی است که در سوپرمارکت‌ها فروخته می‌شود. چند سال پیش پنیر یونانی پگاه در بازار موجود بود و الان یکی از جدید‌ترین مدل‌ها را برند کیبی به بازار فرستاده است. پنیر یونانی، مثل ماست یونانی پرچرب است و از نظر ظاهری به پنیر خامه‌ای شباهت دارد. قالب ۱۸۰ گرمی پنیر یونانی کیبی را ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان می‌فروشند و خرید قالب ۳۵۰ گرمی پنیر یونانی کیبی ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان می‌شود.

۴- پنیر بلغاری در دسته پنیر‌های نرم قرار می‌گیرد و فرآیند آماده‌سازی آن در آب‌نمک طی می‌شود. به‌همین خاطر نسبت به اغلب پنیر‌ها مدت ماندگاری بیشتری دارد و دیرتر فاسد می‌شود. پنیری که از باید از شیر گاو درست شود و همانطور که از اسمش پیداست، اولین بار در بلغارستان ابداع شد. پگاه یکی از اولین برند‌هایی محسوب می‌شود که پنیر بلغاری را روانه بازار کرد، اما الان قالب‌های ۴۰۰ گرمی صباح هم در بقالی‌ها دیده می‌شود و آن را ۸۰ هزار تومان می‌فروشند.

۵- پنیر ماسکارپونه یکی از مدل‌های جدید در بازار است که آن را برای اولین بار ایتالیایی‌ها دست کردند. علاوه بر وعده صبحانه، می‌شود از آن برای درست کردن کیک و دسر استفاده کرد. ترکیبات پنیر ماسکارپونه معمولا شامل شیر، ماست و چربی می‌شود و آن را باید جزو پنیر‌های پرچرب بدانیم. در سوپرمارکت‌ها می‌توانیم پنیر ماسکارپونه کاله اشاره کنیم که آن را در قالب یک کیلویی ۱۱۰ هزار تومان می‌فروشند. قیمت قالب ۲۰۰ گرمی پنیر ماسکارپونه کاله هم ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.

۶- پنیر کوزه‌ای یک‌جور پنیر است که معمولا در استان‌هایی مثل آذربایجان غربی، آذربایجان غربی و کردستان درست و آنجا به‌اسم پنیر کوپه شناخته می‌شود. مرحله آماده‌سازی این نوع پنیر چند ماه زمان لازم دارد و معمولاً در فصل‌های پاییز و زمستان درست می‌شود و آن را اواخر تابستان یا پاییز زیر خاک می‌گذارند. اغلب پنیر‌های کوزه‌ای بازار را به‌شکل رنده‌شده می‌فروشند و یکی از آن‌ها را برند پگاه در ظرف ۲۰۰ گرمی ۵۰ هزار تومان می‌فروشد.

۷- پنیر چیلی آلیما یکی از مدل‌های طعم‌دار پنیر آلیما در بازار است که آن را حدود ۳۰ هزار تومان می‌فروشند. از همین برند یعنی آلیما پنیر‌های طعم‌دار زیادی در سوپرمارکت‌ها مثل پنیر گودا، پنیر وگان، پنیر شکلاتی، پنیر گردویی، پنیر کفیر و ... به‌چشم می‌خورد و پنیر چیلی که طعم تندی دارد، در قالب ۱۵۰ گرمی دقیقا ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان فروخته می‌شود.

انواع پنیر صبحانه در بازار

انواع پنیر

وزن

قیمت

پنیر شیرازی رامک

300 گرم

34 هزار تومان

پنیر اسپونی میهن

300 گرم

39 هزار تومان

پنیر یونانی کیبی

350 گرم

46 هزار و 500 تومان

پنیر بلغاری صباح

400 گرم

80 هزار تومان

پنیر ماسکارپونه کاله

یک کیلوگرم

110 هزار تومان

پنیر کوزه پگاه

200 گرم

50 هزار تومان

پنیر چیلی آلیما

150 گرم

29 هزار و 800 تومان

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین