bato-adv

گوشی خود را چه زمانی عوض کنیم؟

گوشی خود را چه زمانی عوض کنیم؟
هریک از مدل‌های گوشی همراه، عمر مفید مشخصی دارند که بعد از گذشتن از آن، بهتر است گوشی تعویض شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۵ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۱

اگر شما هم جزء آن دسته افرادی هستید که گوشی را تا آخرین نفسش نگه می‌دارید، باید به نکاتی توجه کنید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، گوشی‌ها معمولا زمانی که به آستانه بازنشستگی می‌رسند، نشانه‌هایی از خود بروز می‌دهند! البته ممکن است مشکلاتی بزرگ‌تر مانند شکستن یا روشن نشدن ناگهانی گریبان‌گیر شما شوند؛ اما برخی علائم دیگر به مرور زمان نمایان شده و به‌طور دائمی با گوشی شما خواهند ماند!

کاهش عمر باتری

پس از این که چندین سال با گوشی خود کار کردید، طبیعی است که لازم باشد هر کجا می‌روید، پاوربانک را به همراه خود داشته باشید؛ چرا که باتری پس از گذشت چند سال شروع به تحلیل رفتن می‌کند.

طبیعتا خرید یک گوشی با ظرفیت بالاتر می‌تواند این اتفاق را به تعویض بیندازد. با این وجود، یکی دیگر از راهکار‌های رفع این مشکل، همراه داشتن پاوربانک است. در این میان روش‌های مختلف بهینه‌سازی مصرف باتری و افزایش عمر آن نیز می‌توانند کمک بزرگی به شما باشند.

از سوی دیگر، تعویض باتری نیز راه حل دیگری برای رفع مشکل کاهش شدید عمر باتری است. با این حال باید قیمت باتری نو را در نظر داشته باشید و محاسبات اقتصادی خود را بر آن اساس انجام دهید.

در هر صورت، کاهش عمر باتری یکی از مهم‌ترین نشانه‌های نزدیک شدن گوشی به پایان عمر مفیدش است؛ بنابراین در صورتی که شما هم هرجا می‌روید پاوربانک را همراه خود می‌برید، احتمالا زمان تعویض گوشی شما فرا رسیده است.

پر شدن حافظه دستگاه

بر اساس بررسی‌های انجام شده، برای کاربران آیفون مهم‌ترین دلیل تعویض گوشی پس از افت شارژدهی باتری، کاهش حافظه داخلی گوشی است. البته مسئله پر شدن حافظه دستگاه مشکلی فراگیر بوده و تنها مختص آیفون‌ها نیست.

همانند قبل، راهکار‌ها و روش‌هایی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توان حافظه داخلی را تا حدی خالی کرد. به عنوان مثال حذف اپلیکیشن‌هایی که کمتر استفاده می‌کنید یا پاک کردن عکس‌ها، ویدیو‌ها و سایر موارد از جمله کار‌هایی هستند که می‌توانید برای افزایش حافظه گوشی خود انجام دهید.

البته به کمک یک کارت حافظه، همیشه امکان این را دارید که میزان حافظه را ارتقاء دهید؛ هرچند که این درگاه در گوشی‌های مدرن رفته رفته در حال به فراموشی سپرده شدن است.

البته همواره می‌توانید با خالی کردن حافظه، از پر شدن بیش از حد آن جلوگیری کنید. با این حال اگر برای نصب یک برنامه جدید باید اپلیکیشن دیگری را پاک کنید یا این که از ترس پر شدن حافظه داخلی نمی‌توانید ویدیو‌های طولانی و باکیفیت ضبط کنید، احتمالا باید به فکر تهیه یک گوشی جدید باشید!

کرش کردن و لگ‌های پی در پی

ممکن است در حال حاضر گوشی شما قادر به اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها باشد. با این حال طبیعتا مدتی بعد، دستگاه شما به‌سختی بازی‌های روز را اجرا خواهد کرد؛ به‌طوری که در ابتدا مجبورید تمام اپلیکیشن‌های باز را ببندید تا بازی اجرا شود و در نهایت با نرخ فریم بسیار پایین روبه‌رو می‌شوید؛ تا جایی که تصمیم می‌گیرید بازی کردن را متوقف کنید!

در ادامه نوبت به اپلیکیشن‌های معمولی دستگاه می‌رسد و به‌تدریج متوجه می‌شوید که نمی‌توانید چندین پنجره را به‌طور همزمان باز کنید؛ بنابراین برای ارسال موقعیت مکانی خود در واتساپ، باید اپلیکیشن نقشه و واتساپ را به‌طور جداگانه باز کنید و امکان مالتی تسک ندارید.

همچنین کمی بعد، اپلیکیشن‌های عادی نیز به‌سختی بر روی گوشی شما اجرا می‌شوند یا اصلا اجرا نمی‌شوند!

این مراحل، مسیر تحلیل رفتن یک گوشی معمولی در کاربری روزمره در طول چندین ماه یا سال را به تصویر می‌کشند. در صورتی که شما هم در مرحله پایانی این راه قرار دارید، یعنی گوشیتان از مد افتاده و از لحاظ سخت افزاری قادر به همراهی با نرم افزار‌های روز بازار نیست.

عدم پشتیبانی از برخی برنامه‌ها یا آپدیت نشدن دستگاه

عرضه نشدن آپدیت‌های جدید نرم افزاری برای یک گوشی بیش از هر چیز نگرانی‌های امنیتی را در پی دارد. استفاده از یک سیستم عامل قدیمی به خودی خود مسئله‌ای برای استفاده روزانه از دستگاه به شمار نمی‌رود. با این وجود، در این شرایط گوشی شما همواره در معرض آسیب‌های امنیتی قرار خواهد داشت.

خوشبختانه در سال‌های اخیر کمپانی‌های گوشی‌ساز پیشرفت‌های بزرگی در زمینه ارائه آپدیت‌ها داشته‌اند؛ به‌طوری که اکنون گوشی‌های میانرده از حدود دو تا سه سال و گوشی‌های پرچمدار از حدود چهار تا پنج سال پشتیبانی نرم افزاری برخوردارند. با این وجود توصیه ما خرید دستگاهی با بیشترین زمان پشتیبانی نرم افزاری است.

البته در این زمینه اپل همچنان با اختلاف پیشتاز است و هریک از محصولاتش از حدودا شش سال پشتیبانی نرم افزاری کامل برخوردار هستند. اندرویدی‌ها نیز به‌تازگی در این راه قدم گذاشته‌اند؛ به‌طوری که مثلا گوشی‌های پیکسل گوگل یا گلکسی سامسونگ از حدودا پنج سال پشتیبانی نرم افزاری برخوردارند.

در صورتی که یک برنامه را بر روی گوشی خود نصب می‌کنید و با اعلان عدم تطابق سیستم عامل دستگاه مواجه می‌شوید، احتمالا زمان تعویض گوشی شما فرا رسیده است؛ چرا که در این شرایط در آینده نزدیک قادر به نصب و اجرای برنامه‌های روزمره خود نیز نخواهید بود.

علاوه بر این، کاربرد‌های سنگین‌تری مثل اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی یا بازی‌های روز طبیعتا به سیستم عامل‌های به‌روزتری نیازمند هستند؛ چرا که برای اجرا شدن به هماهنگی ایده‌آلی بین رم، کارت گرافیک و البته سیستم عامل نیازمندند.

البته عدم ارائه آپدیت همان‌طور که اشاره شد شاید مشکلی در کاربری روزانه گوشی ایجاد نکند؛ اما مطمئنا شما را برای نصب برخی اپلیکیشن‌ها یا سرویس‌ها به دردسر خواهد انداخت.

دوربین بی‌کیفیت

افت کیفیت دوربین گوشی نیز یکی دیگر از واضح‌ترین علامت‌هایی است که نشان می‌دهد گوشی شما نیاز به تعویض دارد؛ بنابراین اگر تصاویری که در شرایط نوری ایده‌آل ثبت می‌کنید چندان واضح نبوده و پر از نویز است، احتمالا به یک دوربین جدید نیاز دارید.

این اتفاق البته برای گوشی‌های پرچمدار و پریمیوم دیرتر رخ می‌دهد. با این حال فارغ از این که یک گوشی میانرده در اختیار دارید یا پرچمدار، نباید پس از چندین سال استفاده، توقع ثبت تصاویری با کیفیت همانند روز اول را داشته باشید!

  1. مرگ پرندگان در پی پرتاب‌های اسپیس ایکس!
  2. لوگوی جدید جگوار: نماد خودروسازی بریتانیا را نابود کردید!
  3. چرا پلوتون دیگر یک سیاره نیست؟
  4. دانشمندان فرمولی هوشمندانه برای حیات کشف کرده‌اند!
  5. دستگاه هوشمند جدید اپل زندگی در خانه را به کلی تغییر خواهد داد
  6. کدام گوشی آیفون بهترین گزینه برای خرید در سال ۱۴۰۳ است؟
برچسب ها: بستن تنگه هرمز
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین