گوشتهای آزمایشگاهی که زمانی جزو داستانهای علمی تخیلی بود، میتواند در اوایل امسال در برخی از رستورانهای ایالات متحده به واقعیت تبدیل شود.
پس از اینکه یک شرکت موفق به کسب مجوز از یک تنظیمکننده کلیدی غذا و دارو در ایالات متحده شد، مدیران شرکتهای «گوشت کشتشده» خوشبین هستند که گوشتی که در خمرههای فولادی بزرگ رشد میکند میتواند ظرف چند ماه این ماده غذایی را وارد سفرههای مردم آمریکا کنند. برای نشان دادن اعتماد به نفس، برخی از این شرکتها سرآشپزهای سطح بالایی مانند «فرانسیس مالمان» آرژانتینی و «خوزه آندرس» اسپانیایی را به کار گرفتهاند تا در نهایت گوشتها را در غذاخوریهای سطح بالای خود به نمایش بگذارند.
اما برای رسیدن به مقصد نهایی خود – قفسههای سوپرمارکتها – گوشت کشت شده با موانع بزرگی روبرو است. شرکتها باید بودجه بیشتری جذب کنند تا تولید را افزایش دهند، که به آنها امکان میدهد استیک گوشت گاو و سینه مرغ خود را با قیمت مقرون به صرفه تری عرضه کنند. در طول مسیر، آنها باید بر بی میلی در میان برخی از مصرف کنندگان حتی برای امتحان گوشت آزمایشگاهی غلبه کنند.
گوشت کشت شده از نمونه کوچکی از سلولهای جمعآوریشده از دام به دست میآید که سپس با مواد مغذی تغذیه میشود، در ظروف فولادی عظیمی به نام «بیوراکتور» رشد میکند و به چیزی تبدیل میشود که به نظر میرسد طعمی شبیه یک برش گوشت واقعی دارد.
تنها سنگاپور این محصول را برای خرده فروشی تایید کرده است. اما ایالات متحده آماده پیروی از این کشور آسیایی است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) در ماه نوامبر اعلام کرد: فعلاً فقط یک محصول گوشتی کشت شده – سینه مرغی که توسط شرکت آپساید فود مستقر در کالیفرنیا تولید شده – برای مصرف انسان بی خطر است. این شرکت امیدوار است محصول خود را تا سال ۲۰۲۳ به رستورانها و تا سال ۲۰۲۸ به فروشگاههای مواد غذایی بیاورد.
منبع: شفقنا