تفاوت اصلی آبرامز و لئوپارد در موتور آن دو تانک است. لئوپارد ۲ دارای موتور دیزلی MTU MB ۸۷۳ است که نگهداری از آن بسیار سادهتر است و در سراسر اروپا به طور گستردهتر مورد استفاده قرار میگیرد در حالی که آبرامز از یک موتور توربین قویتر و پیچیدهتر استفاده میکند.
فرارو- کییف مدتهاست از کشورهای غربی خواسته تا تانکهای جنگی را ارسال کنند و استدلال میکند که این تانکها برای موفقیت در میدان جنگ ضروری هستند. "اولاف شولتز" صدراعظم آلمان با ارسال تانکهای جنگی لئوپارد ۲ آن کشور به اوکراین موافقت کرد. این خبر در حالی منتشر میشود که گزارشهایی وجود دارند مبنی بر آن که واشنگتن نیز آماده ارسال دهها فروند تانک ام -۱ آبرامز به خطوط مقدم جنگ اوکراین است. مانند آلمان ایالات متحده نیز درباره ارسال تانک به اوکراین نگران بود.
به گزارش فرارو به نقل از الجزیره، در حالی که برلین نگران تشدید جنگ بود واشنگتن به چالشهای لجستیکی و تعمیراتی اشاره کرد که ممکن است اوکراینیها در صورت دریافت آبرامز با آن مواجه شوند. هر دو تانک خودروهای زرهی پیشرفتهای محسوب میشوند و از بسیاری از تانکهای دوران شوروی که توسط نیروهای روس و اوکراینی مورد استفاده قرار گرفتهاند قدرتمندتر هستند. کارشناسان نظامی میگویند لئوپارد و آبرامز در واقع تجهیزاتی دوقلو هستند.
لئوپارد ۲ نخستین بار در سال ۱۹۷۹ میلادی توسط شرکت "کراوس مافی وگمان" برای وزارت دفاع آلمان تولید شد. از تانک لئوپارد در ارتش کشورهای اتریش، کانادا، شیلی، دانمارک، فنلاند، آلمان، یونان، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، سنگاپور، سوئیس، سوئد، اسپانیا و ترکیه استفاده میشود.
در مقابل، اولین تانک ام ۱ آبرامز توسط شرکت General Dynamics Land Systems (GDLS) ساخته و در سال ۱۹۸۰ میلادی به ارتش ایالات متحده تحویل داده شد.
این دو تانک شباهتهای بسیاری به یکدیگر دارند و خودروهای زرهی بزرگ با زره پوش سنگین هستند. یک کارشناس نظامی میگوید: "لئوپارد و آبرامز بسیار بهتر از هر تانک ساخته شده توسط شوروی و یا هر تانکی هستند که روسها در حال حاضر در اختیار دارند".
تفاوت اصلی آبرامز و لئوپارد در موتور آن دو تانک است. لئوپارد ۲ دارای موتور دیزلی MTU MB ۸۷۳ است که نگهداری از آن بسیار سادهتر است و در سراسر اروپا به طور گستردهتر مورد استفاده قرار میگیرد در حالی که آبرامز از یک موتور توربین قویتر و پیچیدهتر استفاده میکند.
از آنجایی که تانکهای آبرامز در سراسر اروپا به میزان قابل توجهی کمتر مورد استفاده قرار میگیرند اوکراین ممکن است برای مقابله با زیرساختهای لجستیکی مانند تهیه قطعات یدکی، انبارداری و تعمیر و نگهداری عمومی آن دچار مشکل شود. هم چنین، پیش از کار با تانک با ظرفیت حمل چهار سرنشین نیاز به آموزش اضافی در مورد ماشین آلات پیچیده وجود دارد.
سفیر روسیه در آمریکا گفته است که تحویل احتمالی تانکهای آبرامز به کی یف توسط واشنگتن یک اقدام آشکارا تحریک آمیز علیه مسکو خواهد بود و غرب از "توهم" خود در مورد اینکه اوکراین میتواند در میدان جنگ پیروز شود پشیمان خواهد شد.
چرا این دو نوع تانک برای اوکراین اهمیت دارند؟
به گفته "الکس گاتوپولوس" تحلیلگر دفاعی "الجزیره" اگر اوکراین بخواهد خطوط دفاعی روسیه را در هم بشکند و سرزمینهایی که توسط نیروهای روس در هفتههای آغازین تهاجم اشغال شدهاند را بازپس گیرد استفاده از آخرین نسل تانکها در میدان نبرد برای اوکراین حیاتی خواهد بود.
جنوب اوکراین منطقهای مسطح و ایدهآل برای پیشروی تانک است. روسیه در حال ساخت ردیفهایی از سنگرهای مستحکم است تا جلوی پیشروی اوکراینیها در آن منطقه را بگیرد. در تهاجم اوکراینیها تانکها همراه با نیروهایی که توسط خودروهای جنگی پیاده نظام مانند بردلی آمریکایی، ماردر آلمانی و حتی BMP-۲ ساخت روسیه محافظت میشوند پیشروی میکنند.