۵ ساعت با یک بیل و سطل در وسط بلوار مشغول کندن زمین بود تا لوله آسیبدیده را احیا کند. حمید عبداللهدخت، غرق در وجدان بود که تصاویر خدمترسانیاش ثبت شد و بعد پخش. «من وقتی مشغول کار بودم یک نفر از من فیلم گرفته است. اصلا متوجه نشدم چهکسی فیلم را گرفته. وقتی کار تمام شد به خانه رفتم که مدیر اداره با من تماس گرفت. وقتی گفت فیلم را دیده شوکه شدم. باورم نمیشد به این سرعت فیلم پخش شده باشد.»
غرق در وجدان بود؛ غرق در آب، وقتی تصاویر لحظات فداکاریاش، در دوربین ثبت میشد. فیلمی ۱۸ ثانیهای در فضای مجازی دستبهدست میچرخد، فیلمی که نشان میدهد مامور آبوفاضلاب شهرستان فهرج چطور برای نجات ۷۰ ساکن شهر، خود را داخل گودال دو متری میاندازد.
به گزارش شهروند، سکانسهای فیلم، تلاش مامور اتفاقات اداره آبفای فهرج در کرمان شد یکی از پربازدیدترین فیلمهای مجازی. حمید عبداللهدخت، نقش اول این فیلم کوتاه بود. مردی که بهدلیل نبود تجهیزات، در گودالی پر از آب، ماموریتش را تمام میکند. او برای جلوگیری از هدرروی و آلودگی آب، در زمستانیترین هوای شهر داخل گودال پر از آب میرود. ۵ ساعت عملیات در دمای صفردرجه نشان از ایثار و ازخودگذشتگی این مامور وظیفهشناس دارد.
حمید عبداللهدخت ۴۰ سال دارد. ۱۸ ماهی است که در اداره آبوفاضلاب شهرستان فهرج مشغول بهکار شده: «ساعت ۲ ظهر بود که با تماس اهالی محل متوجه ترکیدگی لوله آب در بلوار ۲۲ بهمن فهرج شدم. آب در حال هدررفتن بود و هر لحظه ممکن بود آسیب جدیتری وارد کند. ماشین ندارم. ماشین اداره هم خراب است. از یکی از همسایهها خواستم مرا به منطقه حادثه ببرد. تنها تجهیزاتی که داشتم یک بیل بود و سطل. تجهیزات اداره آبوفاضلاب شهرستان بهشدت محدود و کم است. ابتدا با بیل، زمین را کندم. شرایط سختی بود هوا بهشدت سرد و باد میآمد. با سطل، گل و خاک داخل گودال را خالی میکردم. چارهای نبود باید مشکل ترکیدگی لوله آب حل میشد. تمام گودال، آب شده بود. انشعاب ۷۰ خانوار به این لوله وصل بود. باید از هدرروی آب جلوگیری میشد و اجازه نمیدادم آب آلوده وارد انشعابات خانههای اهالی شهر شود.»
۵ ساعت با یک بیل و سطل در وسط بلوار مشغول کندن زمین بود تا لوله آسیبدیده را احیا کند. حمید عبداللهدخت، غرق در وجدان بود که تصاویر خدمترسانیاش ثبت شد و بعد پخش. «من وقتی مشغول کار بودم یک نفر از من فیلم گرفته است. اصلا متوجه نشدم چهکسی فیلم را گرفته. وقتی کار تمام شد به خانه رفتم که مدیر اداره با من تماس گرفت. وقتی گفت فیلم را دیده شوکه شدم. باورم نمیشد به این سرعت فیلم پخش شده باشد.»
حمید پیش از اینکه وارد اداره آبوفاضلاب فهرج شود بهعنوان لولهکش در شهر کار میکرد. همین هم شد تا او را بهعنوان مامور پیمانی در اداره قبول کردند. حالا ۱۸ ماهی است که جذب اداره شده. ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حقوق ماهانهاش است با ۳ دختر و پسر. ۲ پسر دارد و یک دختر. حقوقش کفاف زندگی را نمیدهد، اما راضی است: «تنها رضای خدا و خلق خدا برایم مهم است. مهم، انجام وظیفهام است. تمام تلاشم را میکنم تا بتوانم وظیفهام را به درستی انجام دهم و خدا و مردم از من خشنود باشند.» مسئولان فهرج از این مامور فداکار قدردانی و تقدیر کردند و قرار است از او در تهران نیز با حضور مدیران عالی وزارت نیرو تجلیل شود.
اسماعیل رکنآبادی یکی از چهار مامور اداره آبفای فهرج است. همکاری که در آن سرمای استخوانسوز باوجود پایان کار اداریاش به داد حمید رسید. «ساعت کاری اداره تمام شده بود. به خانه رفته بودم که حمید تماس گرفت و ماجرای ترکیدگی لوله آب در بلوار ۲۲ بهمن را گفت. خودم را به آنجا رساندم. حمید با یک لباس نازک و کوتاه داخل گودال رفته بود تا کمکرسان اهالی شهر باشد. او با ازخودگذشتگی با وصل یک رابط، این لوله ترکیده را تعمیر و از آلودگی آب شهری و هدرروی آن جلوگیری کرد. کارش که تمام شد برایش لباس آوردم و کمکش کردم تا آب گودال را خالی و دوباره از خاک پر کنیم.»
ماموران آبوفاضلاب شهرستان فهرج گلایههای مشابهی دارند: «از ابتدا تا انتهای شهرستان ۱۲۰ کیلومتر فاصله وجود دارد. شهرستان وسعت بالایی دارد، اما تجهیزات و امکاناتش بسیار محدود است.»
همه کارمندان اداره خواستار امکانات و تجهیزات تخصصی و کاملی هستند و میگویند: «مشکلات زیادی وجود دارد. از کمبود نیرو و کمبود تجهیزات. اصلا تجهیزاتی وجود ندارد. وقتی گرفتاری یا مشکلی پیش میآید با ابتداییترین وسایل باید درست شود. نیاز مبرم شهرستان، بیل مکانیکی است که امیدواریم تامین شود. همچنین شهر فهرج شیر فلکه کافی برای شبکه آبرسانی ندارد. اگر بسته شود، آب برخی مکانها قطع خواهد شد. کمبود شیرفلکه در شهرستان وجود دارد. اگر شیرفلکه به قدر کافی بود، میتوانستیم با بستن شیر همان منطقه، عملیات تعمیر را انجام دهیم.» قرار است از حمید عبداللهدخت، مامور فداکار آبفا در تهران نیز با حضور مدیران عالی وزارت نیرو تجلیل شود.