تحلیلگران بازار معتقدند، دلار در هفته گذشته در کانال ۴۰ هزار تومانی کفسازی کرده است. از همین رو، بعد از عرضه ربع سکه و کاهش التهابات خرید سکهها در هفته نخست بهمن ماه، خریداران جسارت بیشتری برای ورود به بازار پیدا میکنند. این افزایش تقاضا قیمت را در پلههای بالاتر از محدوده ۴۰ هزار تومانی قرار خواهد داد.
قیمت دلار در سومین هفته دی ماه، فریز بود. فعالان بازار منتظر توزیع ربع سکهها در بورس کالا هستند تا متناسب با میزان استقبال از این طرح دولتی به بازار معاملات ورود کنند.
به گزارش تجارتنیوز، در هفتهای که گذشت، حراج ۵۰۰ هزار ربع سکه بزرگترین سیگنال برای کنترل قیمت دلار در بازار معاملات آزاد بود. هر چند یورو به این سیگنال بیتوجهی کرد، اما معاملهگران دلار با احتیاط اقدام به خرید و فروش کردند. آنها منتظر عرضه سنگین ربع سکه هستند تا تاثیر آن را در بازار مشاهده کنند.
برخی از تحلیلگران معتقدند اگر قیمت ربع سکه در بورس کالا فاصله معناداری با بازار داشته باشد، بخشی از فعالان بازار ارز برای خرید سکه ترغیب میشوند. شاید این تغییر مسیر سرمایه موقتی باشد، اما افسار قیمت دلار را برای چند روز، خواهد کشید.
به نظر میرسد آخرین هفته دیماه، قیمت دلار روزهای کمنوسانی را شاهد باشد و محدوده فعلی برای اسکناس امریکایی فعلا حفظ شود. هر چند برخی میگویند حباب سه میلیونی ربع سکه به اندازهای بالاست که معاملهگران بنیادی را از خرید سکههای بورس کالا منصرف میکند و از دیدگاه آنها تاثیری در بازار نخواهد داشت.
تحلیلگران بازار معتقدند، دلار در هفته گذشته در کانال ۴۰ هزار تومانی کفسازی کرده است. از همین رو، بعد از عرضه ربع سکه و کاهش التهابات خرید سکهها در هفته نخست بهمن ماه، خریداران جسارت بیشتری برای ورود به بازار پیدا میکنند. این افزایش تقاضا قیمت را در پلههای بالاتر از محدوده ۴۰ هزار تومانی قرار خواهد داد.
بازارهای موازی نیز در هفتهای که گذشت، سیگنال ثبات به بازار تهران دادند.
تقویم دلار در هفتهای که گذشت: (قیمتها آخرین معامله نقدی در پایان ساعت معاملاتی هر روز، در بازار آزاد است.)
شنبه ۱۷ دیماه: با منتفی شدن افزایش سود بانکی، قیمت دلار محدوده ۳۰ هزار تومانی را شکست و وارد کانال ۴۰ شد. این اسکناس با روند افزایشی باز شد.
یکشنبه ۱۸ دیماه: در این روز دلار ۳۰۰ تومان ارزان شد. وزیر اقتصاد عملکرد بانک مرکزی در ۶ ماهه نخست سال را موفق اعلام کرد و تلاطمات قیمت در ۳ ماه گذشته را بر گردن ناآرامیهای اجتماعی انداخت.
دوشنبه ۱۹ دیماه: دلار نسبت به روز قبل، ۶۸۰ تومان کاهش قیمت داشت. بازار احتیاطی بود و معاملهگران میان خریدن و فروختن سردرگم بودند.
سهشنبه ۲۰ دیماه: این اسکناس امریکایی با همان قیمت روز قبل معامله شد. سیگنال جدیدی مبنی بر درخواست پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان برای از سرگیری مذاکرات هستهای و عرضه ۵۰۰ هزار قطعه ربع سکه، روانه بازار شد. البته این اخبار از قدرت دلار کم نکرد.
چهارشنبه ۲۱ دیماه: اسکناس امریکایی همچنان در حال استراحت است. دلار در حال کفسازی در کانال ۴۰ هزار تومانی است و به نظر میرسد این محدوده منطقه مهم حمایتی است.
پنجشنبه ۲۲ دیماه: در آخرین روز هفته قیمت دلار یک پله افزایش یافت. معاملات فردایی (شنبه) یک پله بالاتر رفته و فعلا سیگنال عرضه ربع سکههای بورس کالا، معاملهگران را در آرایش انتظاری قرار داده است.
برخی فعلان بازار هفته آینده را آرامش قبل از طوفان میدانند و معتقدند؛ «وقتی تلاطم طلایی خوابید، بازارساز باید برگ برنده دیگری رو کند.»
در همین راستا فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه درباره ثبات قیمت دلار به تجارتنیوز گفت: «آینده بازار ارز قابل پیش بینی نیست، زیرا دولت تنها بازیگر بازار ارز در کشور است. با خبردرمانی هم بازار کنترل نمیشود.»
او با اشاره به رشد اقتصادی یک درصدی کشور گفت: «پیش بینی این رشد در برنامه توسعه چهار درصد بود. در حالیکه ما نفت هم فروختیم؛ بنابراین معیار و مبنای محاسبه قیمت دلار بعد از عرضه و تقاضا باید تورم باشد.»
آقابزرگی قیمت دلار را با توجه به تورم ۵۰ درصدی، بالاتر از رقم کنونی اعلام کرد و گفت: «دولت با هر ابزاری تا کنون مانع تحقق قیمت واقعی دلار شده است.»