دفتر دادستانی شهر دوسلدورف آلمان عصر دیروز یکشنبه گفت دو مرد ایرانی به نام م. ج (۳۲ ساله) و برادرش ج. ج (۲۵ ساله) به زودی در مقابل قاضی قرار میگیرند تا دوباره به بازداشت موقت برگردند.
جرئیاتی از بازداشت ۲ ایرانی در آلمان به ظن تدارک حمله شیمیایی منتشر شد.
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، مقامات دولت آلمان روز یکشنبه (دیروز) اعلام کردند دو برادر ایرانی مظنون به تدارک حمله شیمیایی بازداشت شده اند.
مقامات آلمانی گفته اند برنامه ریزی این حمله با انگیزه افراط گرایی اسلامی بوده است. آنها همچنین مظنون به طراحی حمله با استفاده از دو ماده سیانید و ریسین بودند، اما چنین حملهای صورت نگرفته است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از گزارشهای رسانهای نوشت بازداشت این افراد بعد از هشدار اف بی آی (دفتر تحقیقات فدرال آمریکا) به دولت آلمان صورت گرفت.
دفتر دادستانی شهر دوسلدورف آلمان عصر دیروز یکشنبه گفت دو مرد ایرانی به نام م. ج (۳۲ ساله) و برادرش ج. ج (۲۵ ساله) به زودی در مقابل قاضی قرار میگیرند تا دوباره به بازداشت موقت برگردند.
این دفتر در بیانیهای اضافه کرد: این دو نفر متهم هستند برای اجرای حمله دارای بعد اسلامگرایانه توافق کرده بودند. آنها میخواستند برای این حمله مواد سمی سیانید و ریسین به دست بیاورند و از این طریق تعداد نامحدودی از افراد را بکشند.
پلیس آلمان شنبه شب، محل اقامت این دو نفر در شهر کاستروپ-راوکسل (واقع در غرب آلمان) را بازرسی کرد، اما هیچ نشانهای از این مواد سمی نیافت.
شبکه خصوصی "ان تی وی " آلمان تصاویری از لحظه بازداشت این دو برادر ایرانی در لباس خانه به دست نیروهای پلیس منتشر کرد. نیروهای پلیس هنگام بازداشت لباسهای ضدمواد شیمیایی به تن داشتند.
وزیر امور داخلی در دولت منطقه شمال راین آلمان گفت: مقامات، اطلاعات جدی را دریافت کردند که منجر به عملیات بازرسی و بازداشت شد.
به گفته دو رسانه آلمانی شپیگل و زوددویچه تسایتونگ، اف بی آی آمریکا در زمان سال نو میلادی، به دستگاههای امنیتی آلمانی درباره این موضوع هشدار داده بود.
به نوشته شپیگل، پلیس فدرال آمریکا توانست وارد گروهی در تلگرام شود که این ایرانیها در این گروه درباره حمله با بمب و سپس حمله با استفاده از مواد سمی سوال کرده بود.
این روزنامه ادعا کرده است این دو ایرانی با داعش بیعت کرده اند و هر دو باهم در فکر انجام حرکتی در شب سال نو بودند، اما با نقص مواد سمی سیانید و ریسین مواجه شدند.
وزیر کشور در دولت فدرال آلمان هم در بیانیهای گفت: نیروهای امنیتی ما همه اطلاعات درباره تهدیدهای تروریستی ... را جدی میگیرند و براساس آن واکنش خواهند داشت.
ریسین ماده بسیار سمی است که به عنوان سلاح بیولوژیک توصیف میشود که مانند سیانید سم کشندهای به شمار میرود.
در سال ۲۰۱۸ پلیس آلمان دو شهروند تونسی (که زن و شوهر بودند) را به ظن تدارک حمله بیولوژیک بازداشت کرد. به گفته مقامات، آنها به داعش اعلام وفاداری کرده بودند و در خانه شان هم ریسین کشف شده بود. مرد تونسی به ۱۰ سال زندان و همسرش به ۸ سال زندان محکوم شد.