رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: اولویت اول ما برای مراقبتهای مرزی، نظارت بیشتر بر مرزهای هوایی است و دستوراتی را برای تشدید نظارتهای بهداشتی بر مسافران پروازهای ورودی به کشور، بخصوص مسافران هوایی کشورهایی که آمار شیوع کرونا در آنها بالا رفته است و پرواز مستقیم به ایران دارند، صادر کرده ایم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر این که انتظار بالا رفتن شدید آمار مرگومیر روزانه کرونا در موج هشتم وجود ندارد، گفت: قرار نیست ورود پرواز از هیچ کشوری به ایران محدود شود، زیرا هیچ دلیل علمی برای انجام این کار وجود ندارد و در شرایط کنونی در هیچ کشوری به این سمت نمیروند، چون اکنون تمام سویههای کرونا که در کشورهای مختلف در گردش هستند، در ایران هم مانند سایر کشورها وجود دارد.
به گزارش ایلنا، در هفتههای اخیر با بالا رفتن آمار ابتلا به کرونا در برخی کشورهای جهان با گسترش زیرسویههای جدید امیکرون و شیوع مجدد زیرسویههای قبلی این ویروس، نگرانیها از آغاز موج هشتم کرونا در کشورمان تشدید شده است، بخصوص که در روزهای گذشته، مسئولان وزارت بهداشت از شناسایی مواردی از ابتلا به زیرسویههای تازه یعنی XBB و BQ۱ در ایران خبر داده اند و با توجه به این که میزان سرایت زیرسویههای جدید از امیکرون اولیه بیشتر است و البته مدت زیادی از تزریق آخرین دُز واکسن توسط بیشتر ایرانیان گذشته، انتظار میرود که در روزهای آتی شاهد موج گستردهای از شیوع کرونا در ایران باشیم.
هنوز آمار ابتلا به کرونا در ایران چندان بالا نرفته است، اما در کشورهایی نظیر چین، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، هنگکنگ، فیلیپین، آمریکا، مکزیک، برزیل، آلمان، فرانسه و روسیه، شاهد آمارهای بالایی از مرگومیر و ابتلای روزانه کووید ۱۹ هستیم، از همین رو کارشناسان بهداشتی کشور بر لزوم تشدید مراقبتهای بهداشتی در مرزها تاکید دارند و معتقدند باید مانند روزهای اوج شیوع کرونا در ایران، دریافت تست PCR و گواهی تزریق واکسن کرونا از مسافران ورودی به کشورمان الزامی شود و حتی در صورت مشاهده افرادی که علایم ابتلا به زیرسویههای امیکرون را دارند، باید این افراد جداسازی و حداقل به مدت پنج روز قرنطینه شوند.
در همین راستا از شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره آخرین تدابیر اتخاذشده برای تشدید مراقبتهای مرزی در ایام شیوع موج هشتم کرونا سوال کردیم و او نیز در پاسخ گفت: اولویت اول ما برای مراقبتهای مرزی، نظارت بیشتر بر مرزهای هوایی است و دستوراتی را برای تشدید نظارتهای بهداشتی بر مسافران پروازهای ورودی به کشور، بخصوص مسافران هوایی کشورهایی که آمار شیوع کرونا در آنها بالا رفته است و پرواز مستقیم به ایران دارند، صادر کرده ایم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در چند ماه گذشته که شیوع کرونا در کشورمان کاهش یافته، هیچ گاه مراقبتهای مرزی ما کمتر نشده است و همچنان از مسافران ورودی به ایران، داشتن گواهی تزریق دو نوبت واکسن کرونا یا داشتن تست PCR منفی که کمتر از ۷۲ ساعت از انجام آن گذشته است، درخواست میشود. اما اخیرا تاکید کرده ایم که ناظران بهداشتی مرزهای هوایی روی این فرآیند دقت نظر بیشتری داشته باشند و بخصوص مراقبتهای خود را روی مسافران ورودی از پروازهای مستقیمی که از کشورهای درگیر با موج جدید کرونا انجام میشود، تشدید کنند.
وی در ادامه تاکید کرد: قرار نیست ورود پرواز از هیچ کشوری به ایران محدود شود، زیرا هیچ دلیل علمی برای انجام این کار وجود ندارد و در شرایط کنونی در هیچ کشوری به این سمت نمیروند؛ چون اکنون تمام سویههای کرونا که در کشورهای مختلف در گردش هستند، در ایران هم مانند سایر کشورها وجود دارد. در سالهای قبل نیز فقط وقتی سویه جدیدی از کرونا در کشور خاصی مشاهده میشد، کشورهای مختلف محدودیتهای پروازی مضاعفی را بر پروازهای ورودی آن کشور برای مدتی مشخص اعمال میکردند.
عرشی با اشاره به کُند شدن روند واکسیناسیون کرونا در ایران در ماههای اخیر گفت: تزریق عمومی واکسن کرونا همچنان به عنوان مهمترین راهکار برای پیشگیری از بروز موجهای شدید کرونا در تمام کشورها شناخته میشود و به همین دلیل، از عموم شهروندان میخواهیم که به سلامت خود و جامعه اهمیت بدهند و برای تزریق دُز یادآور واکسن اقدام کنند. در این خصوص، عموم رسانهها و مراجع تاثیرگذار روی افکار عمومی وظیفه دارند که مردم را به تزریق دُز یادآور ترغیب کنند تا در روزهای آتی شاهد جلب نظر مجدد شهروندان به دریافت واکسن کرونا باشیم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: خوشبختانه از تمام پلتفرمهای تولیدشده واکسن کرونا در جهان، به اندازه کافی در ایران وجود دارد و کمتر کشوری را در سطح جهان مشاهده میکنیم که از تمام پلتفرمهای واکسن برخوردار باشد. البته اکنون عمده واکسنهایی که در چرخه واکسیناسیون کشورمان تزریق میشود، واکسنهای ایرانی است، اما این واکسنها از پلتفرمهای مختلفی ساخته شده اند و تا کنون کارآیی بالا و عوارض بسیار پایین آنها ثابت شده است و مردم میتوانند با خیالی آسوده آنها را تزریق کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: عموم افراد بالای ۱۸ سال که در شش ماه اخیر هیچ دُز جدیدی از واکسن کرونا دریافت نکرده اند، بهتر است برای تزریق دُز یادآور اقدام کنند، ولی به طور خاص به کادر بهداشت و درمان، افراد دارای بیماری زمینهای یا نقص ایمنی و سالمندان کشور توصیه میکنیم که اگر در شش ماه گذشته دُز یادآور واکسن کرونا را دریافت نکرده اند، برای تزریق دُز سوم یا چهارم خود مراجعه کنند، زیرا تزریق دُز یادآور برای این افراد بیشتر ضرورت دارد.
عرشی با بیان این که بیش از ۹۹ درصد موارد جدید ابتلا به کرونا در جهان، مربوط به زیرسویههای مختلف امیکرون است، عنوان کرد: زیرسویههای جدیدی که اخیرا در کشورهای مختلف گسترش یافته اند و چند نمونه از موارد ابتلا به آنها در ایران نیز شناسایی شده است، همگی زیرسویه امیکرون هستند که سرایت پذیری آنها از امیکرون اولیه که موج زمستانه سال گذشته را ایجاد کرد، تا حدودی بیشتر است، ولی شدت بیماری زایی آنها در حد همان امیکرون است؛ بنابراین انتظار نداریم که گسترش این زیرسویهها مرگومیر بالایی به همراه داشته باشد، مگر در افرادی که هیچ گاه واکسن نزده اند یا دچار بیماریهای زمینهای و ضعف ایمنی هستند و مدت زیادی از تزریق آخرین دُز واکسن آنها میگذرد.
وی در پایان تصریح کرد: در موج هشتم کرونا انتظار بالا رفتن شدید آمار مرگومیر روزانه را نداریم، ولی انتظار داریم که در هفتههای آتی آمار مبتلایان روزانه تا حدودی بالا برود، زیرا واکسیناسیون نمیتواند جلوی ابتلا به کرونا را بگیرد، ولی میتواند شدت بیماری زایی و آمار مرگومیر را کاهش دهد. به همین دلیل، در موج قبلی کرونا که افراد زیادی در کشورمان واکسن زده بودند، مرگومیر بالایی از کرونا در کشورمان ثبت نشد و امیدواریم در این موج نیز همین اتفاق رخ دهد.