متخصصان مراقبتهای بهداشتی امیدوارند کبد خوک را به انسان پیوند بزنند، اما این فرآیند ابتدا مستلزم آن است که کبد این حیوان بیشتر شبیه به کبد انسان شود. این همان چیزی است که شرکت میروماتریکس(Miromatrix) در حال انجام آن است.
دانشمندان امیدوارند برای رفع کمبود اعضای بدن، کبد یا همان جگر خوک را به کبدی شبیه به انسان تبدیل کنند تا آینده پیوند اعضا را متحول کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، این یک واقعیت است که متخصصان مراقبتهای بهداشتی امیدوارند کبد خوک را به انسان پیوند بزنند، اما این فرآیند ابتدا مستلزم آن است که کبد این حیوان بیشتر شبیه به کبد انسان شود. این همان چیزی است که شرکت میروماتریکس (Miromatrix) در حال انجام آن است.
جف راس مدیرعامل این شرکت میگوید: ما اساساً این اندام را دوباره رشد میدهیم، بنابراین بدن ما دیگر آن را به عنوان یک عضو از اعضای خوک نمیبیند.
این شرکت برنامههای بلندپروازانهای برای اولین آزمایش انسانی در نوع خود از یک اندام زیستمهندسی شده دارد که قرار است در سال ۲۰۲۳ انجام شود.
هنگامی که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز دهد، آزمایش اولیه در خارج از بدن بیمار انجام میشود و کبدی شبیه به خوک را در کنار تخت بیمار قرار میدهند تا به طور موقت خون بیماری را که کبدش کار نمیکند، فیلتر کند.
اگر این فرآیند "کمک کبدی" موفقیت آمیز باشد، گام بعدی تلاش برای پیوند عضو زیستمهندسی شده، احتمالا حول پیوند کلیه باشد.
دکتر ساندر فلورمن، رئیس بخش پیوند در بیمارستان مونت سینای نیویورک که یکی از بیمارستانهایی است که موافقت کرده در این مطالعه مشارکت کند، میگوید: همه چیز علمی-تخیلی به نظر میرسد، اما باید از جایی شروع شود. البته این اتفاق مربوط به آینده نزدیک است و فعلا نمیتوان به یک پیوند خارجی یا کاشت مستقیم اندامهای حیوانی در انسانها دل بست.
دانشمندان این گزینه را به دلیل کمبود اساسی در اهدای اعضای بدن انسانی در نظر گرفتهاند.
دکتر آمیت تیوار، جراح پیوند در مرکز پزشکی دانشگاه پیتسبورگ میگوید: تعداد اعضایی که ما در دسترس داریم، هرگز نمیتواند پاسخگوی تقاضا باشد و این موجب ناامیدی ما است.
با این حال، حیوانات میتوانند منبع پایداری از اندامها باشند و اندامهای زیستمهندسی شده میتوانند پیوند اعضای حیوانات به انسان را به واقعیت تبدیل کنند.
تیوار افزود: این چیزی است که در درازمدت به احتمال زیاد میتواند به توسعه اندامهایی که میتوانیم در انسان استفاده کنیم، کمک کند.
اما برای قابل استفاده کردن این اندامهای حیوانی، سلولهای خوک باید از بین بروند، زیرا این کار برخی از خطرات پیوند خارجی، مانند ویروسهای حیوانی در کمین یا رد کردن بیش از حد پیوند را از بین میبرد.
در حال حاضر، شرکت میروماتریکس قصد دارد از این فرآیند برای ساختن اندامهای حیوانی مناسب برای استفاده انسانی استفاده کند. با این حال گفتن این کار بسیار آسانتر از انجام آن است.
راس توضیح داد: ما نمیتوانیم میلیاردها سلول را به یک باره برداریم و آنها را به یک اندام جدید وارد کنیم. بلکه سلولها به آرامی تزریق میشوند و به اطراف میخزند و وقتی محیط مناسب را میبینند، میچسبند و ثابت میشوند.
در حال حاضر، این شرکت از اندامهای نجات یافته از انسانهای درگذشته برای رشد سلولها و بازسازی مجدد داربستهای کبد یا کلیه خوک استفاده میکند.
دکتر ران شاپیرو، کارشناس پیوند کلیه در بیمارستان مونت سینای میگوید، جدیدترین آزمایشهای شرکت میروماتریکس برای بیماران دیالیز که سالهای متمادی منتظر میمانند تا یک کلیه دریافت کنند و احتمالاً در حال انتظار برای پیوند، درمیگذرند، عالی است.
با این حال، FDA هنوز در مورد این روش سوالاتی دارد، به این معنی که ممکن است مجوز دادن به آن به تعویق بیفتد. اکنون باید دید که آیا میروماتریکس میتواند تمام الزامات مورد نیاز را برآورده کند و راه را برای رقم زدن آینده جدیدی برای پیوند اعضا هموار کند؟