یک دندانپزشک گفت: مصرف قهوه، چای، دخانیات، افزایش سن، از دست رفتن بافت عصبی دندان از جمله دلایل تغییر رنگ دندان است که باید توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار گیرد.
دکتر مهدی عباسی، دندانپزشک ترمیمی با بیان اینکه دو سری تغییر رنگ دندانی داریم، اظهارداشت: یکسری عوامل خارجی هستند که بر روی دندان تاثیر میگذارند مانند مواد رنگی که فرد مصرف میکند مثل قهوه- چای و دخانیات که ذرات رنگی موجود در آنها به مرور زمان باعث تغییر رنگ در دندان میشود؛ که برای برطرف کردن تغییر رنگ باید از جرم گیری یا بروساژ استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: یکسری تغییر رنگ داریم که در آن، موادی که باعث تغییر رنگ دندان میشوند به بافت داخلی دندان نفوذ میکنند و موجب تغییر رنگ دندان میگردند. این حالت با جرم گیری بهبود نمییابد و باید از موادی استفاده کنیم که به داخل دندان نفوذ کند و باعث سفید کردن دندان شود که به آن بلیچینگ میگوییم و مردم عامه به آن سفید کردن دندان میگویند.
این دندانپزشک درباره عواملی را که به داخل بافت دندان نفوذ میکنند، بیان کرد: یک نوع از آنها عوامل خارجی است، نو نوع دیگر آنها مصرف داروهایی است که در کودکی مصرف میشود و علت بعدی این است که با افزایش سن رنگ دندان زردتر میشود. اینها مواردی است که میتوان با بلیچینگ برطرف نمود.
وی با بیان اینکه در مورد داروها میتوانیم تتراسایکلین را مثال بزنیم که این حالت را ایجاد میکند، گفت: تتراسایکلین باعث پیشرفت پوسیدگی دندانهای نمیشود.
عباسی در ادامه گفت: در بعضی موارد ما یک دندان خاص را داریم که تغییر رنگ پیدا کرده است، یعنی آن دندان تحت تاثیر عواملی، عصبش از بین رفته و تغییر رنگ پیدا میکند.
این مورد باید بررسی شود. شاید نیاز به درمان ریشه داشته باشد یا ممکن است عفونتی در این ناحیه وجود داشته باشد. معمولا این حالت در دندانهای جلویی فرد ایجاد میشود.
شاید چند سال قبل تحت تاثیر ضربه قرار گرفته باشد و فرد متوجه آن نشده باشد و به مرور زمان، عصب دندان از بین رفته باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که خمیر دندانهای سفید کننده به چند صورت عمل میکنند؟، ادامه داد: این نوع خمیر دندانها به دو صورت عمل میکنند. برخی از آنها مواد ساینده در داخل شان دارند و به علت سایشی که ایجاد میکند دندانها را سفید میکند که مفید نیست؛ چون مقداری از سطح دندان را دچار سایش میکند.
این دندانپزشک در پایان اظهارداشت: همچنین خمیردندانهایی هستند که داخل آنها ترکیبات سفید کننده دارد. از همان موادی که دندان پزشکان استفاده میکنند. منتهی با غلظت پایین تر. لاکها و برچسبهایی که برای سفید کردن دندان تهیه شده است روی سطح دندان اثر منفی ندارد. در مورد ماندگاریش تردید است ممکن است سفید بکند؛ اما خیلی زود رنگ دندان به حالت قبلی اش برگردد.
منبع: بهداشتنیوز