در مناطقی از دنیا مانند ژاپن که مصرف کاهو به طور متداول و معمول در آن وجود دارد، احتمال بروز سرطان معده بسیار کم است. علاوه بر این مشاهدات، برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف کاهو از بروز انواع سرطانها مانند سرطان دهان، مری و گلو پیشگیری میکند.
کاهو از سبزیجات پر خاصیت است همچنین برگ کاهو برای سلامت بدن هم بسیار مفید است و به درمان بیماریها کمک شایانی میکند.
به گزارش برنا، کاهو یکی از پرمصرفترین سبزیجات دنیاست که خواص زیادی برای سلامتی بدن داشته و دارای تاریخی کهن است. داشتن تناسب اندام و مقابله با سرطان و تقویت چشمها و... از فواید بی شمار مصرف روزانه کاهو است. کاهو، حاوی آنتی اکسیدان و ویتامینهای فراوانی است. به همین جهت یکی از محبوبترین سبزیجات به شمار میآید. این سبزی اغلب در سالادها و انواع غذاها مانند ساندویچ، سوپ و ... استفاده میشود، همچنین میتوان آن را پخت. کاهو به راحتی کشت میشود و برای رشد به دمای پایینی نیاز دارد.
یک منبع غنی از ویتامینهای K و A است. اگرچه کاهو شبیه به کلم به نظر میرسد، اما یک تفاوت بین آن دو در میزان آب است. تاریخ این سبزی به مصر باستان بر میگردد که از دانههای آن روغن استخراج میکردند. شواهدی نشان میدهد که این گیاه، ۲۶۸۰ سال قبل از میلاد مسیح وجود داشته است و به طور خاص به عنوان یک گیاه دارویی نامیده میشود.
این سبزی در اواخر قرن ۱۵ از اروپا تا آمریکا با کریستوفر کلمبوس سفر کرد و کتابهای که در اواسط قرن ۱۸ و اوایل قرن ۱۹ منتشر شده اند، از انواع کاهو که امروز یافت میشوند، صحبت کرده است.
یک فنجان کاهو (۳۶ گرم) حاوی فقط ۵ کالری و ۱۰ گرم سدیم است. کلسترول و یا هرگونه چربی ندارد.
کاهو حاوی آنتی اکسیدانهای مانند ویتامین C و سایر مواد مغذی مانند ویتامین A و K و پتاسیم است. این سبزی، سبز برگ دار به مبارزه با التهاب و بیماریهای مرتبط با آن مانند دیابت و سرطان کمک میکند. هر چه کاهو تیرهتر باشد، حاوی مواد مغذی بیشتری است. با این وجود، در ادامه خواص مصرف کاهو برای سلامت، درمان و تناسب اندام بررسی خواهیم کرد؛
برخی از پروتئینهای موجود در کاهو مانند لیپواکسیژناز کمک میکنند تا التهاب کنترل شوند. در یک مطالعه ایرانی ثابت شده است که کاهو در طب سنتی برای کاهش التهاب و درد در استخوان مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس انجمن بنیاد آرتروز، سبزیجاتی مانند کاهو که سرشار از ویتامین K هستند به طور چشمگیری باعث کاهش التهاب میشوند. شما میتوانید معمولا دو فنجان از آب کاهو را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. سایر سبزیجاتی که حاوی ویتامین K هستند، عبارتند از کلم، کلم بروکلی و اسفناج.
کاهو میتواند یک غذای اصلی برای کاهش وزن باشد. زیرا یک عدد کاهو فقط ۵ کالری دارد. علاوه بر این کاهو کمک میکند تا ریز مغذیهایی که به سختی در رژیمهای غذایی کم کالری یافت میشوند، به دست آید. همچنین حاوی ۹۵% آب و ۱ گرم فیبر است. فیبر باعث میشود که احساس پر و سیر بودن کنید و جلوی اشتهای شما را میگیرد. کاهو همچنین بسیار کم چربی است، از این رو برای کاهش وزن بسیار مناسب میباشد. اضافه کردن یک برگ از کاهوی رومی به ناهار، میتواند یک ایدهی بسیار عالی باشد.
از جمله بیماریهایی که به واسطه کاهش سلامت مغز به وجود میآید، آلزایمر و افسردگی است. مطالعات زیادی در مورد خواص کاهو صورت گرفته است که نشان میدهند، مصرف آب کاهو به افزایش روابط میان رشتههای عصبی در مغز کمک کند. این کار باعث خواهد شد که میزان احتمال بروز آلزایمر به شدت کاهش پیدا کند. علاوه بر این، کاهو نیترات کافی در خود دارد که باعث کاهش احتمال بروز بیماریهای ناشی از افزایش سن میگردد. همچنین امگا ۳، ترکیبی اساسی برای مبارزه با افسردگی و کاهش استرس در زندگی روزانه است.
کاهو منبع غنی از ویتامین B است. این ویتامین نقش مهمی در سلامتی قلب و عروق دارد. خوردن مقدار کافی از ویتامین B باعث میگردد احتمال بروز لختههای درون عروق به شدت کاهش پیدا کند. با کاهش لختگی در رگ ها، سلامتی بیشتر برای قلب به ارمغان میآورد. چنانچه در بخش سلامت نمناک و در بحث مواد غذایی مفید برای سلامت قلب اشاره شد، علاوه بر ویتامین B، ویتامینهای A و C نیز در کاهو وجود دارند که به نوبه خود، کمک بسیاری در کاهش بروز آسیبهای قلبی و عروقی در بدن دارند. مصرف دو قاشق غذاخوری کاهو در رژیم غذایی روزانه، قلب شما را سالم نگه میدارد. همچنین حاوی پتاسیم است که برای کاهش فشارخون شما نیز مفید باشد. پتاسیم ترکیبی است که به عنوان متعادل کننده فشارخون در افراد پرفشار مورد استفاده قرار میگیرد.
در مناطقی از دنیا مانند ژاپن که مصرف کاهو به طور متداول و معمول در آن وجود دارد، احتمال بروز سرطان معده بسیار کم است. علاوه بر این مشاهدات، برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف کاهو از بروز انواع سرطانها مانند سرطان دهان، مری و گلو پیشگیری میکند. مطالعات بیشتر در مورد سرطان نشان داده است که کاهو، باعث کاهش بروز سرطان ریه در افراد سیگاری میشود و برای آنها اثر محافظتی دارد.
مطالعات نشان داده است که مصرف روزانه کاهو میتواند خطر بروز دیابت را در افراد کاهش دهد. همچنین خوردن کاهو برای افراد دیابتی توصیه شده است. یکی از خواص کاهو، کنترل قند خود است که از افزایش آن جلوگیری میکند. آب کاهو دارای ۵ کالری انرژی و ۲ گرم کربوهیدرات است. میتوانید از این سبزی به عنوان عاملی برای کاهش قند خون بدون نگرانی از افزایش وزن و چاقی استفاده کنید. کاهو همچنین حاوی کاروتنوئید، ضد سرطانی است که سطح قند خون را کاهش میدهد و میتواند درمان بالقوهای برای دیابت باشد.
کاهو حاوی لوتئین، یک آنتی اکسیدان فوقالعاده است که سلامت بینایی چشم را افزایش میدهد. همچنین برای جلوگیری از بیماری ماکولار که با افزایش سن اتفاق میافتد، بسیار مؤثر میباشد. یک مطالعه نشان داده است، زنانی که کاهو را در رژیم غذایی خود دارند، ۲۳ درصد کمتر احتمال ابتلا به آب مروارید در آنها وجود دارد. کاهو همچنین یک جایگزین خوب و مناسب برای اسفناج است که برای چشم مفید میباشد.
فیبر موجود در کاهو، هضم را آسان میکند و سایر بیماریهای گوارشی مانند یبوست و نفخ را درمان میکند. همچنین میتواند درد معده را کاهش دهد و میتواند سلامت روده را افزایش دهد.
مادهای در کاهو وجود دارد که سیستم عصبی را آرام میکند. میتوانید با خیال راحت قبل از خواب سالاد مصرف کنید که در روند بی خوابی شما بسیار تاثیر گذار است. کاهو همچنین حاوی مواد دیگری به نام لاکتوسین است که موجب خواب و آرامش میشود. این سبزی حتی در دوران قرون وسطی برای تسکین بی خوابی مورد استفاده قرار میگرفته است.
ویتامینهای A، K و C در تولید کلاژن بسیار مهم هستند (اولین مرحله در تشکیل استخوان) که کاهو در هر سه آنها غنی است. ویتامین K به ایجاد غضروف و بافت همبند کمک میکند. ویتامین A به ایجاد سلولهای جدید استخوانی کمک میکند؛ و کمبود آن منجر به پوکی استخوان و افزایش خطر شکستگی میشود. ویتامین C نیز با عوامل پیری استخوان جلوگیری میکند. کمبود ویتامین K نیز میتواند منجر به کاهش توده استخوانی و افزایش خطر شکستگی شود و با توجه به بنیاد بین المللی توده استخوان، ویتامین K ماده معدنی بسیار مهم برای استخوان است.
ویتامین A و C موجود در کاهو یک ماده بسیار مهم برای سیستم ایمنی بدن است. کاهو همچنین دارای خواص ضد میکروبی است.
بسیاری از مزایای کاهو برای دوران بارداری به دلیل محتویات فولات آن است. این ماده مغذی خطر نواقص زایمان را کاهش میدهد. ویتامین K این سبزی، میزان خونریزی را کاهش میدهد که یکی دیگر از مزایا در طول زایمان است و فیبر موجود در کاهو میتواند از یبوست که یکی از مسائل جدی زنان باردار است، جلوگیری کند. نصف فنجان کاهو حاوی حدود ۶۴ میکو گرم فولات است.
خوردن کاهو، به معنی رساندن مقادیر زیادی پتاسیم به بدن است. پتاسیم ترکیبی است که قدرت عضلات انسان را کنترل میکند. افزایش سطح پتاسیم به معنی افزایش قدرت در عضلات است. از سوی دیگر یکی از خواص کاهو بر اساس تحقیقات انجام شده این است که باعث افزایش سرعت متابولیسم و کاهش چربیهای ذخیره شده در بدن میگردد.
ویتامین A در کاهو عامل احیاء پوست و افزایش گردش خون است. بارها در بخش سلامت پوست و موی نمناک گفته ایم که ویتامین C محافظی برای جلوگیری از برخورد اشعههای مضر خورشید با پوست است و پتاسیم باعث افزایش گردش خون در رگهای پوستی میگردد. خون رسانی کافی موجب از بین رفتن علائم پیری میگردد. ماسک کاهو مقادیر زیادی فیبر دارد که به درخشان شدن پوست کمک زیادی میکند. شما به راحتی میتوانید روزانه صورت خودتان را با آب کاهو بشویید و از درخشندگی آن لذت ببرید.
ویتامین K در کاهو مزایای زیادی برای تقویت مو دارد. این ویتامین از جمله عواملی است که ساقه و ریشه مو را قویتر کرده و از ریزش زود هنگام مو جلوگیری میکند. برای داشتن حداکثر خاصیت کاهو برای مو، میبایست موهای خودتان را با آب کاهو بشورید. این کار را قبل از شامپو زدن انجام دهید. کاهو دارای مقدار کافی از امگا ۳ است که نقش مهمی در سلامتی پوست و مو ایفا میکند.
کاهو حاوی مقادیر متوسط فولات و مواد مغذی مهم برای مبارزه با کم خونی است. کاهوی رومی برای درمان کمبود ویتامین B ۱۲ نیز مفید و مؤثر است.
کاهو حاوی ۹۵ درصد آب است؛ بنابراین یک گزینه بسیار مهم برای هیدراته نگه داشتن بدن میباشد.
کاهو دارای آنتی اکسیدانهای است که رادیکالهای آزاد در بدن را خنثی میکند و از آسیب بافتها جلوگیری میکند.
کاهو دارای خواص آنکسیولیتیک است که به کنترل اضطراب کمک میکند. کاهو نقش مهمی در روند سلامت اعصاب دارد و بنابراین برای مقابله با مشکلات روانی مانند افسردگی کمک میکند.
مواد معدنی موجود در کاهو به حذف سموم از بدن کمک میکند.