کلم بروکسل سرشار از از ویتامین کا و ث هستند و از سیستم ایمنی و استخوانهای سالم حمایت میکنند. اگر کلم بروکسل را به صورت خام مصرف کنید ویتامین ث بیشتری از آن در مقایسه با ویتامین ث پرتقال دریافت خواهید کرد.
فرارو- برای بسیاری از افراد در کشورهای مسیحی شام کریسمس بدون دورچین کلم بروکسل کامل قلمداد نمیشود. در واقع، کلم بروکسل محبوب همیشگی شام کریسمس بریتانیایی است. در ادامه به فوایدی از کلم بروکسل اشاره خواهیم کرد تا شما را متقاعد کند که از آن بیشتر استفاده کنید.
به گزارش فرارو به نقل از کانورسیشن، کلم بروکسل متعلق به خانواده سبزیجات چلیپایی یا براسیکا است که کلم، کلم پیچ و کلم بروکلی را نیز شامل میشوند. مانند تمام اعضای براسیکا کلم بروکسل نیز مملو از فیبر است و برای باکتریهای روده شما مفید است. هم چنین، کلم بروکسل مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم و کلسیم را برای حفظ سلامت عضلات و استخوانها فراهم میکند.
کلم بروکسل سرشار از از ویتامین کا و ث هستند و از سیستم ایمنی و استخوانهای سالم حمایت میکنند. اگر کلم بروکسل را به صورت خام مصرف کنید ویتامین ث بیشتری از آن در مقایسه با ویتامین ث پرتقال دریافت خواهید کرد. کلم بروکسل پخته شده نیز حاوی ویتامین ث میباشد اما ویتامین ث آن تقریبا به اندازه ویتامین ث دریافتی از پرتقال و آب پرتقال خواهد بود.
نکته مهم آن است که کلم بروکسل سرشار از طیف گستردهای از مواد شیمیایی طبیعی مانند کاروتنوئیدها و پلی فنولها است که با سلامتی مرتبط هستند. این مواد به طور خاص در ترکیبات حاوی گوگرد به نام گلوکوزینولات به وفور یافت میشوند.
به آخرین زمان پخت کلم بروکسل، کلم یا گل کلم فکر کنید. آیا فکر کردهاید که علت بوی تند آن چیست؟ در زمان پخت، ترکیبات گوگردی در کلم بروکسل در حال تجزیه شدن هستند. این ترکیبات هم چنین دلیل طعم تلخ بودن کلم بروکسل هستند. بنابراین، کلم بروکسل هر چه تلختر باشد بهتر و غنیتر است. بنابراین، ممکن است تعجب نکنید که چرا این مواد شیمایی تا این اندازه خاص هستند. نتایج چندین مطالعه علمی نشان داده که این ترکیبات گوگردی آنتی اکسیدانهای قوی هستند که میتوانند با جلوگیری از آسیب سلولی وضعیت سلامتی را تقویت کنند.
چندین مطالعه صورت گرفته نشان دادهاند که مصرف بیشتر این گلوکوزینولاتها از سبزیجات چلیپایی، از جمله کلم بروکسل، کلم بروکلی، کلم پیچ و کلم با کاهش خطر ابتلا به طیف وسیعی از سرطانها مرتبط هستند. در پژوهشهایی که صورت میگیرد شواهد بیشتری از فواید آن جمع آوری میشود اما بهترین توصیهای که میتوان داشت آن است که تقریبا پنج وعده سبزیجات براسیکا در هفته مصرف کنید و گزینههایی که در این گروه قرار میگیرند را تغییر دهید.
ترکیبات گوگردی تلخ بخشی از سیستم دفاعی پیشرفته کلم بروکسل است که به بمب روغن خردل که حشرات را از خود دور میکند معروف است. البته حشراتی که امکان گرده افشانی دارند میتوانند به آن نزدیک شوند.
حدود ۲۰۰ گلوکوزینولات مختلف در سبزیجات براسیکا وجود دارند و هر یک از این سبزیجات دارای ترکیبات متفاوتی هستند که به آن طعم خاص خود را میبخشد. به همین دلیل است که سبزیجات زیر که از خانواده براسیکا هستند طعمهای مختلفی دارند: کلم بروکلی، کلم، کلم پیچ، ترب کوهی، شلغم، شاهی، گل کلم و خردل.
برای راحتی بیشتر کلم بروکسل را اغلب آب پز میکنند. اما اگر کلم بروکسل را برای مدت زمانی طولانی بجوشانید نه تنها ارزش غذایی خود را از دست میدهد (برخی از گلوکوزینولاتها بر اثر حرارت از بین میروند) بلکه باعث ایجاد بو و طعم نامطبوعی میشود.
میتوانید به سادگی جوانهها را با مقداری روغن زیتون یا کره و کمی سیر و سبزی سرخ کنید. یک جایگزین میتواند بخارپز کردن و یا قرار دادن در مایکروویو باشد. سعی نکنید ماجراجویی کنید و ماده تازهای را به آن بیافزایید. در نتیجه، با توجه فواید ذکر شده فراموش نکنید دفعه بعدی که به سوپر مارکت رفتید کل بروکسل، کلم بروکلی، گل کلم و کم را خریداری کنید. براسیکا مانند کلم بروکسل برای کل زندگی و نه صرفا برای تعطیلات کریسمس مفید هستند.