چنانچه کفش هایتان تنگ است و پایتان را اذیت می کند در صورتی که به دنبال روشی برای گشاد کردن آن ها هستید این مطلب را بخوانید.
اول چند ورق روزنامه را مقداری خیس نموده و آنها را مچاله کنید. تا اندازهای روزنامه داخل کفش خود بگذارید تا فضای آن به طور کامل پر شود؛ ولی مواظب باشید که موقع استفاده از این شیوه، حالت کفش را خراب نکنید. چنانچه احساس کردید کفش تغییر شکل داده روزنامهها را از آن بیرون بیاورید و مجددا درون آن بگذارید تا هنگامی که به شکل اولیه خود برگردد.
مدتی مکث کنید تا روزنامهها و کفش به طور کامل خشک شوند. آنگاه روزنامهها را از داخل کفش خود بیرون آورده و آنها را بپوشید. یقین داشته باشید که سایز آنها تغییر کرده است. میتوانید با این شیوه، روش فریز کردن را نیز ترکیب کنید تا کفشتان بیشتر جا باز کند؛ برای این کار میتوانید به جای روزنامه خیس، از لنگه جوراب خیس استفاده کنید.
دو کیسۀ فریزر محکم و ضخیم را با آب پر نمائید (هر کدام برای یک لنگه کفش). توجه داشته باشید که از کیسههای ویژه مثل عکس استفاده کنید. کیسهها باید تا اندازهای محکم باشند که در صورت یخ زدن آب، صدمهای به کیسهها وارد نشود یا سوراخ نشوند.
همین طور میزان آبی که برای بازتر کردن کفشهای تنگ در هر کیسه پر میکنید، بسته به قسمتی از کفش که قصد گشادتر کردن اندازۀ آن را دارید، کاملاً فرق دارد. برای این کار به صورت تقریبی اندازۀ آب مورد نیاز برای هر قسمت از کفش بیان شده است:
– قسمت انگشتان پا یا همان نوک کفش: یک چهارم از کیسه را با آب پر کنید.
– قسمت انگشتان و روی پا: یک دوم از کیسه را با آب پر کنید.
– قسمت انگشتان، روی پا و همین طور مچ پا: چیزی حدود یک دوم تا یک سوم از کیسه را با آب پر کنید.
مطمئن شوید که کیسهها کاملا بسته شده اند و هر نوع هوای اضافی از داخل آنها بیرون آمده باشد. این کار سبب میشود که کیسهها در فریزر نترکند. در ضمن باعث میشود تا کیسۀ آب بدون هر نوع حبابی، به طور کامل قالب کفش شود.
مواظب باشید که در هنگام قرار دادن کیسه در کفش خود، کیسۀ آب باز یا پاره نشود. تلاش کنید کیسه را به نزدیکترین وضعیت از قسمتی بگذارید که میخواهید اندازۀ آن گشادتر شود.
اکنون کفشهای خود را با کیسههای آب درون آن به مدت حداقل ۴ تا ۸ ساعت در فریزر بگذارید؛ به نظر میرسد که این زمان، فرصتی کافی برای یخ زدن آب باشد.
در این مرحله کفشها را از فریزر در آورده و آنها را در دمای اتاق تا ۲۰ دقیقه نگه دارید. بعد از ۲۰ دقیقه کیسههای یخ زده را از آنها خارج کنید. در حقیقت چنانچه برای مدت کوتاهی اجازه دهید تا کیسههای یخ گرم شوند، بیرون آوردن آنها از کفش آسانتر خواهد بود. بعد از ۲۰ دقیقه چنانچه باز نیز کیسههای یخ از کفشها بیرون نیامدند، میتوانید مدت زمان بیشتری را منتظر بمانید تا یخها تا اندازهای ذوب شوند. حتی میتوانید یخها را شکسته و آنگاه آنها را از داخل کفش بیرون بیاورید.
این شیوه فقط برای کفشهای چرم قابل استفاده است است. چند جوراب گرم و کلفت به پا کنید و سپس کفش را بپوشید تا با افزایش گرما و رطوبت، بخشهای تنگ کفش کش بیاید. در این زمان هنگامی که پایتان در کفش است، پاهایتان را به اندازه ۲۰ تا ۳۰ ثانیه به عقب و جلو خم کنید و نگه دارید.
آنگاه جورابهای گرم و کلفت را درآورید و مجددا کفش را به پا کنید و بگذارید تا خنک شوند. اکنون باید کفشها را با جوراب عادی بپوشید و اینکار را تکرار کنید تا کفشهایتان به طور کامل گشاد شوند.
یک بطری اسپری را با نیمی آب و نیمی الکل پر کنید. داخل هر کفش را با این مایع اسپری کنید و به مدت ۲۰ دقیقه کفشها را به پا کنید. همین طور میتوانید کمی الکل روی بخشهای تنگ کفش بمالید و آنها را به پا کنید.
کار دیگری که میتواند برای گشاد کردن کفش تنگ با استفاده از الکل کرد، این است که یک جفت جوراب پنبهای را به الکل آغشته کنید و بپوشید. اکنون کفشهایتان را پا کنید تا وقتی که الکل خشک شود. در صورت نیاز این کار را چندبار تکرار کنید.
نخست، چند لنگه جوراب برای هر کدام از لنگههای کفش داشته باشید. آنگاه لنگههای جوراب را گلوله کنید تا مانند به یک توپ گرد شوند. اکنون این گلولهها را به آهستگی داخل یکی از لنگههای کفشتان بگذارید و فشار دهید تا زمانی که داخل کفش به صورت کامل پر شود. همین کار را برای لنگه دیگر کفشتان نیز انجام دهید. بگذارید کفشتان یک شب به همین وضعیت باقی بماند. صبح روز بعد، حتما تفاوت سایز را در آن حس خواهید کرد.
یک سیب زمینی بزرگ را پوست کنده و داخل کفش خود فشار دهید تا کفش تان بزرگ کند. یک شب صبر کنید سیب زمینی داخل کفش تان بماند. این شیوه نه فقط کفش را گشاد میکند بلکه باعث میشود بوی بد کفش از بین برود.
استفاده از دانههای جو برای گشاد کردن کفشها شیوه قدیمی است. در این شیوه کفشها را با دانههای جو پر میکنند و روی آنها آب ریخته و میگذارند شب تا صبح بمانند. دانههای جو به علت جذب آب به خود پر حجمتر میشوند و به این وسیله گونه کفش تنگ شما را گشاد میکنند. پس از خشک شدن کفش هایتان میتوانید آنها را امتحان کنید. این شیوه برای کفشهای چرمی هم استفاده میشود.
قالب کفش دارای جنسهای گوناگون و شکل پا است که با پیچهایی میتوان آن را از طول و عرض تنظیم کرد و به اندازه پا در آورد. گشاد کردن کفش با قالب کمی طول میکشد و به چند روز زمان احتیاج دارد.
خیلی از مغازهها برای سرعت دادن به گشاد کردن کفش اسپری یا روغن مخصوصی دارند. شما به جای این اسپریها میتوانید از اسپری الکل و آب یا روغنهای مخصوص کفش چرم کمک بگیرید.
چنانچه فکر میکنید نمیتوانید بدون آسیب زدن به کفش خود سایز آن را عوض کنید، بهتر است آن را به دست یک کفاش حرفهای بسپارید. برخی از این افراد یک دستگاه مخصوص این کار دارند که به آهستگی به کفش فشار و گرما وارد کرده و آن را به اندازه دلخواه شما گشاد میکنند.
منبع: بیتوته