به گفته مسئولان شهری، منطقه امامزاده داوود را ساخت و سازهای غیرمجاز تهدید میکند و حتی استاندار تهران هم نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و اعلام کرده که باید با چنین ساخت و سازهایی در آن منطقه برخورد شود تا شاهد عدم ایمنی نباشیم همچنین این موضوع لازم است به بهترین شکل ممکن حل و فصل شود.
باشگاه خبرنگاران نوشت: با وجود گذشت ۳ ماه از سیل امامزاده داوود، هنوز برای جلوگیری اقدامات غیرقانونی که جان مردم را تهدید میکند، کاری انجام داده نشده است.
سه ماه پیش بود که آوازه اش پیچید؛ اتفاقی بزرگ و طبیعی که بسیاری از خانهها را تخریب، افرادی را آواره و متاسفانه برخیها هم فوت کردند یا مصدوم شدند؛ صحبت از سیل عظیم امامزاده داوود در ۶ مردادماه است. حتما به خاطر دارید که این سیل تا چه مقدار آسیب با خود به همراه داشته است.
مدیر کل منابع طبیعی استان تهران یکی از عوامل این حادثه را عدم لایروبی کانال، انسداد مسیر عبور آب به علت سقوط یک خودرو داخل کانال علاوه بر آن ساخت و ساز غیرمجاز در حریم رودخانه ذکر کرد.
در این راستا، مسئولان هم پس از این سیل فاجعه انگیز کم و بیش اقداماتی را انجام دادند و با حضور میدانی از وضعیت مردم آن منطقه و شرایط کلی باخبر شدند؛ اما در حال حاضر خبری از آخرین وضعیت امامزاده داوود نیست و به نظر میرسد این بار هم چنین موضوع مهم و جدی پشت گوش مسئولان افتاده است و انگار حتما باید مجددا اتفاقی رخ دهد تا در برخی مناطق ناایمن، تدابیری مناسب و اثرگذار انجام شود.
به گفته مسئولان شهری، منطقه امامزاده داوود را ساخت و سازهای غیرمجاز تهدید میکند و حتی استاندار تهران هم نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و اعلام کرده که باید با چنین ساخت و سازهایی در آن منطقه برخورد شود تا شاهد عدم ایمنی نباشیم همچنین این موضوع لازم است به بهترین شکل ممکن حل و فصل شود. تجربه نشان داده هر کجا ایستاده ایم و اعمال قانون کرده ایم در وقوع حوادث، خسارتهای کمتری دیده ایم. همانند دماوند که در سیل اخیر کمترین تلفات را داشت چرا که اخیرا برخوردی با ساخت و سازهای غیرمجاز در آنجا انجام شده بود.
اما سوال اینجاست که چرا پس از سیلی به این بزرگی هنوز اقدامی برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در آن منطقه انجام نشده است، زیرا همین کار غیرقانونی میتواند ایمنی مردم را تهدبد کند و اتفاقات ناگوارتری را رقم بزند؛ همه ما میدانیم که سیل حادثهای غیرمترقبه است، اما باید تکلیف ساخت و سازهای غیرقانونی در بستر روخانهها مشخص شود تا دوباره شاهد حوادث اینچنینی نباشیم؛ افزون بر این نامی رییس سازمان مدیریت بحران کشور هم معتقد است که ساخت و سازهای غیرقانونی توسط افراد غیر بومی در بالای حیاط شمالی امامزاده سبب شده تا حریم عبور آب مورد تعرض قرار گرفته و شرایط برای گذر جریان مهیا نباشد.
به همین دلیل روز گذشته این موضوع را از مهدى عباسى رییس کمیسیون معمارى و شهرسازى شوراى شهر تهران جویا شدیم تا بدانیم در حال حاضر این منطقه ناایمن در چه وضعیتی قراردارد؛ او اظهار کرد:روستای امام زاده داوود (ع) متاسفانه از سنوات گذشته دارای تصرفات و ساخت و سازهایی غیر مجاز در حریم و بستر و کانال آبریز منتهی به رودخانه کن است که به دلیل عدم نظارت صحیح از سنوات گذشته توسط دهیاری و شورای روستا شکل گرفته است.
وى ادامه داد: روستای امام زاده داوود دارای طرح هادی مصوب روستایی از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است که حسب تبصره ۱ماده ۳ قانون تعاریف شهر، محدوده، حریم و شهرک و نحوه تعیین آنها مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی، روستا دارای مدیریتمستقل بوده و شهرداری حق دخالت در امور روستا را ندارد.
رییس کمیسیون معمارى و شهرسازى شوراى شهر تهران یادآور شد: به همین منظور طی پیگیری بعمل آمده موضوع تعیین تکلیف ساخت و سازهای غیر مجاز از سوی بخشداری و فرمانداری تهران در کارگروههای تخصصی درحال بررسی است.
عباسى گفت: مسیر دسترسی به روستای امام زاده از محور قدیم و جدید تردد به روستا امکان پذیر است و در خصوص وضعیت مردم روستا نیز که عمدتا ساکن روستای کیگا و سایر روستاهای بخش کن هستند به دلیل شرایط پیش آمده بعد از وقوع سیلاب و خسارات وارده و عدم امکان خدمت رسانی به زائرین هنوز به وضعیت عادی در زمان پیش از وقوع سیلاب برنگشته است و نیازمند توجه بیشتری از سوی ادارات ذیربط است.
آیا پس از گذشت چندین ماه، مسئولان نباید حتی به فکر افرادی باشند که در این حادثه طبیعی مال و جان عزیزانشان را از دست دادند؟ مردمانی که تنها نگاهشان به مسئولانی است که هرروز با وعده و شعارهای تکراری دل گرمی میدهند، اما دقیقا باید دید که در این کارنامه عملکرد تا چه اندازه به خواستهها و نیازهای مردم توجه شده است؛ خصوصا شهروندانی که یک حادثه سخت و بزرگ را تجربه کردند و این روزها بیش از پیش به حمایت نیاز دارند!