bato-adv
کد خبر: ۵۸۵۷۰۵

انتقاد امام جمعه اصفهان از «عمامه‌پرانی»: تر و خشک باهم می‌سوزند

انتقاد امام جمعه اصفهان از «عمامه‌پرانی»: تر و خشک باهم می‌سوزند

محمد تقی رهبر در پایان گفت:‌ اینکه روحانیون در عرصه‌های ممتاز حاکمیت هستند،‌ دلیلی نمی‌شود مردم فکر کنند، همه تقصیرها گردن روحانیت است و همه روحانیون در رفاه کامل و بی‌دغدغه هستند.

تاریخ انتشار: ۰۱:۲۷ - ۲۰ آبان ۱۴۰۱

محمد تقی رهبر در پایان گفت:‌ اینکه روحانیون در عرصه‌های ممتاز حاکمیت هستند،‌ دلیلی نمی‌شود مردم فکر کنند، همه تقصیرها گردن روحانیت است و همه روحانیون در رفاه کامل و بی‌دغدغه هستند.

اخیرا رفتاری که از آن به عنوان «عمامه‌برداری» باب شده، قابل‌بررسی است.گرچه عده‌ای اعتراض دارند و حق‌طبیعی‌شان است اعتراض خود را بروز بدهند. اما در این میان عده‌ای ناآگاه تحت‌تاثیر تبلیغات‌ سوء با سوءاستفاده از فضای به‌وجود آمده است با نادیده‌گرفتن اصول اعتراض، بی‌اخلاقی‌هایی را مرتکب می‌شوند که تحت‌هیچ‌شرایطی توجیه‌پذیر نیست. به‌عنوان مثال در روزهای اخیر گروهی با دیدن یک‌روحانی، عمامه از سرش بر می‌دارند که باید گفت،‌ حرکتی مذموم است.

در این‌میان افراد متعددی به این بدرفتاری واکنش نشان داده‌اند. از جمله احمدزیدآبادی تحلیلگر سیاسی به سکوت روشنفکران در قبال این بدرفتاری معترض شده است. زیدآبادی در این‌باره نوشته است: «روحانیونی که دارای پست‌های عالی در نظام هستند، معمولاً به سادگی در انظار عمومی ظاهر نمی‌شوند و اگر هم بشوند، از محافظت و مراقبت لازم برخوردارند. بنابراین، این اقدام فقط جانب افراد بی‌گناه و بی‌پناهی را می‌گیرد که تنها جرم‌شان پوشیدن عبا و قبا و عمامه است! چرا روشنفکران منصف و مداراجو نسبت به این پدیده‌ها هشدار نمی‌دهند؟» «آرمان‌امروز» در گفت‌وگو با سید رضا اکرمی، عضو جامعه‌روحانیت‌مبارز، محمد تقی‌فاضل‌میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و محمد تقی‌رهبر، امام‌جمعه موقت اصفهان به بررسی چرایی و تبعات این بدرفتاری پرداخته است:

سید رضا اکرمی، عضو جامعه‌روحانیت‌مبارز در گفت‌وگو با «آرمان‌امروز» در واکشن به برخوردهای نامناسبی که این روزها در معابر نسبت به روحانیون می‌شود، اظهار داشت: روحانی در اسلام حرمت دارد. در واقع کسی که انتخابش این بوده است که ملبس به لباس روحانیت شود تا ترویج و تبلیغ دین را فعالیت اصلی خود ببیند، ارزشی است که کسی نمی‌تواند بی‌توجهی کند. پس باید گفت،‌ اینکه کسی یا کسانی بخواهند به این قشر با هر دلیل و بهانه‌ای بی‌حرمتی کنند، رفتاری مذموم است.

این فعال سیاسی در ادامه با اشاره به اتفاقات اخیر کشور گفت: از هر ۵۰۰ یا ۶۰۰ هزارنفری که در روزهای ناآرام کشور صدای اعتراضی‌شان را بلند کرده‌اند، عده‌ای درک و فهم مناسبی ندارند و به‌همین دلیل خوب و بد را یاد نگرفته‌اند. خب!‌ از این آدم‌ها چه توقعی می‌توانیم داشته باشیم؟‌ البته گروهی هم با «دین» مشکل دارند و به‌خاطر جهل زیاد هر روحانی‌ای را که می‌بینند، به‌خود واجب می‌دانند حرف نامربوطی بزنند و رفتار زشتی با آن فرد معمم داشته باشند. این بدرفتاری‌ها در حالی است که نمی‌دانند آن روحانی در عقیدتی سیاسی‌ارتش یا فعالیت دارد، یا اساسا در جایی مشغول است که هیچ رابطه‌ای با نظام سیاسی ندارد.

او افزود:‌ قرآن به ما توصیه کرده است، در هر شرایطی کرامت انسان‌ها را حفظ کنیم و به‌خود اجازه هتک‌حرمت نکنیم. لذا لباس شخص،‌ تضمین‌کننده شخص نیست، بلکه کرامت انسانی او باید مدنظر باشد. متاسفانه گروهی هستند که قرآن را هم آتش می‌زنند و انگار نه‌انگار که رفتارشان شنیع است. این کشور ۸۵ میلیون جمعیت دارد که تعداد روحانیون زیر یک‌درصد است تا بتوان اینطور گفت،‌ مقصر دانستن روحانیت در مشکلاتی چون بیکاری، گرانی و ... جهل بارز است.

سید رضا اکرمی در پایان گفت:‌ مرحوم کافی نقل قولی با این مضمون دارند که بعضی‌ها کلا «بدآخوند» هستند و خودشان هم نمی‌دانند چرا از روحانیون بدشان می‌آید و چرا به‌راحتی به‌خود اجازه برخوردهای ناصواب با روحانیت می‌دهند.

محمد تقی‌فاضل‌میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با «آرمان‌امروز» با انتقاد از پررنگ‌شدن نقش روحانیت در ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی کشور افزود: هر چقدر که حضور روحانیت در بدنه اجرایی و دولت پررنگ شود، به‌همان میزان از جامعه واکنش‌های منفی خواهد دید. اساسا در روزهای اول انقلاب قرار بر این نبود که روحانیون کار اجرایی بگیرند و در عرصه تصمیم‌گیری حضوری جدی داشته باشند. اما به‌هرحال روحانیت در همه حوزه‌ها پررنگ شد و در نتیجه، مردم گرفتاری‌ها را از چشم روحانیون می‌بینند. البته اینکه کسانی با روحانیون بدرفتاری کنند، عملی زیرسئوال است و با هیچ دلیل و بهانه‌ای توجیه نخواهد شد.

او در ادامه گفت: روحانیون فارغ‌التحصیلان حوزه هستند و درس‌هایی که در حوزه‌های علمیه تدریس می‌شود،‌ مربوط به حوزه است و ربطی به مسائل دیگر ندارد. اینجاست که مردم حساس می‌شوند و این ذهنیت را دارند که چرا از افرادی که تخصص لازم را ندارند، در بدنه مدیریتی کشور استفاده می‌شود که باید گفت، این انتقاد به‌جا است و کسی نمی‌تواند آن را اظهارنظری غیرمنطقی بداند. این توضیح‌ها ما را به این سئوال می‌رساند که « اینکه پای روحانیت و دین و شرع و فقه را در همه چیز باز شود، چه دلیلی دارد؟»

استاد دانشکده مفید قم ادامه داد:‌ با همه این تفاصیل، نمی‌توان به احدالناسی این حق را داد که روحانیون را با الفاظ ناشایستی خطاب کند. شاید مردم نمی‌دانند بسیاری از آنانی که معمم هستند، شرایط اقتصادی بسیار سختی دارند و زندگی‌شان به سختی می‌گذرد. اصلا شاید روحانی‌ای که به دلیل مسایل این‌روزها هتک حرمت می‌شود، خودش هم با آن کسی که توهین می‌کند، هم‌نظر باشد و انتقادات زیادی به اوضاع و تصمیم‌های جاری داشته باشد.

محمد تقی‌فاضل‌میبدی در پایان گفت:‌ ای‌کاش مساله‌ای را که موجب به‌وجود آمدن همه این حرف‌وحدیث‌ها شده است، بهتر مدیریت می‌کردند تا فضای جامعه دچار درگیری، چنددستگی و در واقع بحران نمی‌شد.

محمد تقی‌رهبر، امام‌جمعه موقت اصفهان در گفت‌وگو با «آرمان‌امروز» با گفتن اینکه «مردم به روحانیت نق می‌زنند» ادامه داد: مردم ما مردمانی با ادب هستند و نباید تر و خشک را باهم سوزاند.

اینکه مردم به روحانیت نق می‌زنند، محصول فشارهایی است که در زندگی تحمل می‌کنند. به‌هرحال مشکلاتی نظیر بیکاری، گرانی و به‌ویژه بالا رفتن سن‌ازدواج جامعه را عصبی و پریشان کرده است. با این‌حال باید گفت، اینکه کسی بخواهد عمامه از سر یک‌آخوند بردارد، نه‌ در شان مسلمانان است و نه در شان یک فردی که ایرانی است. توصیه من به مردم چیزی جز این نمی‌تواند که با توجه به «إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ‌» صبر کنند تا خدای ناکرده مرتکب خطایی نشوند که خودشان هم ناراحت شوند.
عضو جامعه‌روحانیت همچنین تصریح کرد: اعتبار روحانیت به این است که به کش‌مکش‌های سیاسی بی‌توجهی کند و خودش را درگیر مسائل جناحی سیاسی نکند. البته این نافی این نیست که نقد و نظری درباره تحرکات و اتفاقات نداشته باشند، چرا که روحانیون می‌توانند مثل سایر اقشار مختلف دغدغه‌های‌شان را بازگو کنند و راه‌کار نشان بدهند.

محمد تقی رهبر در پایان گفت:‌ اینکه روحانیون در عرصه‌های ممتاز حاکمیت هستند،‌ دلیلی نمی‌شود مردم فکر کنند، همه تقصیرها گردن روحانیت است و همه روحانیون در رفاه کامل و بی‌دغدغه هستند.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین