bato-adv
کد خبر: ۵۸۳۳۸۱

چرا کودکان امسال بیشتر به آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند؟

چرا کودکان امسال بیشتر به آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند؟

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: از جمله علل این موضوع آن است که در دوسال گذشته تحت تاثیر پاندمی کرونا، موارد بهداشت فردی از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی، پوشش ماسک، بهداشت دست‌ها و ... رعایت شده و البته مدارس نیز تا حدی تعطیل بوده و کلاس‌ها به صورت مجازی برگزار شده‌اند و به این ترتیب مواجهه کودکان با ویروس‌های تنفسی کمتر بوده و به همین دلیل نیز مستعدتر هستند که بیماری را با شیوع بیشتری بگیرند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۰۸ آبان ۱۴۰۱

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به پیک آنفلوآنزا و روند افزایشی آن در کشور و با بیان اینکه تا این مقطع زمانی، آنفلوآنزا در گروه‌های کودکان شیوع بیشتری داشته است، بر لزوم رعایت موارد بهداشت فردی و بویژه تزریق واکسن در گروه‌های پرخطر تاکید کرد.

دکتر شهنام عرشی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به روند افزایشی موارد آنفلوآنزا در کشور، گفت: همه ساله با شروع فصل سرما با موجی از بیماری‌های تنفسی روبرو هستیم؛ مخصوصا بیماری آنفلوآنزا که معمولا به صورت فصلی خود را نشان می‌دهد.

شروع زودتر از موعد آنفلوآنزا در سال جاری

وی با اشاره به شروع زودتر از موعد پیک آنفلوآنزا در سال جاری، افزود: امسال پیک آنفلوانزا از حدود پنج هفته گذشته و از اوایل مهرماه شروع شده و البته شروعش نسبت به سال‌های قبل حداقل یک ماه زودتر بوده است. بروز این بیماری در برخی از سایر کشور‌های نیم کره شمالی نیز همین وضعیت را داشته و زودتر از موعد بوده است.

موارد آنفلوآنزا در حال افزایش

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون در شروع پیک آنفلوآنزا هستیم و موارد در حال افزایش است، ضمن تاکید بر لزوم موارد بهداشت فردی، گفت: معمولا هر سال یک پیک از آنفلوآنزا بیشتر نداریم که بعد از سه یا چهار ماه نیز موارد بیماری فروکش می‌کند.

توصیه بر تزریق واکسن در گروه‌های پرخطر

عرشی ادامه داد: خوشبختانه واکسن موثر آنفلوآنزا از سالیان سال در دسترس است و به گروه‌های هدف شامل افراد بالای ۶۰ سال، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، بیماری‌های مزمن قلبی – عروقی، ریوی، دیابت و مبتلایان نقص سیستم ایمنی و ...، همه ساله توصیه می‌کنیم که نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

علت شیوع بیشتر آنفلوآنزا در کودکان طی امسال

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اعلام اینکه امسال و تا این مقطع زمانی، آنفلوآنزا در گروه‌های کودکان شیوع بیشتری داشته، افزود: از جمله علل این موضوع آن است که در دوسال گذشته تحت تاثیر پاندمی کرونا، موارد بهداشت فردی از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی، پوشش ماسک، بهداشت دست‌ها و ... رعایت شده و البته مدارس نیز تا حدی تعطیل بوده و کلاس‌ها به صورت مجازی برگزار شده‌اند و به این ترتیب مواجهه کودکان با ویروس‌های تنفسی کمتر بوده و به همین دلیل نیز مستعدتر هستند که بیماری را با شیوع بیشتری بگیرند.

عرشی با بیان اینکه انتظار آن است که پیک آنفلوآنزا طی حداکثر سه تا چهار ماه فروکش کند، گفت: آنفلوآنزا حدود هر ۱۰ تا ۳۰ سال یکبار ممکن است به شکل پاندمی درمی‌آید و به دنبال ایجاد سویه‌های جدید، شدت و وسعت آن زیاد می‌شود. اما در حال حاضر فعلا اکثر موارد آنفلوآنزا از نوع A است و خوشبختانه تا این مقطع زمانی هم ویروس آن حالت از جهش را نداشته و همان آنفلوآنزای فصلی است.

خوددرمانی ممنوع

وی با تاکید بر لزوم رعایت موارد بهداشت فردی و بویژه پوشش ماسک و واکسیناسیون در گروه‌های در معرض خطر، در عین حال درباره کودکان گفت: توصیه اساسی در این گروه سنی آن است که اگر کودکی دچار سرماخوردگی شد و مدت بیماری بیش از یکی - دو روز به طول انجامید و مخصوصا در موارد شدید بیماری، حتما در اولین فرصت به متخصصان مربوطه مراجعه شود و از خوددرمانی و تجویز خودسرانه دارو خودداری شود.

عرشی در پاسخ به سوال درباره واکسیناسیون آنفلوآنزا در کودکان نیز گفت: توصیه آن است که با متخصصان مربوطه صحبت شود. فعلا توصیه کمیته کشوری تزریق واکسن در سنین بالای ۶۰ سال و گروه‌ها و بیماران در معرض خطر است و اگر کودکی نیز دارای بیماری زمینه‌ای باشد، شامل او نیز می‌شود. اما در مجموع تزریق واکسن در کودکان هم مشکلی ندارد.

وی همچنین به دست‌اندرکاران مدارس نیز توصیه کرد که در صورت مشاهده علایم سرماخوردگی، بروز تب و ... در کودک سریع‌تر والدین را در جریان گذاشته و وی را مرخص کنند و افزود: توصیه می‌کنم افرادی که جزو گروه‌های پرخطر هستند نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند. سایر گروه‌های افراد نیز پوشش ماسک و شستن مرتب دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی را مد نظر داشته باشند.

فعلا پیک کرونا نداریم؛ اما...

وی در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوال ایسنا درباره وضعیت کرونا نیز گفت: در حال حاضر پیک کرونا را نداریم، اما نگرانی آن است که در اواسط یا اواخر پاییز به دلیل تغییرات در سویه‌ها، پیک جدیدی را در کشور‌های مختلف داشته باشیم. البته از آنجا که سوابق تماس با این ویروس با واکسیناسیون در اکثر نقاط دنیا وجود داشته، انتظار آن است که در صورت بروز پیک نیز چندان پیک کشنده شدیدی نباشد، در مجموع فعلا قضاوت درباره این موضوع زود است.

برچسب ها: آنفلوآنزا
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین