سوانت پابو، زیست شناس سوئدی به خاطر کشفیاتش درباره «ژنوم انسان تباران منقرض شده و تکامل انسان» برنده جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۲ شد.
جایزه نوبل پزشکی سال ۲۰۲۲ به سوانت پابو زیستشناس سوئدی و متخصص ژنتیک تکاملی تعلق گرفت.
به گزارش ایسنا و به نقل از نوبل پرایز، سوانت پابو، زیست شناس سوئدی به خاطر کشفیاتش درباره "ژنوم انسان تباران منقرض شده و تکامل انسان" برنده جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۲ شد.
پابو از طریق تحقیقات پیشگامانه خود، به موضوعی به ظاهر غیرممکن دست یافت. این موضوع، تعیین توالی ژنوم نئاندرتال، یکی از خویشاوندان منقرضشده انسان امروزی بود.
همچنین، او کشف هیجانانگیزی در مورد یک انسانتبار ناشناخته به نام "دنیسووا" (Denisova) را انجام داد. نکته مهم این است که پابو دریافت که انتقال ژن از این انسانتباران منقرضشده به انسان خردمند پس از مهاجرت به خارج از آفریقا در حدود ۷۰ هزار سال پیش رخ داده است.
این انتقال باستانی ژن به انسانهای امروزی، ارتباط فیزیولوژیکی دارد. به عنوان مثال، بر نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن ما نسبت به عفونتها تأثیر میگذارد.
تحقیقات اساسی پابو باعث ایجاد یک رشته علمی کاملا جدید شد. دیرینهشناسی اکتشافات او با آشکار کردن تفاوتهای ژنتیکی که همه انسانهای زنده را از انسانهای منقرضشده متمایز میکند، مبنایی را برای کشف آنچه که ما را منحصربهفرد میسازد، فراهم میکند.