bato-adv
رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل:

۳۰درصد مردم شمال برنج خارجی مصرف می‌کند

۳۰درصد مردم شمال برنج خارجی مصرف می‌کند
به گفته رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل افزایش قیمت برنج ایرانی باعث شده است بالای ۳۰ درصد مردم شهر‌های شمال کشور به ناچار برنج خارجی خریداری کنند. همچنین محصول کشت دوم به دست نیامده است و اگر این محصول در بازار عرضه شود برنج به وفور در بازار عرضه می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۹ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۱

رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل خاطر نشان کرد: در سنوات گذشته تا این تاریخ ۳۰ درصد برنج در شهر‌های مصرف کننده توزیع می‌شد این در حالیست که امسال نتوانستیم ۵ درصد برنج تولیدی را در سایر شهر‌ها توزیع کنیم.

به گزارش ایلنا، حسن تقی‌زاده، با اشاره به رکود حاکم بر بازار برنج، گفت‌: کشاورزان رغبتی برای فروش برنج از خود نشان نمی‌دهند، چراکه منتظرند نرخ این محصول افزایش پیدا کند. قیمت برنج سال گذشته به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان رسید از این‌رو کشاورزان با در نظر داشتن تورم حاکم بر کشور در نظر داشتند که نرخ برنج در سال جاری به کیلویی ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان برسد.

بنا به اظهارات وی؛ بازار کشش برنج کیلویی ۱۵۰ هزار تومان را ندارد و بعید است که بازار روی نرخ مد نظر کشاورزان بنشیند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای خرید برنج ورود نکردند، افزود: دولت نرخ دستوری فروش برنج را ۸۵ هزار تومان اعلام کرده است ازاین‌رو باید نرخ فروش برنج در شالی کوبی کیلویی ۷۰ تومان شود که بعد از بسته بندی نرخ برنج به کیلویی ۸۰ هزار تومان برسد و فروشگاه بتواند کیلویی ۸۵ هزار تومان بفروش برسانند.

تقی‌زاده با اشاره به نرخ انواع ارقام برنج، خاطر نشان کرد: برنج ندا کیلویی ۴۰ هزار تومان، شیرودی کیلویی ۴۸ هزار تومان، فجر کیلویی ۵۵ هزار تومان و طارم کیلویی ۸۸ تا ۹۰ هزار تومان در بنکداری‌ها عرضه می‌شود.

رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل با بیان اینکه بیش از ۵۰ روز است که برنج نو در بازار عرضه شده است، اذعان کرد: در سنوات گذشته تا این تاریخ ۳۰ درصد برنج در شهر‌های مصرف کننده توزیع می‌شد این در حالیست که امسال نتوانستیم ۵ درصد برنج تولیدی را در سایر شهر‌ها توزیع کنیم.

به گفته وی؛ افزایش قیمت برنج ایرانی باعث شده است بالای ۳۰ درصد مردم شهر‌های شمال کشور به ناچار برنج خارجی خریداری کنند. همچنین محصول کشت دوم به دست نیامده است و اگر این محصول در بازار عرضه شود برنج به وفور در بازار عرضه می‌شود.

تقی‌زاده در پاسخ به این پرسش که در خبر‌ها آمده است که دزدی از شالیزار‌های برنج شایع است آیا این خبر را تایید می‌کنید؟ گفت: این دزدی‌ها محدود و در شالیزار‌های مازندران شایع نیست؛ دزدی شبانه از شالیزار‌ها امکان برداشت را محدود می‌کند چراکه درو شالیزار نیاز به تجهیزات دارد و حجم دزدی‌ها به قدری نیست که رسانه‌ای شود.

۷۰ درصد شالیزار‌های تالش تغییر کاربری دادند

همچنین در این رابطه محمدعلی مشیری مدیر عامل تعاونی شالی‌کوبی‌ها لنگرود در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با تایید خبر دزدی از شالیزار‌های گیلان، گفت: در برخی از روستا‌های گیلان شاهد دزدی از شالیزار‌ها هستیم، اما حجم این دزدی‌ها زیاد نیست، دزد‌ها نیز حرفه‌ای نیستند و برای تامین پول مواد اقدام به این کار می‌کنند.

وی با بیان اینکه با کاهش تقاضا برنج در دست کشاورزان و کارخانه‌داران مانده است، تصریح کرد: قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است و ازآنجایی‌که کشاورزان مایل به فروش برنج کیلویی ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تومان هستند از این‌رو رکود در بازار حاکم شده است.

مشیری میزان تولید برنج در سال جاری را حدود ۳۰ درصد افزایشی دانست و افزود: قیمت نهاده‌های کشاورزی حداقل افزایش ۱۰۰ درصدی را تجربه کردند از این‌رو برنج کیلویی ۸۰ هزار تومان غیرمنطقی نیست دولت باید از کشاورزان حمایت کند چرا که بیش از ۵۰ درصد اقتصاد گیلان وابسته به تولید برنج است و اگر از این بخش حمایت نشود شاهد افزایش بیکاری در این استان خواهیم بود.

مدیر عامل تعاونی شالی‌کوبی‌ها لنگرود با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد شالیزار‌ها تالش تغییر کاربری دادند، افزود: تولید برنج در تالش توجیه اقتصادی ندارد از این‌رو بسیاری در بسیاری از شالیزار‌ها یا ویلاسازی صورت گرفت و یا به باغات کیوی، آلو و آلوچه تبدیل شدند.

برچسب ها: برنج شالیکاران
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین