bato-adv
کد خبر: ۵۷۲۴۸۹

شریعتمداری: مذاکره شتر مجنون است، به کوی لیلی نمی‌رود

شریعتمداری: مذاکره شتر مجنون است، به کوی لیلی نمی‌رود

مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: مذاکره برای لغو تحریم‌ها آب در هاون کوبیدن است و با جرات می‌توان گفت که این مذاکرات راه به جائی نمی‌برد و می‌بینید که تاکنون از «ناکجا آباد»! بیرون نرفته است.

تاریخ انتشار: ۰۸:۲۵ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۱

مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: «پاسخ ایران به متن پیشنهادی آمریکا و اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که این متن را سازنده ندانسته است، حاکی از اصرار ایران بر مطالبات قانونی خود و مقاومت در مقابل باج خواهی آمریکاست».

به گزارش فارس، حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان با بیان این نکته گفت: چالش هسته‌ای ۲۰ ساله کشورمان با آمریکا و اروپا به وضوح نشان می‌دهد که حریف نگران تولید سلاح هسته‌ای از جانب ایران نیست، بلکه از آن به عنوان بهانه‌ای برای تحریم‌ها استفاده می‌کند و از آنجا که تحریم‌های اقتصادی تقریباً تنها اهرم باقیمانده در دست آمریکا برای مقابله با ایران اسلامی است، هرگز از آن دست نخواهد کشید.

وی افزود: از این روی مذاکره برای لغو تحریم‌ها آب در هاون کوبیدن است و با جرات می‌توان گفت که این مذاکرات راه به جائی نمی‌برد و می‌بینید که تاکنون از «ناکجا آباد»! بیرون نرفته است.

مدیر مسئول روزنامه کیهان در ادامه گفت: به عنوان مثال یکی از موارد اختلاف تاکید ایران بر تضمین آمریکا مبنی بر پایبندی به تعهداتش است و آمریکا با صراحت اعلام می‌کند که تضمین نمی‌دهد! خُب! این چه توافقی است که طرف مقابل حاضر نیست درباره عمل به تعهداتش تضمین بدهد؟! وقتی آمریکا اعلام می‌کند که حاضر نیست برای عمل به تعهداتش تضمین بدهد، با صراحت اعلام کرده است که اهل توافق نیست! یعنی مذاکره می‌کنیم که توافق نکنیم؟!

شریعتمداری گفت: نگاهی به چالش ۲۰ ساله بیندازید! انگار شرح وظیفه و دستور العملی که برای آژانس بین المللی انرژی اتمی تعریف شده است، پیشگیری از صنعت هسته‌ای صلح آمیز ایران، بازرسی‌های فراگیر از مراکز نظامی کشورمان به بهانه فعالیت هسته‌ای اعلام نشده! و ارائه اطلاعت نظامی ایران به آمریکا، اسرائیل و برخی از کشور‌های اروپائی است.

وی افزود: به گفته آقای اسلامی ریاست محترم سازمان انرژی اتمی ایران؛ صنعت هسته‌ای ایران کمتر از ۲ درصد از ظرفیت هسته‌ای جهان را تشکیل می‌دهد، اما ۲۵ درصد از بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران اختصاص یافته است!.

مدیر مسئول روزنامه کیهان در پاسخ به این سوال که چاره چیست؟ گفت: خروج از NPT. ما درپی تولید سلاح هسته‌ای نیستیم، ولی بیشترین فشار آژانس روی ایران متمرکز شده است و در همان حال هند، پاکستان و کره شمالی دارای سلاح اتمی هستند و عضو NPT هم نیستند.

شریعتمداری تصریح کرد: البته اسرائیل هم عضو NPT نیست و دارای سلاح هسته است. ولی رژیم صهیونیستی حساب دیگری دارد و باید از صفحه روزگار محو شود.

وی گفت: مواد ۳، ۴، ۵ و ۶ پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای یعنی همان ان پی تی بر مبادله دانش هسته‌ای میان کشور‌های عضو این پیمان تاکید دارد و تبادل تجهیزات مورد استفاده در بهره گیری صلح آمیز از این دانش را به کشور‌های عضو توصیه می‌کند، اما در مورد ایران فقط به فقط بر انجام بازرس‌های گسترده تاکید شده است!.

مدیر مسئول روزنامه کیهان افزود: فراز و نشیب‌های چالش ۲۰ ساله کمترین تردیدی باقی نمی‌گذارد که اگر اهل باج دادن نباشیم ــ که دولت کنونی اینگونه نیست ــ مذاکرات هرگز به نقطه‌ای نخواهد رسید که منافع کشورمان را در پی داشته باشد و سرانجام به این نتیجه می‌رسیم که تنها راه پیش رویمان خروج از NPT است. ماده ۱۰ معاهده ان پی تی، این حق را برای تمام کشور‌های عضو قائل شده است.

وی در پایان مذاکراه با آمریکا را به «شتر مجنون» در داستان ملای رومی تشبیه کرد و گفت: مجنون که آهنگ کوی لیلی داشت بر ناقه‌ای نشست که کره‌ای در شهر داشت. در مجنون شوق رفتن به کوی لیلی موج می‌زد، ولی ناقه که تاب دل کندن از کره خود را نداشت، قدم از قدم بر نمی‌داشت و چنین بود که به قول ملای رومی «یک دو روزه ره بدین احوال‌ها مانده مجنون در تردد سال‌ها» … مجنون در نهایت چاره کار را در آن می‌بیند که از ناقه پیاده شود و راه کوی لیلی را به پای خود بپیماید.

bato-adv
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
مسئولین فقط ادای مطالبات قانونی را در می آرند. جریان برجام شده مثل بحث پایان جنگ ایران و عراق، در برهه ای ایران می توانست با پذیرش آتش بس تمام خسارتها را دریافت کند و دست بالا را در ایجاد صلح داشته باشد اما آنقدر به واسطه کج فهمی بعض یها که امروز هم متاسفانه در قدرت قرار دارند بر طبل ادامه جنگ کوبیدند که پذیرش صلح و قطعنامه شد نوشیدن جام زهر.
الان هم ایران النهایه مجبور است برجام را بپذیرد و هرچه مقاوت بیشتری کند باید تاوان و باج بیشتری بدهد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
کسی حق ندارد نظرات شخصی و سلیقه خود را به مردم تحمیل کند . کسی حق ندارد در زندگی مردم بدون اجازه مردم دخالت کند چه برسد که آسیب بزند .
ناشناس
Canada
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
از زمانیکه عربستان و امارات درخواست روسیه را برای عدم افزایش تولید نفت پذیرفتند یعنی دقیقا ششماه پیش دیگر عربستان و امارات هدف موشک و حمله یمنیها قرار نگرفتند. طبیعی است که تا زمانیکه تولید نفت خود را به ضرر روسیه افزایش ندهند اصلا نه انگار یمن و عربستان جنگ داشتند و امنیت کامل عربستان و امارات تامین هست. همین هست که میگیم بحرانها و جنگها و تحریمها در خاورمیانه منشا خارجی و تسویه حساب قدرتها در خاورمیانه غیر مستقل دارد
بلندگو((
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
نمیشه!
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
ما چقدر بدبختیم که یک مشت مسئول بی لیاقت داریم و تریبون های بیت المال دست یک مشت هوچی گر افتاده
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۵
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین