مهندسان دانشگاه UNSW سیدنی به تازگی یک سیستم تشخیص حریق جدید طراحی کرده اند که میتواند با نظارت بر تغییرات سیگنالهای وایفای به نجات جان انسانها کمک کند.
فرارو- مهندسان دانشگاه UNSW سیدنی به تازگی یک سیستم تشخیص حریق جدید طراحی کرده اند که میتواند با نظارت بر تغییرات سیگنالهای وایفای به نجات جان انسانها کمک کند.
به گزارش فرارو، انفجار آزمایشی کنترلشده یک خودرو، که اخیرا توسط شرکت تونل بندر سیدنی برنامهریزی شده بود، توانست اثربخشی زیاد این فناوری را به نمایش بگذارد. محققان توانستند الگوهای متمایزی را در سیگنالهای رادیویی در طول آتش سوزی شناسایی کنند. هوش مصنوعی به کار رفته در نرم افزار آنها نیز به تجزیه و تحلیل محیط در هنگام آتش سوزی کمک میکند.
این سیستم قادر است با دقت زیادی تعیین کند که آیا تغییرات جوی ناشی از یک آتش سوزی واقعی است یا خیر و در صورت واقعی بودن، زنگ هشداری را به صدا درمی آورد و یا یک سیستم اسپرینکلر خودکار راه اندازی میکند. سیستمهای تشخیص آتش سوزی کنونی، عمدتاً مبتنی بر تصویربرداری حرارتی هستند و اغلب از طریق تشخیص سطوح دود یا تغییرات دما متوجه آتش سوزی میشوند. با اتکا به سطوح دود و تغییر دما، این سیستمها در برخی موارد به اشتباه بروز آتش سوزی را تشخیص میدهند. این سیستمها حتی گاهی وجود یک لوله اگزوز معیوب در یک وسیله نقلیه یا یک رادیاتور داغ را به آتش سوزی تعبیر میکنند.
این تیم توانستند فناوری جدید خود را طی یک آزمایش کنترل شده در نیمه شب در داخل تونل بندر سیدنی به نمایش بگذارند. پروفسور Seneviratne یکی از محققین این پروژه میگوید: «این اساساً یک فیزیک دبیرستانی نسبتا ساده است. آنچه ما داریم یک فرستنده و یک گیرنده است و میتوانیم بر سیگنالهای رادیویی هوا نظارت کنیم.» با تغییر دمای هوا، چگالی آن نیز تغییر میکند و این موضوع سبب تغییر سیگنال خواهد شد. دود و گازهای مختلفی مانند مونوکسید کربن که در هنگام آتش سوزی تولید میشود، نیز بر چگالی هوا تأثیر میگذارند و اطلاعات متمایزی بر روی گیرندهها به ثبت میرسانند.
آنها با استفاده از هوش مصنوعی تمام دادهها را تجزیه و تحلیل کرده و آنها را با نشانههای اولیه برای تشخیص آتش سوزی مقایسه میکنند. سیستم جدید از این واقعیت استفاده میکند که امواج وای فای که به عنوان حامل فرعی شناخته میشوند، فرکانسهای انتقال مختلفی دارند. همانطور که طول موجهای مختلف نور به طور منحصر به فرد توسط اجسام مختلفی تحت تاثیر قرار میگیرند، فرکانسهای مختلف وایفای نیز به روشهای مختلفی تحت تاثیر قرار میگیرند.
این تیم معتقد است که سیستم آنها را میتوان در طیف وسیعی از محیطها از جمله مکانهای صنعتی، ساختمانهای بلند تجاری و حتی در خانهها به کار برد. این سیستم علاوه بر حسگرهای بهبودیافته تر، ارزانتر از فناوری دوربین تصویربرداری حرارتی موجود است و نگهداری آن نیز آسانتر است.
منبع: techxplore