bato-adv
کد خبر: ۵۶۹۱۴۱
جمهوری اسلامی:

«توافق را بپذیرید و شر تحریم‌ها را از سر مردم کم کنید»

«توافق را بپذیرید و شر تحریم‌ها را از سر مردم کم کنید»

خود حضرات هم می‌دانند که هیچیک از تعهدات طرف آمریکائی ضامن اجرائی ندارند، ولی با اینحال کسی با ثبت شدن آن‌ها در کارنامه این هیأت و کارنامه دولت سیزدهم مخالف نیست بدین امید که برجام به فرجام برسد و باز هم گرفتار امروز و فردا نشود.

تاریخ انتشار: ۰۸:۳۱ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۱

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: روند کاهشی نرخ سکه و ارز در روز‌های اخیر و احساس نشاط روحی به وجود آمده در عموم مردم کشورمان بعد از انتشار اخبار مثبت درباره توافق برجامی که منجر به رفع تحریم‌ها خواهد شد، روشن‌ترین نشانه هستند برای دولتمردان جمهوری اسلامی که نشان می‌دهند معطل نگهداشتن مذاکرات برجامی به صلاح نیست.

آنچه این روز‌ها در افکار عمومی جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم مشاهده می‌شود و جستجو‌های کم‌سابقه‌ای که مردم به صورت لحظه به لحظه برای به دست آوردن اخبار مربوط به نتیجه مذاکرات برجامی و رفع تحریم‌ها می‌کنند، چند نکته برجسته و قابل تأمل را به مسئولین یادآور می‌شود که توجه به آن‌ها مقتضای حکمرانی مردم مدارانه است.

بزرگ‌ترین سرمایه هر نظام حکومتی، پشتوانه مردمی آنست. این پشتوانه فقط هنگامی وجود خواهد داشت که حکمرانان به افکار و تمایلات مشروع مردم توجه و اعتنا کنند و از پذیرفتن آن گریزان نباشند. حکمرانی صحیح این نیست که هرچه دولتمردان می‌خواهند انجام بدهند و از مردم انتظار انقیاد و تأیید داشته باشند. آن‌ها وکیل مردم هستند و هیچ وکیلی حق ندارد برخلاف نظر موکل خود عمل کند.

- ازجمله نکات برجسته‌ای که باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد اینست که مذاکره، مناسب‌ترین راه برای حل اختلافات و رسیدن به اهداف مورد نظر است. با قطع نظر از ایرادهائی که گرفته می‌شود و نقطه ضعف‌هائی که عده‌ای برای هیأت مذاکره کننده برمی‌شمرند، اکنون این واقعیت به صورت بسیار بارز و روشن برای همگان به اثبات رسیده که دولت سیزدهم نیز توسل به مذاکره را مناسب‌ترین راه برای نجات برجام می‌داند و با پیمودن این راه توانسته به نتایج مطلوبی نیز برسد.

- واقعیت مؤثر بودن تحریم در بحران اقتصادی کشور، نکته مهم دیگری است که اکنون هیچ مسئولی از مجموعه حکمرانی کشور درصدد انکار آن برنمی‌آید. هرچند ممکن است بعضی از آن‌ها به دلایلی که برای همگان قابل درک و فهم است آشکارا این واقعیت را به زبان نیاورند، ولی اطلاع داریم که همان‌ها نیز در موارد مقتضی به آن اعتراف کرده‌اند.

- در توافقی که اکنون مطرح است، تعهدات متعددی از طرف آمریکائی گرفته شده که هیأت مذاکره کننده آن‌ها را در ردیف امتیازات این دور از مذاکرات محسوب می‌کند. بسیار خوب، هیچ منعی برای اینکه هیأت مذاکره کننده فعلی این تعهدات طرف مقابل را به حساب امتیازاتی بگذارد که دریافت کرده و آن‌ها را ازجمله نقاط قوت دولت سیزدهم بداند وجود ندارد به این شرط که با معطلی‌های جدید همین امتیازات را هم از دست ندهد. البته خود حضرات هم می‌دانند که هیچیک از تعهدات طرف آمریکائی ضامن اجرائی ندارند، ولی با اینحال کسی با ثبت شدن آن‌ها در کارنامه این هیأت و کارنامه دولت سیزدهم مخالف نیست بدین امید که برجام به فرجام برسد و باز هم گرفتار امروز و فردا نشود.

- طرف ایرانی هم تعهداتی را پذیرفته که امری طبیعی در فرایند مذاکرات برای تأمین منافع بالاتر است. اینهم قابل قبول است بشرط اینکه به بهانه‌ای در دست افرادی در داخل تبدیل نشود برای به تأخیر انداختن اعلام نهائی توافق. مردم ایران از این تأخیر‌ها بسیار زیان کرده‌اند و نباید بیش از این متحمل زیان شوند.

در توافق اردیبهشت ۱۴۰۰ که توسط هیأت مذاکره کننده سابق به دست آمده بود، خروج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از لیست تحریم‌ها بخشی از آن توافق بود و حالا این موضوع به بعد از نهائی شدن توافق برجامی موکول شده است. این، یکی از زیان‌های به تأخیر انداختن پذیرش توافق است. در بخش اقتصادی، زیان‌های تأخیر در پذیرش توافق، به قدری زیاد است که زندگی عموم مردم را تحت تأثیر خود قرار داده و کاری کرده که اکنون مردم بی‌صبرانه منتظر شنیدن پذیرش توافق هستند.

- یکی از برجسته‌ترین نکات قابل تأمل اینست که دولت و مجلس توانستند با یک اجلاس کوتاه غیر علنی – که البته اخبارش علنی شد – به آسانی به تفاهم برسند و مقرر شد دولت سیزدهم می‌تواند بدون آنکه نیازی به مصوبه مجلس یازدهم داشته باشد، تفاهم‌نامه را بپذیرد. این، یعنی تقارن دولت سیزدهم و مجلس یازدهم «تقارن سعدین» است برخلاف تقارن دولت دوازدهم با مجلس دهم که مصوبه‌اش در تأیید برجام کام همین حضرات را چنان تلخ کرده بود که گوئی قهوه قجری به خوردشان داده‌اند. چشم حسود، کور باشد. شما توافق را بپذیرید و شر تحریم‌ها را از سر این مردم مظلوم کم کنید، ما هم این «تقارن سعدین» را به شما تبریک عرض خواهیم کرد.

bato-adv
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
نون کاسبان تحریم چی میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
خخخ. خوب بلدین. تحریم هم بردرارن البته خوبه. فقط یک سوال. بعد از تحریم ،لبنیات و گوشت و میوه و روغن و چیزای دیگه قیمت چی میشه. مثلا روغن که ۷۰ تومنه الان دوباره میشه ۱۲ تومن. ؟راستی وقتی هم که ۱۲ تومن بود تحریم بودیم.. الانم تحریم.ولی شده ۷۰ تومن.
بیدل
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
برجام را میپذیرند و تحریم ها هم برداشته خواهد شد و تنها اتفاقی که نمی افتد بهبود وضع ملت ایران است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اینها مشخص کردند که فقط و فقط زبان زور رو میفهمن. اگه کمی عقب بشینیم سوارمون میشن.
نه فقط امریکا بلکه همه طرفهای برجام باید تضمین مطمئن بدهند.
اگر قبول نکردن تضمین بدن و همچنین پرونده پی ام دی رو ببندن، به نظر اینجانب ایران باید بمب هسته ای بسازه، بعد بشون بگیم ما قصد نداشتیم بسازیم، اما شما ما رو مجبور کردید بسازیم،
حالا بفرمایید بیاید سر میز مذاکره ببینم حرف حسابتون چیه؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
يك لحظه فكر كن كه روسيه كه تمام برنامه اش تو كمبود انرژي در غرب هست اجازه بده برجام تاييد بشود تازه بشود چه منفعتي براي مردم دارد 400 ميليون دلار كه از انگليس گرفتند چي شد!
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۳۵
ناشناس
Canada
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اقای ظریف بدلیل گزارشات نادرست و غیر دقیق به ملت ایران و مقامات در مورد برجام اگر لایق پیگرد قانونی نباشد حداقل باید پاسخگو باشد چون برجام نه تنها و هرگز یک معاهده بین المللی نبود بلکه حتی به اندازه یک برگ قولنامه هم ارزش حقوقی ندارد چون در سرتاسر چند صد صفحه ان حتی یک امضا حتی در حد کارمند هیچکدام از کشورهای شرکت کننده در مذاکرات پای ان نیست. همین هست که ترامپ براحتی از ان خارج شد. معاهده بین المللی تعریف خود را دارد و اصلی ترین شرطش تصویب در کنگره با دو سوم ارا به عنوان معاهده هست. برجام حداکثر یک توافق لفظی در بین شرکت کنندگان بود که حتی امضا اوباما یا کری هم پای ان نیست و تنها بدلیل طولانی بودن این تواعق لفظی ان را روی کاغذ اوردند. اما چرا ترامپ براحتی از برجام و این توافق لفظی اوباما خارج شد چون ترامپ اوباما نبود و شخص دیگری بود و مجبور نبود توافق لفظی اوباما را رعایت کند. اما چرا ایران از این توافق لفظی خارج نشد چون اقای ظریف با بی دانشی خود نهایت هنرمندی را کرده بود و چاره ای برای ایران باقی نگذاشته

اصولا هیچ کشور و نظامی در دنیا مجبور به باقی ماندن در هیچ توافق لفظی نیست. حتی اگر برجام معاهده بین المللی هم بود باز هیچ کشوری مجبور به باقی ماندن در ان نبست مگر اینکه در جنگ نظامی شکست خورده باشد و اشغال شده باشد یا مستعمره باشد. انچه اقای ظریف میگفت که هیچ کشوری نمی تواند از برجام خارج شود چون موافقت بین المللی است فقط از دانش اقای ظریف بیرون امده بود. اما انچه کشورها را مجبور به باقی ماندن در معاهدات یا موافقت نامه های لفظی بین المللی میکند سود و زیان ان هست. یا ان توافق باید برای ان کشور سود داشته باشد یا خروج از ان برای ان کشور هزینه سنگین داشته باشد

اینجاست که میگوییم اقای ظریف یکی از ضعیف ترین و کم دانش ترین مذاکره کنندگان ایران و حتی دنیا بود چون برجام را کری و ...طوری بر او و در واقع ایران تحمیل کردند که خروج هیچ یک از کشورهای دخیل در این موافقت لفظی هیچ هزینه یا مانع حقوقی برای انها نداشت و برای همین ترامپ که دید بدلیل ممنوعیت ایران برای شرکتهای امریکایی برجام هیچ سودی برای امریکا ندارد براحتی از ان خارج شد. ولی در مقابل با هنرنمایی اقای ظریف خروج ایران از برجام بیشترین هزینه های ممکن از جمله بازگشت پرونده به شورای امنیت را دارد که حتی روسیه و چین هم نمی توانند ان را وتو کنند چون اقای ظریف از انها خواسته بود چون ایران موافقت کرده انها هم همکاری کنند!

برجام و هنرنمایی اقای ظریف و تیم مذاکره کننده مبحثی در حقوق بین الملل در دانشکده های علوم سیاسی برای دهها سال خواهد بود که چطور یک گروه مذاکره کننده کم دانش می تواند موفقت نامه لفظی را تایید کند و به ملت خود تحمیل کند که فقط یک فرد بیسواد که اصلا در عمرش حتی یک معامله نکرده ممکن است قبول کند. همین هست که تمام کشورهای شرکت کننده و اعضای شورای امنیت و کشورهای عدم تعهد و... با بک شرط برجام را نایید و حمایت کردند و انهم این بود که هرگز و هرگز برجام برای سایر موارد اختلافات احتمالی کشورها با اژانس در اینده استناد قرار نگیرد. هرگز.

البته خیلی دوستان خواهند گفت ظریف باسواد هست و انگلیسی! بلد هست و ما تند رفتیم و البته خیلی ها هم فوری میگویند جون منتقد ظریفیم پس حتما از معجزه هزاره یا ... حمایت میکنیم. برای این دوستان چون اقای ظریف از ۱۶ سالگی با بورسیه دولتی رفته امریکا و انگلیسی بلد شده ولی انگلیسی برای این دوستان بسیار سخت هست پس اقای ظریف دبپلمات هزاره هست. دیپلماتی که با نهایت بی دقتی و بی دانشی گزارش میداد چون برحام موافقت بین چند کشور هست امریکا نمی تواند از ان خارج شود! اگر استاندارهای علمی و شایسته سالاری علمی در کشور و وزارت خارجه حاکم بود اقای ظریف شاید در حد مترجم یکی از کنسولگریهای نه چندان مهم می توانست بصورت پاره وقت در خدمت کشور باشد و نه بیشتر. هر ۱۶ ساله ای وارد امریکا یا ژاپن یا چین شود و حتی مدرسه نرود بعد از چند سال زبان محلی را اگر بهتر بلد نشود حداقل در سطح اقای ظریف بلد خواهد بود. دانستن انگلیسی شرط لازم برای یک مذاکره کننده بین المللی می تواند باشد ولی هرگز و هرگز شرط کافی نیست. سندش هم برجام اقای ظریف و دوستان بورسیه ای که خدمت سربازی زمان جنگ خود را در نیویورک گذراندند تا انگلیسی یاد بگیرند.
بابی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
کل متن برجام از متن شما خیلی جمع و جور تره
ناشناس
Canada
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
ما که از اولش هم می دونستیم که شما چیزی نیستید. حداکثر سلحشوری شما فیلم گرفتن تو اتوبوس و بسیچ شدن برای گرفتن اعتراف است. حداقل اگه کره شمالی ملتش را به فنا داد به بمب رسید. شما فقط نرمش و جام بودید
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
کی به فکر مردمه
اگر مردم راحت باشن و بی دغدغه باز به فکر ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
یعنی شما واقعآ فکر میکنی بعد از پذیرش و توافق، وضع مردم خوب میشه؟!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اونوقت چطور شرکت فولاد مبارکه رو تاراج کنند؟
هزارها میلیارد خوردن تو فولاد مبارکه . رانت ، پولشویی، فامیل بازی ، قراردادهای هزارن میلیاردی با شرکت های چینی بی کیفیت. قرارداد های صوری با شرکتهای داخلی ترک تشریفات و .......
تحریم خوبه . منم جاشون بودم نمی ذاشتم. FATF واقعا بده . منم بودم قبول نمی کردم. چند ده همت پول در فولاد خورده شده . ارزش کل بازار این شرکت 300 همت هستش. می دونید یعنی چقدر پول مردم خورده شده. خدا لعنت کنه کسی رو که نمی تونه مسئولیتی رو انجام بده ولی اون رو قبول می کنه .
ناشناس
France
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
این روزنامه نماد ساده لوحی است. توافق را بپذیرید و همه چیز حل می شود. اخه ساده دل اگر دوباره خارج شدن چی. اتفاقا الان که غرب به بدبختی افتاده باید امتیاز گرفت.
ناشناس
Germany
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
خداوند بقیه شرها هم کم کند... ایران میشه بهشت ...مفت خور ها انگل ها اختلاس ... رانت خوار ها آقازاده.. ها .. اون که از سفره ملت مفت دزدی میکند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
روزنامه وزین جمهوری اسلامی یقین بدان توافق انجام خواهد شد دولتمردان و نمایندگان خوب می دانند در غیر این صورت در این مسند در دور بعد نخواهند بود. رای روحانی به خاطر برجام قبلی 4 میلیون اضافه شد. اگر برجام نبود احتمال اینکه روحانی یک دوره بیشتر رئیس جمهور نشود بیشتر بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
وزین رو خوب اومدی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
برخلاف تقارن دولت دوازدهم با مجلس دهم که مصوبه‌اش در تأیید برجام کام همین حضرات را چنان تلخ کرده بود که گوئی قهوه قجری به خوردشان داده‌اند. چشم حسود، کور باشد. شما توافق را بپذیرید و شر تحریم‌ها را از سر این مردم مظلوم کم کنید، ما هم این «تقارن سعدین» را به شما تبریک عرض خواهیم کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
ساده لوح عزیز کی گفته با پذیرش توافق شر تحریمها کم میشه؟ غرب با همکاری دوستان داخلی تازه فهمیده که چطور فشار خرد کننده تری به ملت ایران وارد کنه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
احسنت . اما کاسبان تحریم چه کنند؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
عالی و متین بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
سراسر ساده لوحی بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
آقا خره اگه با توافق شر تحریمها کم شدنی بود دفعه قبل حسن و دار دستش کرده بودن
بفهمید
#غربگدا
یک شهروند
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
چقدر نادان و بی ادب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
مطلب مقاله درست و دقیق بیان شده. یا نباید مذاکره میکردند یا حالا که یکسال قضیه کش پیدا کرده دیگر نباید سر تضمینهایی که همه می دانیم در صورت برگشتن فردی مقل ترامپ کشک به حساب خواهد آمد، توافق نهایی را معطل کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
آیا میدانید که از سال 2011 که نیروگاه بوشهر راه اندازی شده تا امروز حتی یک گرم از اورانیوم غنی شده در ایران در راکتور بوشهر استفاده نشده؟ روسیه اجازه استفاده از سوخت ایرانی رو نمی ده. ظریف اینو تو فایل صوتی معروف میگه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
که چی؟؟؟ خواستید مصرف کنید. اگر مصرف نکردید دلیل بر بی ارزش بودن فناوری بومی غنی سازی اورانیوم نیست. اینو بفهم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
مرگ بر کاسبان تحریم
م
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
واقعا دیگه خسته شدیم تحولی هرچه زودتر در زندگی اقتصادی ما مردم مورد نیاز مبرم است. بشتابید به خدا قسم در این مورد عجله کار شیطان نیست بلکه عین دشمنی با شیطان است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اتفاقا تو این مورد خاص هم عجله کار شیطانه، شک نکن، غرب تا مردم ما را به ذلت و بردگی نکشد دست بردار نخواهد بود.
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
تورو به هركى ميپرستین از همین حالا یه دشمن بتراشین که برجام که امضا شد کمبودِ دشمن نداشته باشیم !!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
همین که برجام امضا شود دیگر نیازی به دشمن نخواهید داشت. آنقدر مشکلات برایتان بتراشند که در داشتن دشمن خودکفا خواهید شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
شب نامه جمهوری اسلامی اینقدر نباید برای برجامی که نافرجام است عجله کند، همه میدانیم که غرب دست از تحریم و تهدید نخواهد کشید و همواره راه فریب و دروغ و بدعهدی را خواهد پیمود. پس اینقدر خودتان را ذوق زده نشان ندهید. ذوق زدگی شماها آنها را در سیاست خدعه و فریب و بدعهدیشان مصمم تر خواهد کرد. ارسال این گونه سیگنالهای مخرب برای طرف مقابل جز همراهی با غرب در تشدید تحریمها چیز دیگری هست؟؟؟ این کار شما چه از روی غفلت و چه از روی آگاهی صورت گرفته باشد خیانت به کشور است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
حاکمان بایداولین خط قرمزشان راحتی ورفاه مردم باشد همین وبس اگرراست می گویند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
این که میفرمایید از طریق برجام به دست نمی آید. اصلا بخشی از مشکلات امروز مملکت نتیجه برجام است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
افتادید به التماس برجام ....؟؟؟>!!!!@
بد بود که حالا خوب شد ...؟؟؟!!!
م زمین پرداز
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
اگر به امید واکنش هیجانی مثبت مردم و اقتصاد کسی معاهده ای امضا کنه که میدونه اجرا نمیشه یا دوام نداره باید صابون واکنش هیجانی منفی و نامیدکننده ناشی از عدم مفاد توافق یا پاره کردن مجددش توسط آمریکا رو به خودش بماله من تجربه سال 96 و 97 رو دیدم که به امید اجرای مفاد برجام سرمایه گذاری هایی توسط شرکت ها و بنگاه های اقتصادی شد که با خروج ترامپ از برجام همش خاکسترشد که در مقابلش سرمایه گذاری خارجی که که به واسطه برجام تو کشور شد هیچ حساب میشه. من با اینکه اون موقع خیلی به برجام امیدوار بودم الان نگرانم که همون تجربه دوبار تکرار بشه
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین