bato-adv
کد خبر: ۵۶۵۵۶۸

تصاویری تاریخی از بندر ویران شده بیروت در زمان امپراتوری عثمانی

تصاویری تاریخی از بندر ویران شده بیروت در زمان امپراتوری عثمانی

امپراتوری عثمانی تصمیم گرفت بندر بیروت را در سال ۱۸۸۰ بازسازی کند. هدف از این کار تقویت ارتباط تجاری بین بیروت و استانبول بود. ساخت آن در زمان سلطنت عبدالحمید آغاز شد و تقریباً دو سال طول کشید. در نتیجه گمرک، اداره بازرگانی، انبار، پناهگاه و ریل قطار در بندر ساخته شد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۱

گفته می‌شود بندر بیروت لبنان که دو سال پیش بر اثر انفجاری مهیب ویران شد، در دوره عثمانی و توسط سلطان عبدالحمید دوم بازسازی و مدرن سازی شده است.

به گزارش فرارو، سهیل مونیمین، رئیس بنیاد میراث ما در بیروت گفت که او عکس‌هایی از بندر به دست آورده که مربوط به زمان سلطنت عبدالحمید دوم است.

در انفجار بزرگی که در ۴ آگوست ۲۰۲۰ در لبنان روی داد، بندر بیروت که منبع مهم درآمد این کشور را تشکیل می‌دهد، تا حد زیادی غیرقابل استفاده شد. سیلو‌های انبار غلات در این بندر نیز دو روز پیش فروریخت.

اساس یک بندر مدرن در دوره عثمانی برای بندر نیمه قابل استفاده بیروت و کمک به اقتصاد این کشور گذاشته شد.

سهیل مونیمین یکی از افرادی است که تحقیقات مهمی در مورد تاریخ بندر که در زمره آثار مهم عثمانی است، انجام می‌دهد. او که توانست به آرشیو عثمانی در استانبول دسترسی پیدا کند، گفت که عکس‌هایی از بندر را کشف کرده که نشان می‌دهد در زمان سلطنت عبدالحمید دوم بازسازی شده است.

مونیمین اظهار داشت که بر اساس عکس‌هایی که به دست آورده است، بازسازی بندر در دهه ۱۸۹۰ در زمان سلطنت سلطان عبدالحمید دوم انجام شده است.

وی بیان کرد که این بندر هزاران سال سابقه دارد، اما سلاطین عثمانی در نوسازی اصلی آن و اتصال کامل آن به مسیر‌های تجارت جهانی نقش بسزایی داشتند.

این مورخ یادآور شد که لبنان از سال ۱۵۱۶ تا ۱۹۱۸ تحت حاکمیت امپراتوری عثمانی بود.

او می‌گوید: دولت عثمانی تصمیم گرفت بندر بیروت را در سال ۱۸۸۰ بازسازی کند. هدف از این کار تقویت ارتباط تجاری بین بیروت و استانبول بود. ساخت آن در زمان سلطنت عبدالحمید آغاز شد و تقریباً دو سال طول کشید. در نتیجه گمرک، اداره بازرگانی، انبار، پناهگاه و ریل قطار در بندر ساخته شد.

مونیمین با بیان اینکه قبل از تصمیم نوسازی تنها یک ترمینال در بندر وجود داشت و مرکز اداری و گمرکی وجود نداشت، تاکید کرد: این بندر پس از اجرای این پروژه اهمیت بین المللی پیدا کرد.

این مورخ لبنانی با اشاره به اینکه اتصال این بندر به راه آهن دمشق-بیروت یک تصمیم بسیار راهبردی بود، تصریح کرد: به همین مناسبت ارتباطات تجاری قوی بین بیروت و کشور‌های اروپایی ایجاد شد.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین