bato-adv

فسیل عجیبی که راز ساکنان اولیه آمریکا را فاش کرد!

فسیل عجیبی که راز ساکنان اولیه آمریکا را فاش کرد!

دانشمندان می‌گویند بررسی‌های عمیق فسیلی که در جنوب چین کشف شده، به گونه‌ای شگفت انگیز خاستگاه اولیه نخستین ساکنان آمریکا را آشکار می‌سازد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۲۵ تير ۱۴۰۱

فرارو- پس از گذشت ۱۰ سال از کشف فسیل یک انسان اولیه در غاری در استان یوننان چین، تجزیه و تحلیل DNA آن سرانجام پرده از اسرار آن گشود. اکنون نه تنها می‌دانیم که این فسیل متعلق به چه کسی است بلکه مهمتر از آن می‌دانیم که نوادگان بعدی آن اکنون در کجا زندگی می‌کنند.

به گزارش فرارو، محققان آکادمی علوم چین با ارزیابی توالی‌های هسته‌ای و میتوکندریایی استخراج شده از جمجمه ۱۴۰۰۰ ساله، دریافتند که این فسیل متعلق به یک زن است که Mengzi Ren لقب گرفته. اما جدای از تعیین هویت جنسی این فسیل، دانشمندان می‌گویند که یافته‌های آن‌ها همچنین به گونه‌ای شگفت انگیز پیوند این فرد با گروه‌هایی را به اثبات می‌رساند که در واقع اولین افرادی هستند که پا به قاره آمریکا نهادند.

از زمان کشف این فسیل در سال ۲۰۰۸، دانشمندان تعداد قابل توجه دیگری از فسیل‌های انسان‌های اواخر دوره پارینه سنگی را در مالو دونگ (غار گوزن سرخ) در جنوب غربی چین پیدا کردند، اما شناسایی دقیق این فسیل‌ها کار دشواری به نظر می‌رسید. دانشمندان توضیح می‌دهند که بدون کلاژن کافی برای تجزیه و تحلیل تاریخ‌گذاری کربن، سن این فسیل‌ها را فقط می‌توان از روی ویژگی‌های اطراف محل پیدا شدن، تخمین زد. حتی به درستی مشخص نبود که آیا استخوان‌های جمجمه و استخوان ران، همگی متعلق به یک فرد هستند یا خیر.

فسیل عجیبی که راز ساکنان اولیه آمریکا را فاش کرد!

غار مالو دونگ (گوزن سرخ) در جنوب غربی چین

با این همه دانشمندان از همان ابتدا باور داشتند که فردی که این استخوان‌ها به او تعلق داشته، ترکیبی منحصر به فرد از ویژگی‌های انسان‌های باستانی و امروزی را دارا بوده است. برای یافتن جایگاه دقیق Mengzi Ren در شجره نامه دقیق گونه‌های انسانی، دانشمندان تحقیقات بسیار گسترده‌ای بر روی DNA این فرد انجام دادند. از آنجایی که DNA میتوکندری فقط از طریق تخمک مادر منتقل می‌شود، دانشمندان می‌توانند دودمان مادرسالاری او را به عنوان شاخه‌ای منقرض شده که اکنون تنها توسط دو جمعیت فرعی امروزی نشان داده می‌شود، شناسایی کنند.

بررسی‌های دقیق DNA ارتباط نزدیک این زن با انسان‌های امروزی از نظر آناتومی را تأیید کرد. بینگ سو، باستان شناس آکادمی علوم چین می‌گوید: «تکنیک بررسی DNA باستانی ابزاری واقعا قدرتمند است. این تکنیک به طور قطع به ما ثابت می‌کند که ساکنان غار گوزن سرخ، به‌رغم ویژگی‌های ریخت‌شناختی غیرمعمولشان، به گونه انسان‌های امروزی تعلق دارند.» دانشمندان می‌گویند Mengzi Ren بیشتر از مردم شمال با جمعیت‌های جنوب چین امروزی مرتبط است، اما با مردمی که اکنون در جنوب شرق آسیا زندگی می‌کنند، اشتراکات کمتری دارد.

پیش از این نیز دانشمندان باور داشتند که گروهی از جمعیت‌های ساکن در مناطق شمالی چین، بنا به دلایلی که هنوز روشن نیست، خطر کرده و از یخ‌هایی که در هزاران سال پیش فضای بین قاره آسیا و آمریکا را پوشانده بود، گذر کردند و خود را به دشت‌های شمالی آمریکا رسانده اند. پیوند DNA منگزی رن با توالی‌هایی از این جمعیت‌های شمالی به این معنی است که اکنون شواهد قوی از پیوند بین جمعیت‌های آسیایی مدرن و اولین ساکنان آمریکا وجود دارد.

به گفته دانشمندان چنین داده‌هایی نه تنها به ما کمک می‌کنند تصویر کامل‌تری از نحوه مهاجرت اجدادمان ارائه کنیم، بلکه حاوی اطلاعات مهمی در مورد چگونگی تغییر ظاهر فیزیکی انسان‌ها، مانند تغییرات رنگ پوست، برای سازگاری با محیط‌های جدید در طول زمان است. آن‌ها امیدوارند این استخوان‌ها، جزئیات بیشتری از نحوه سفر و اسکان این گروه‌های جمعیتی در قاره جدید را روشن کند. نتایج این تحقیق در نشریه Current Biology منتشر شده است.

منبع: sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین