یم هوش مصنوعی متا یک ابتکار تحقیقاتی جدیدی را برای بهبود استنادات ویکیپدیا راهاندازی کرده است. منبع قابل استناد، مجموعه داده جدیدی از ۱۳۴ میلیون صفحه وب عمومی است. متا میگوید این کتابخانه منبع باز که Sphere نام دارد، بزرگتر و پیچیدهتر از هر مجموعهای است که تاکنون برای چنین تحقیقاتی استفاده شده است.
فرارو-بنیاد ویکیمدیا، سازمان غیرانتفاعی که بر ویکیپدیا نظارت دارد، مرتبا راه حلهای جدیدی برای مبارزه با انتشار اطلاعات غلط در این دانشنامه را بررسی میکند. این بنیاد اخیرا در تلاش های جدید خود از قدرت هوش مصنوعی بهره برده است.
به گزارش فرارو، تیم هوش مصنوعی متا یک ابتکار تحقیقاتی جدیدی را برای بهبود استنادات ویکیپدیا راهاندازی کرده است. مراجعی که برای تأیید اطلاعات موجود در ویکی پدیا استفاده میشوند، اغلب ناقص یا نادرست هستند.
مسئولان بررسی صحت مطالب ویکی پدیا، پاورقیها را دوبار بررسی میکنند؛ اما زمانی که تعداد مقالات جدید به بیش از ۱۷۰۰۰ مقاله در ماه میرسد، آنها در بررسی به مشکل میخورند. این مقیاس سبب استفاده از قابلیت یادگیری ماشینی به جای نیروی انسانی در این زمینه شده است. تیم متا میگوید این اولین مدلی است که میتواند صدها هزار مقاله را به طور خودکار اسکن و صحت آنها را بررسی کند. منبع قابل استناد، مجموعه داده جدیدی از ۱۳۴ میلیون صفحه وب عمومی است. متا میگوید این کتابخانه منبع باز که Sphere نام دارد، بزرگتر و پیچیدهتر از هر مجموعهای است که تاکنون برای چنین تحقیقاتی استفاده شده است.
به منظور یافتن منابع مناسب برای این کار، محققان الگوریتمهای خود را بر روی ۴ میلیون استناد ویکی پدیا بررسی کرده اند. این الگوریتم، سیستم را قادر میسازد تا یک منبع واحد را برای تأیید اعتبار هر عبارت در نظر بگیرد. اگر مطلبی نامربوط به نظر برسد، این سیستم منبع بهتری با یک متن خاص که این ادعا را تایید میکند، پیشنهاد میدهد. سپس یک ویرایشگر انسانی این پیشنهاد را بررسی و تایید میکند. این تیم اکنون قصد دارد تحقیقات خود را به یک سیستم جامع تبدیل کند. آنها قصد دارند به مرور زمان پلتفرمی ایجاد کنند که ویراستاران ویکیپدیا بتوانند از آن برای شناسایی و حل و فصل سیستماتیک مشکلات استنادات غلط استفاده کنند.
متا این پروژه را منبع باز در نظر گرفته است تا محققان خارجی بتوانند ابزارهای جدیدی برای توسعه سیستمهای زبان هوش مصنوعی خود ارائه دهند. نویسندگان این مطالعه میگویند:« نتایج ما نشان میدهد که یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی همراه با انسانها میتوانند برای بهبود قابلیت تأیید ویکیپدیا استفاده شوند. ما امیدواریم که بتوانیم از این سیستم برای کمک به تلاشهای راستیآزمایی و افزایش قابلیت اعتماد عمومی اطلاعات آنلاین استفاده کنیم.»
منبع: thenextweb