نیروهای امنیتی اندکی پیش از حمله مردم به اقامتگاه ریاستجمهوری، گوتابایا راجاپاسکا را به مکانی امن منتقل کردند. گفته شده است او پس از فرار از محل اقامت خود به یک کشتی نیروی دریایی که به سمت آبهای سرزمینی در جنوب سریلانکا در حرکت بوده، منتقل شده است.
پس از اشغال کاخ ریاستجمهوری و به آتشکشیدن دفتر نخستوزیری، گوتابایا راجاپاسکا، رئیسجمهور و همچنین رانیل ویکرماسینگه، نخستوزیر سریلانکا اعلام کردند روز ۱۳ جولای (۲۲ تیر) از سمتهای خود کنارهگیری میکنند.
به گزارش تسنیم، وضعیت دشوار معیشتی در پی بحران اقتصادی در سریلانکا دهها هزار معترض خشمگین را به خیابانهای کلمبو، بزرگترین شهر سریلانکا، کشاند. معترضان روز شنبه ۱۹ تیر (۹ جولای) به مقر و همچنین دفتر ریاستجمهوری هجوم برده و خواستار استعفای رئیسجمهور شدند.
گروهی دیگر نیز به اقامتگاه خصوصی نخستوزیر رفته و آنجا را به آتش کشیدند. بنا بر گزارشها سربازان محافظ برای ممانعت از هجوم معترضان تیر هوایی شلیک کردند.
گوتابایا راجاپاسکا، رئیسجمهور و رانیل ویکرماسینگه، نخستوزیر سریلانکا به هنگام حمله مردم خشمگین در این مکانها نبودند. آنها هر دو اعلام کردند روز چهارشنبه ۲۲ تیر (۱۳ جولای) از سمتهای خود کنارهگیری خواهند کرد. یک سخنگوی پارلمان به رسانهها گفت رئیسجمهور برای اطمینان از انتقال منظم قدرت به زمان نیاز دارد.
به گزارش دویچهوله، نیروهای امنیتی اندکی پیش از حمله مردم به اقامتگاه ریاستجمهوری، گوتابایا راجاپاسکا را به مکانی امن منتقل کردند. گفته شده است او پس از فرار از محل اقامت خود به یک کشتی نیروی دریایی که به سمت آبهای سرزمینی در جنوب سریلانکا در حرکت بوده، منتقل شده است.
سریلانکا از چندین ماه پیش شاهد تظاهرات و تجمعهای اعتراضی بوده که بعضی از آنها نیز با خشونت همراه بودهاند. کاهش شدید ارزش پول ملی و گران شدن مایحتاج روزمره موجب شده تا این کشور در حال حاضر در بحبوحه سختترین بحران اقتصادی خود بسر برد که در چند دهه اخیر بیسابقه بوده است. مردم همچنین رئیسجمهور را به سوءمدیریت متهم میکنند. رکود گردشگری ناشی از همه گیری کرونا نیز ضربات اقتصادی سنگینی را به کشور وارد کرده است.
هرچند دولت سریلانکا به مردم وعده اصلاحات داده بود، اما با این حال این وعدهها نیز نتوانست موجب فروکش کردن شعلههای خشم معترضان شود.
دولت سریلانکا به دلیل بحران اقتصادی قادر به تأمین و واردات کالاهای اساسی نظیر مواد غذایی، سوخت و دارو نبوده است. مقامات این کشور اخیرا از صندوق بینالمللی پول و چند کشور نظیر روسیه، هند و چین درخواست کمک کردند. یک نهاد وابسته به سازمان ملل در ماه ژوئن هشدار داده بود وضعیت وخیم اقتصادی میتواند بحران گرسنگی حاکم بر سریلانکا را تشدید کند.