بسیاری از پزشکان توصیه میکنند افرادی که دارای پوست مستعد هستند، برای پیشگیری از ابتلا به آکنه، از خوردن مواد غذایی همچون شکلات اجتناب کنند، اما مطالعات جدید میگوید که هنوز ارتباط معنا داری میان شکلات و آکنه یافت نشده است.
فرارو- آکنه یکی از عوارض بسیار شایع پوستی است که تعداد زیادی از افراد به ویژه نوجوانان و جوانان را درگیر کرده است. به طور معمول به چنین افرادی توصیه میشود که از خوردن برخی مواد غذایی از جمله شکلات اجتناب کنند، اما آیا واقعا خوردن شکلات باعث آکنه میشود؟
به گزارش فرارو، بسیاری از متخصصان پوست وقتی با پرسشی در خصوص پارادوکس شکلات و آکنه مواجه میشوند، ترجیح میدهند تا فرد را از خوردن آن منصرف کنند، اما دکتر فاریس، یک متخصص پوست از آکادمی پوست آمریکا پاسخ به این سادگی نیست. به عبارت دیگر، در حال حاضر هیچ پاسخ قطعی در این باره وجود ندارد و مطالعات متعدد صورت گرفته، سرشار از نتایج متناقض است.
از نظر رژیم غذایی و نحوه تأثیر آن بر پوست، دادههای زیادی برای تأیید این ادعا وجود دارد که غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا، که غذاهایی با قند تصفیه شده و کربوهیدراتهای بالا، مانند تنقلات فرآوری شده، نان و نوشیدنیهای شیرین هستند، میتوانند باعث تحریک پوست مستعد به آکنه شوند. دکتر فاریس موافق است که افزایش ناگهانی انسولین ممکن است باعث تشدید آکنه شود، به همین دلیل است که توصیه میکند از چنین غذاهایی اجتناب کنید. با این حال، محققان هنوز ارتباط مستقیمی بین آکنه و شکلات پیدا نکردهاند.
او اضافه میکند که شکلاتی که بچههای معمولی میخورند دارای درصد نسبتاً کمی کاکائو واقعی است و به طور معمول با کارامل شیرین، رنگ و آب نبات فرآوری میشوند. او معتقد است که شکلات به خودی خود احتمال کمتری برای ایجاد آکنه دارد و انگشت اتهام را به سایر مواد افزودنی موجود در شکلات نشانه میرود. در واقع به باور برخی کارشناسان، این شکلات نیست که زمینه ایجاد آکنه را فراهم میکند بلکه برخی از مواد افزودنی که به طور معمول با افزایش انسولین بدن مرتبط هستند، سبب این عارضه هستند. به هر روی، تأثیر برخی غذاها بر ایجاد آکنه قطعی است و کارشناسان توصیه میکنند که افراد مبتلا به این عارضه همیشه لیستی از غذاهایی را که سبب ایجاد اکنه در آنها میشود را یاداشت کرده و تا حد امکان از مصرف آنها خودداری نمایند.
منبع: science-a2z
ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو