November 25 2024 - دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
سوناری زن باردار هندی زیر آفتاب سوزان در مزارع پر از خربزههای زرد روشن در جیکبآباد، شهری در ایالت سند پاکستان که ماه گذشته تبدیل به گرمترین شهر روی زمین شد، کار میکند.
به گزارش فرارو، همسایه ۱۷ ساله او که چند هفته پیش زایمان کرد، در دمایی که میتواند بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد (۱۲۲ فارنهایت) باشد، دوباره کار میکند و نوزادش روی پتویی در سایه در همان نزدیکی خوابیده است.
سوناری که در اواسط ۲۰ سالگی است، میگوید: وقتی گرما فرا میرسد و باردار هستیم، احساس استرس میکنیم. او در مزرعهای در حومه جیکبآباد خربزهها را جمع آوری میکند.
آنها کار را هر روز از ساعت ۶ صبح با یک استراحت کوتاه هنگام ظهر برای کارهای خانه و آشپزی شروع میکنند و تا غروب آفتاب فعالیت دارند. آنها درد پا، غش و بی حالی و اذیت شدن در هنگام شیردهی را از مشکلات خود توصیف میکنند.
این زنان در جنوب پاکستان و میلیونها نفر مانند آنها در سراسر جهان در لبه شدید تغییرات آب و هوایی قرار دارند.
تقریباً ۲۰۰ هزار ساکن جیکبآباد به خوبی از شهرت خود به عنوان یکی از گرمترین شهرهای جهان آگاه هستند. در این منطقه لطیفه جالبی رایج است و گفته میشود: «اگر به جهنم برویم، یک پتو برمی داریم».
در جیکبآباد ماه گذشته دمای هوا به ۵۱ درجه سانتیگراد (۱۲۴ فارنهایت) رسید، که به گفته مقامات محلی هواشناسی برای آن زمان از سال بسیار غیرعادی بود.
لیزا خان، یک امدادگر، با اشاره به وضعیت اسفناکی که بسیاری از زنان در جیکبآباد و منطقه سند با آن روبرو هستند، گفت: هیچکس آنها را نمیبیند، هیچکس به آنها اهمیت نمیدهد.
او در هفتههای اخیر سه مرکز پاسخگویی به گرمازدگی راهاندازی کرده است. خان که در شهرهای سردتر پاکستان زندگی کرده است، به زادگاه خود بازگشته است، زیرا میخواست صدای زنان در منطقه محافظهکار پاکستان باشد. این جوان ۲۲ ساله گفت: این روزها من ۲۴ ساعته کار میکنم.
شرایط سختی که بسیاری از زنان با آن مواجه بودند در ۱۴ می، زمانی که دمای هوا در جیکبآباد به ۵۱ درجه سانتیگراد رسید، در کانون توجهات قرار گرفت و آن را به گرمترین شهر جهان در آن زمان تبدیل کرد.
نازیه، مادر جوان پنج فرزند، در حال تهیه ناهار بود. اما بدون تهویه مطبوع یا پنکه در آشپزخانه به زمین افتاد و به بیمارستانی در نزدیکی منتقل شد و در آنجا اعلام شد که او بر اثر گرمازدگی مشکوک جان خود را از دست داده است.
مقامات بهداشتی منطقه به درخواستها برای اظهارنظر در مورد سابقه مرگ و میر ناشی از گرما در سالهای اخیر در جیکبآباد یا به طور خاص در مورد پرونده ناریه پاسخی ندادند.
یکی از بستگان گفت که جسد او روز بعد به روستای اجدادی اش برده شد تا دفن شود و فرزندانش، ازجمله کودک یک سالهاش که هنوز شیر میخورد، مرتب برای مادرشان گریه میکردند.
فقر گسترده و قطع مکرر برق به این معنی است که بسیاری از مردم نمیتوانند هزینههای مالی خود را بپردازند یا از تهویه مطبوع یا حتی گاهی از یک پنکه برای خنک کردن خانه استفاده کنند.
در یکی از محلههای مسکونی شهر جیکبآباد، یک گاری که توسط الاغ کشیده میشود ظروف ۲۰ لیتری آب را به ساکنان تحویل میدهد. اکثر ساکنان جیکبآباد به چنین تحویل آب متکی هستند که میتواند بین یک پنجم تا یک هشتم درآمد ناچیز یک خانوار هزینه داشته باشد. با این حال، اغلب کافی نیست و برخی از خانوادهها مجبور به جیره بندی هستند.
مقامات محلی گفتند که کمبود آب تا حدی به دلیل قطع برق است. همچنین کمبود شدید آب در سرتاسر ایالت سند وجود دارد.
بر اساس مطالعه انجام شده از اواسط دهه ۱۹۹۰ در مورد این موضوع، زنان باردار که برای مدت طولانی در معرض گرما قرار میگیرند، بیشتر در معرض خطر مردهزایی و زایمانهای زودرس هستند.
بر اساس این متاآنالیز که توسط چندین موسسه تحقیقاتی در سطح جهان انجام شد و در سپتامبر ۲۰۲۰ در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شد، به ازای هر ۱ درجه سانتیگراد افزایش دما، تعداد مردهزایی و زایمانهای زودرس حدود ۵ درصد افزایش مییابد.
زنان به ویژه در برابر افزایش درجه حرارت در کشورهای فقیر در خط مقدم تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر هستند، زیرا بسیاری از آنها چارهای جز کار در دوران بارداری خود و بلافاصله پس از زایمان ندارند.
زنان در پاکستان و بسیاری از مکانهای دیگر معمولاً غذای خانواده را روی اجاقهای داغ یا آتش میپزند، اغلب در اتاقهای تنگ و بدون تهویه یا خنککننده.
سیسیلیا سورنسن، مدیر کنسرسیوم جهانی اقلیم و آموزش بهداشت در دانشگاه کلمبیا میگوید: اگر در کنار آتش داغ در حال پخت و پز هستید، علاوه بر گرمای محیط، بار آن گرما را متحمل میشوید که وضعیت را بسیار خطرناکتر میکند.
جنوب آسیا در ماههای اخیر دچار گرمای غیرقابل تحملی شده است. به گفته دانشمندان در World Weather Attribution، یک همکاری تحقیقاتی بینالمللی، موج گرمای شدیدی که در ماه آوریل پاکستان و هند را سوزانده بود، ۳۰ برابر بیشتر احتمال دارد که به دلیل تغییرات آب و هوایی رخ دهد.