bato-adv

«چگونه آدمکش استخدام کنیم»؛ حقایقی تکان‌دهنده از «دارک‌وب»

«چگونه آدمکش استخدام کنیم»؛ حقایقی تکان‌دهنده از «دارک‌وب»
مستند «چگونه آدمکش استخدام کنیم» (How to Hire a Hitman) جستجویی در محیط اینترنتی «دارک وب» است که حقایق تکان‌دهنده‌ای را دربارۀ جامعۀ انسانی و خشم و کینه‌های نهفته در آن آشکار می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۸ - ۰۳ تير ۱۴۰۱
فرارو- «چگونه آدمکش استخدام کنیم» یک مستند تحقیقی دو قسمتی از کانال ۴ تلویزیون انگلستان است که امکان استخدام آدمکش در محیط اینترنتی «دارک وب» را بررسی می‌کند. محققی که جستجو‌های این مستند را به عهده دارد، یک بلاگر و پژوهشگر مسائل جنایی به اسم یینکا بوکینی (Yinka Bokinni) است. یینکا جستجوی خود را از یک سایت غیرقانونی به اسم «بِسا مافیا» شروع می‌کند. این سایت مدعی است که در ازای پولی که کاربران از طریق رمزارز پرداخت می‌کنند، خدمات مختلفی از جمله ایجاد آتش‌سوزی و استخدام تک‌تیرانداز را ارائه می‌کند؛ کار‌هایی که بر طبق ادعای سایت، قرار است تبهکاران اهل آلبانی آن‌ها را انجام بدهند.
 
به گزارش فرارو؛ این مستند علاوه بر موضوع تکان‌دهنده و جالب‌توجه، شیوۀ روایت خوبی هم دارد و در قسمت اولش اطلاعات و حقایق غافلگیرکننده‌ای را به مخاطب ارائه می‌کند. اگر شما جزء کسانی باشید که فکر می‌کنند هر جور جنایتی از طریق محیط دارک‌وب به آسانی قابل انجام است، احتمالا با دیدن این مستند تا حدی نظرتان تغییر خواهد کرد. در ابتدای مستند یینکا این سوال را مطرح می‌کند که «آیا واقعا با یک کلیک می‌شود قاتل استخدام کرد؟» و بعد ادامه می‌دهد که «اگر اینطور باشد چطور می‌توانیم احساس امنیت کنیم؟».
«چگونه آدمکش استخدام کنیم»؛ حقایقی تکان‌دهنده از «دارک‌وب»
اما بعد معلوم می‌شود که ظاهرا با یک کلیک نمی‌شود آدمکش اجیر کرد؛ دست‌کم در سایت «بسا مافیا» نمی‌شود. تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که این سایت در واقع یک جور تله برای کلاهبرداری است. کاربر رمزارز را پرداخت می‌کند، اما بعد دیگر خبری نمی‌شود. البته صرف‌نظر از تقلبی یا واقعی بودن سایت‌ها، صرف وجود آن‌ها خودش واقعیت ترسناک و تکان‌دهنده‌ای است، چون نشان می‌دهد که آدم‌های زیادی هستند که واقعا قصد دارند آدم‌های دیگری را بکشند.
 
یکی از موضوعاتی که یینکا در این مستند دنبال می‌کند ماجرای قتل زنی به اسم امی آلوین است. شش ماه قبل از اینکه او به قتل برسد، یک خبرنگار نام او را به عنوان کسی که باید کشته شود در سایت بسا مافیا می‌بیند و به اف‌بی‌آی اطلاع می‌دهد. اما اف‌بی‌آی قضیه را جدی نمی‌گیرد تا اینکه بعد از مدتی امی در رختخوابش با شلیک گلوله به قتل می‌رسد. قضیه از این قرار بوده که شوهر امی ابتدا برای کشتن همسرش متوسل به سایت‌های استخدام آدمکش می‌شود، اما وقتی می‌بیند که آن‌ها قرار نیست واقعا کاری بکنند، خودش دست به کار می‌شود و ماشه را می‌کشد!
«چگونه آدمکش استخدام کنیم»؛ حقایقی تکان‌دهنده از «دارک‌وب»
در قسمت دوم مستند، یینکا به دنبال سایر قربانیان بالقوه‌ای می‌گردد که اسمشان را در سایت‌های استخدام آدمکش پیدا کرده است. تحقیقات او نشان می‌دهد که هم آدم‌هایی که سفارش قتل را ثبت می‌کنند و هم قربانیان بالقوۀ آن‌ها آدم‌های کاملا معمولی هستند و نه تبهکاران حرفه‌ای. بیشتر این آدم‌ها کسانی هستند که می‌خواهند همسایه، همکار یا همسر سابقشان از بین برود.
 
این مستند واقعا دل‌آشوب کننده است. اینکه در زیر پوست اجتماع انسانی چه نیت‌ها و تلاش‌های شومی ممکن است در جریان باشد، احساس خیلی ناخوشایندی به آدم می‌دهد. خطرات محیط دارک‌وب را هم در این مستند بیشتر می‌شود احساس کرد؛ شاید سایت «بسا مافیا» تقلبی باشد، اما همین که می‌شود در محیط اینترنت چنین سایت‌هایی را راه‌اندازی کرد، اصلا خبر خوبی نیست و تصویر امیدوارکننده‌ای از آیندۀ اینترنت به ما نمی‌دهد.
 
منبع: theguardian.com
برچسب ها: مستند دارک‌وب
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین