رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی بهتازگی اعلام کرده که ۱۳ میلیون جوان مجرد در کشور داریم، از این ۱۳ میلیون مجرد حدود پنج میلیون نفرشان بانوان هستند و ۵۵ درصد از بانوان مطلقه ازدواج نمیکنند.
پس از جدایی و طلاق برای بیشتر افراد به ویژه زنان شرایطی پیش میآید که نیاز به مدیریت دارد وگرنه باعث گرفتن تصمیمهای اشتباه خواهد شد.
به گزارش خراسان، «علیرضا زالی»، رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی بهتازگی اعلام کرده که ۱۳ میلیون جوان مجرد در کشور داریم، از این ۱۳ میلیون مجرد حدود پنج میلیون نفرشان بانوان هستند و ۵۵ درصد از بانوان مطلقه ازدواج نمیکنند. (منبع خبر: فرارو). به همین بهانه، لازم دیدیم به رایجترین اشتباهات زنان طلاق گرفته اشاره کنیم تا بتوانند زندگی بهتری پس از طلاق برای خودشان رقم بزنند.
افراد طلاق گرفته به ویژه زنان، اولین چیزی که بعد از جدایی مدام از خود میپرسند این است که گناه من چه بود و کدام قسمت زندگی من مقصر بودم که این اتفاق افتاد؟ او هر چقدر هم که تلاش کند تا با پرت کردن حواسش یا انجام کارهای مختلف از این افکار فرار کند، فایدهای ندارد، زیرا این افکار شبیه دامی هستند که منتظرند در هر فرصتی فرد را شکار خود کنند. چنین خانمهایی باید مراقب باشند که این افکار، آنها را در دنیایی ازای کاشها که همراه با هر خاطره تلخ و شیرینی به ذهن میآید، اسیر نکند.
ازدواج نکردن و تمایل به زندگی مجردی و تنهایی، تصمیم ۵۵ درصد زنان طلاق گرفته است که البته دلایل مختلفی دارد. بعضی از زنان تصور میکنند اگر ازدواج کنند مردم افکار غلطی راجع به آنها دارند و در معرض تهمت قرار میگیرند یا این که دیگر نمیتوانند به مردها اعتماد کنند و زندگی خوبی برای خود بسازند؛ بنابراین بهتر است تا آخر عمر تنها بمانند و به رغم داشتن خواستگارهای مناسب، زندگی در تنهایی و انزوا را انتخاب میکنند که باید گفت این تصور و رفتار کاملا نادرست است. همه انسانها حق داشتن زندگی خوب را دارند و نباید حق داشتن زندگی خوب را از خود بگیرند.
سعی در فرار از افکار با انجام کارهایی مختلف و خسته کردن افراطی خود، از دیگر اشتباهات بعضی بانوان بعد از طلاق است. شخص باید بپذیرد که در شرایط پس از جدایی قطعا از نظر روحی و روانی برای مدت زیادی افکار به هم ریختهای خواهد داشت و ذهنش شبیه دریای توفانی خواهد بود پس به جای فرار از افکار سعی کند با آنها کنار بیاید. تلاش کند تا آنها را در کنترل خود بگیرد که البته یک مشاور و روان شناس مجرب میتواند کمک خوبی برای شما در این زمینه باشد.
احساس بیارزشی و بیوجودی هم در کمین چنین خانمهایی است. شخص شروع میکند به مقصر دانستن کامل و مطلق خود یا طرفمقابل یا جامعه و محیط و بعد هم احساس بیارزشی و بیوجودی یا تنهایی و احساسات مشابه به سراغش میآید. راجع به خود و تمام باورهایش شک میکند، با خود درگیر میشود و...، اما بهتر است که چنین خانمهایی سعی کنند تا با خودشان دوست شوند، نواقص شخصیتی خود را پیدا کنند و سعی کنند بهترین الگو و مدل از خود را بسازند.
گرفتن تصمیمهای آنی و عجلهای و بدون فکر برای فرار از شرایط سخت که اشتباه رایج دیگر چنین زنهایی است. این تصمیم میتواند هر چیزی باشد شبیه برگشتن به زندگی قبلی بدون فکر و حل شدن مشکل، ازدواج دوباره بدون پیشنیازها، رفتن از شهر محل سکونت، مهاجرت و... که شخص در حالت عادی و شرایطی که حال مناسبی دارد این تصمیم را نمیگیرد که قطعا اشتباه است. فرد بهتر است صبر کند تا شرایط فکریاش مساعد شود سپس تصمیمهای مهم را بگیرد. همچنین بعضی از افراد به ویژه زنان پس از جدایی تصور ابر قهرمانی از خود دارند که میتوانند به تنهایی از پس تمام هزینههای زندگی خود و فرزندان شان بر آیند و برای آنها زندگی خوبی بسازند، اما بیشترشان پس از مدتی پشیمان میشوند و دچار سرخوردگی و افسردگی خواهند شد. پس بهتر است اول فکر و تلاش کنند، آرام آرام کار مناسبی برای خود پیدا کنند و از نظر اقتصادی به شرایط با ثبات و مناسبی برسند، سپس درباره آینده خود و فرزندانشان تصمیم بگیرند.