November 29 2024 - جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
تنها امید برای تولیدکنندگان گل ارکیده این است که فروش گل در ژاپن ثابت بماند و فروش در ایالات متحده با شروع فصل عروسی و جشنهای فارغ التحصیلی از دانشگاه دوباره افزایش یابد.
پرورش دهندگان گل ارکیده در تایلند به دلیل افزایش هزینههای مواد اولیه و کاهش تقاضا و همچنین همه گیری کرونا، جنگ در اوکراین و تغییرات آب و هوایی، با وضعیت دشواری روبرو هستند.
به گزارش فرارو، تایلند که بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده گل ارکیده در جهان است، حدود ۸۰۰ مزرعه دارد و آمار ارائه شده از سوی انجمن صادرکنندگان ارکیده تایلند نشان میدهد که از هر پنج مزرعه یکی از آنها از ابتدای همهگیری بسته شده است.
سومچای لردنگ، مزرعهای به مساحت حدود ۲۰ هکتار در شهر ناکون پاتوم در ۸۰ کیلومتری شمال غربی بانکوک دارد. در این مزرعه حدود ۵۰ کارگر گلها را چیده، در مایع شیمیایی قرار میدهند و یک بطری پلاستیکی حاوی ویتامینها و مواد مغذی را در اطراف ساقهها نصب میکنند تا طراوت خود را تا دو هفته حفظ کنند.
اما کشت ارکیده مرحله سختی را سپری میکند. سومچای دو سال است که برای پرداخت حقوق کارکنانش به پس انداز خود متکی است.
این کشاورز به خبرگزاری فرانسه گفت که همزمان با همه گیری و جنگ اوکراین قیمت کودها و آفت کشها ۳۰ درصد افزایش یافته است.
فروش این گلها در چین که ۸۰ درصد از بازار صادراتی آن را قبل از همه گیری تشکیل میداد، شاهد بدترین کاهش از زمانی است که این کشور غول پیکر آسیایی بخشی از شهرهای بزرگ خود را بسته است.
سومچای توضیح میدهد که هیچ کس مشتاق خرید ارکیده نیست، علاوه بر این که حمل این گلها با عوارض زیادی همراه است. در صورتی که گلها از طریق زمینی حمل و نقل شوند، کامیونها باید از لائوس عبور کنند تا به چین برسند، در حالی که اقدامات سختگیرانه پکن بین دو کشور منجر به ازدحام شدید جمعیت میشود، زیرا کامیونها بین هشت تا ده روز برای رسیدن به مقصد نیاز دارند. از همه بدتر این است که گاهی مرزها بسته میمانند و رانندگان مجبور میشوند محمولهها را در کنار جادهها بریزند، زیرا گلها تحمل زمان طولانی حمل و نقل را ندارند.
در حالی که سامچای گلهای خود را مستقیماً به خارج از کشور صادر میکند، مکانیسم صادرات اکثر کشاورزان از طریق صادرکنندگان بزرگ مستقر در بانکوک انجام میشود.
وتیچای همراه با پدرش، یک شرکت صادراتی بزرگ را اداره میکند. قبل از همه گیری، این شرکت ماهانه ۳.۶ میلیون گل ارکیده به چین، ژاپن، ویتنام و ایالات متحده صادر میکرد، در حالی که در حال حاضر تنها ۱.۲ میلیون گل ارکیده صادر میکند و همچنین مجبور شد نیمی از کارکنان خود را اخراج کند.
او میگوید: سال ۲۰۲۲ سال بدی خواهد بود. هزینه حمل و نقل هوایی بین المللی به دلیل افزایش قیمت نفت سه و حتی چهار برابر شده است. در نتیجه او مجبور شد قیمت گل را ۲۰ درصد افزایش دهد و تعداد زیادی از واردکنندگان به ویژه در اروپا با او معامله نکنند و خرید گلهای محلی را ترجیح دهند.
وتیچای که نایب رئیس انجمن صادرکنندگان نیز هست، میگوید: ما از مسئولان درخواست غرامت مالی کردیم، اما چیزی دریافت نکردیم.
موضوع تغییر اقلیم یکی دیگر از نگرانیها است، زیرا دمای هوا در اوایل آوریل از ۳۶ به ۲۱ درجه در مدت یک روز در مرکز تایلند کاهش یافت، کاهشی که منجر به عواقب ناگواری برای تولید شد. وتیچای میگوید: ما میترسیم که این پدیده بیشتر اتفاق بیفتد.
تنها امید برای تولیدکنندگان گل ارکیده این است که فروش گل در ژاپن ثابت بماند و فروش در ایالات متحده با شروع فصل عروسی و جشنهای فارغ التحصیلی از دانشگاه دوباره افزایش یابد.
یکی از فروشندگان میگوید: همه هنوز از دیدن بازارها میترسند با وجود اینکه کشور دوباره به روی گردشگران باز شده است و میافزاید که روزانه ۶۰۰ گل در اختیار او قرار میگیرد، زیرا نمیتواند آنها را بفروشد. او بهجای دور انداختن گلهای فروخته نشده، آنها را بازیافت میکند و برای استفاده در تزئینات یا مراسم مذهبی نگه میدارد. او میگوید: برای من غیرممکن است که فروش ارکیده را متوقف کنم، زیرا نمیدانم چگونه کار دیگری انجام دهم.