bato-adv
کد خبر: ۵۴۸۹۸۳
از کارکرد ایده "دوران طلایی" برای پسر دیکتاتور دزدسالار فیلیپین در انتخابات تا افسانه پردازی پوتین برای جنگ در اوکراین

قدرت دروغ در عصر داستان‌پردازی و روایت‌های سیاسی

قدرت دروغ در عصر داستان‌پردازی و روایت‌های سیاسی

فیلیپین در زمینه موفقیت دروغ گویی سیاسی تنها کشوری نبوده که دروغ گویان در آن موفق بوده اند. طرح موفق پوتین (دست کم تاکنون) برای حفظ حمایت کافی داخلی در روسیه از تهاجم به اوکراین با فروش یک روایت نادرست صورت گرفته است.

تاریخ انتشار: ۱۷:۵۸ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱

فرارو- به تاریخ کثیف دیکتاتوری "فردیناند مارکوس" در فیلیپین نکاه کنیم با ولخرجی‌های غیر قابل درک او و همسرش پیش از آن که در سال ۱۹۸۶ میلادی از فیلیپین خارج شوند.

به گزارش فرارو به نقل از نیویورک تایمز؛ مقاله‌ای اشاره می‌کرد که صد‌ها کفش در مساحتی ۱۳۹ متر مربعی متعلق به آنان پیدا شده بود. این نشان دهنده طمع است. فردیناند بیش از دو دهه بر فیلیپین حکومت کرد و مظهر اقتدارگرایی و دزدسالاری بود. این زوج حدود ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار از فیلیپین دزدیدند و اکنون "فردیناند مارکوس جونیور" پسر آنان معروف به بونگ بونگ آماده است تا رئیس جمهور بعدی فیلیپین شود. او در انتخابات روز دوشنبه فیلیپین با قاطعیت پیروز شد.

پیروزی مارکوس و هواداران اش با چشم پوشی میراث والدین او صورت نگرفت بلکه در عوض با پذیرش یا بهتر بگوییم با عنوان کردن دوران حکومت آنان به عنوان "دوران طلایی" امکان پذیر شد. آنان از رسانه‌های اجتماعی برای انتشار و تقویت این دروغ زشت استفاده کردند و این استراتژی برای شان کارآمد بود.

غنائم به بی شرم‌ترین افسانه پردازان می‌رسد. در مورد ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ نیز این گونه بوده است. دروغگویی قدمتی طولانی در تاریخ دارد. قدمت تبلیغات به اندازه زبان است، اما اکنون همه چیز خطرناک‌تر است و دروغگویی متابولیسم سریع تری پیدا کرده و تبلیغات خروجی‌های بیش تری با فیلتر‌های کم‌تر دارد. با وجود همه اختراعات و همه پیشرفت‌های مان ما انسان‌ها بیش از هر زمان دیگری نسبت به خیال پردازی در برابر حقیقت آسیب پذیر هستیم.

علاوه بر دروغ پردازی بونگ بونگ در فیلیپین او خود را به عنوان یک عملگرا معرفی کرد و بر مسائل مرتبط با کیفیت زندگی شهروندان تمرکز کرده بود. او در مورد مشاغل، زیرساخت‌ها و رفاه صحبت کرد. با این وجود، داستان سرایی و افسانه پردازی برای پیروزی اش لازم بود. یکی از شعار‌های کارزار انتخاباتی او "با هم دوباره برمی خیزیم" نشان می‌داد که بازگشت به گذشته فیلیپین امری ضروری است.

تیتر مقاله‌ای در روزنامه "نیویورک تایمز" درست پیش از انتخابات فیلیپین با این عنوان بود: "در فیلیپین، اکوسیستمی شکوفا برای دروغ‌های سیاسی وجود دارد".

بر اساس این مقاله که توسط "کامیل المیا" نوشته شده است حامیان مارکوس ویدئو‌هایی را از او در یوتیوب پخش کردند که در مورد ثروت خانواده اش دروغ پردازی می‌شد. آنان هم چنین در فیس بوک با انتشار اخبار نادرست درباره مخالفان مارکوس نقش مهمی ایفا کردند.

فیلیپین در زمینه موفقیت دروغ گویی سیاسی تنها کشوری نبوده که دروغ گویان در آن موفق بوده اند. طرح موفق پوتین (دست کم تاکنون) برای حفظ حمایت کافی داخلی در روسیه از تهاجم به اوکراین با فروش یک روایت نادرست صورت گرفته است. پوتین مدعی شده که کشور‌های "خداناباور غربی" و "نازی‌های اوکراین" برای خفه کردن "مادر روسیه" و مام وطن در حال توطئه و نقشه کشیدن بوده اند.

دروغ‌های مشابهی از سوی ترامپ و حامیان او در مورد ویروس کرونا مطرح شد این که آن ویروس در آزمایشگاهی در چین تولید شد و در اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی به طور غیر قانونی از مکزیک توسط افرادی که فنتانیل (یک ضد درد مخدر) ساخت چین را از طریق مرز قاچاق می‌کردند به ایالات متحده وارد و در آن کشور منتشر شد.

"چارلز هربستر" نامزد مورد حمایت ترامپ برای فرمانداری نبراسکا با طرح این ادعا گفته بود که یکی از قاچاقچیان در یک کوله پشتی حاوی فنتانیل خود به میزانی ویروس را در اختیار داشت که برای کشتن کل جمعیت نبراسکا و داکوتای جنوبی کافی بود. او توضیح داد که هدف از این اقدام توجیه کردن و ترغیب رای دهندگان به رای دهی از طریق پستی بود. سپس از طریق روش‌های نامشخص دولت چین از آن برگه‌های رای پستی برای سرقت نتیجه انتخابات استفاده کرد.

شاید این باعث امیدواری باشد که هربستر در انتخابات مقدماتی جمهوری خواهان در نبراسکا در روز سه شنبه متحمل شکست شد. با این وجود، هشت زن او را متهم کرده اند که به آنان دست زده است. هربستر، اما این اتهامات را رد کرده است.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین